З сушених грибів
Склад продуктів: 15-20 г будь-яких сушених грибів (найкраще білих), 1-3 часникові часточки, 1 ст. ложка борошна, 350-450 мл грибного бульйону, спеції за смаком, 90 мл сметани середньої жирності, сіль.
- Спочатку потрібно зайнятися сушеними грибами. Вони добре промиваються і заливаються окропом не менше, ніж на 3 години, але можна і зовсім залишити їх на всю ніч. Для такого соусу ідеально підходять білі гриби, оскільки надають йому приголомшливий аромат.
- Підготовлені гриби відварюють в окропі 20-25 хвилин. Залишився після них бульйон не виливається — він надалі теж буде використовуватися в процесі приготування.
- Готові гриби дрібно ріжуться.
- На сковорідці в невеликій кількості будь-якого масла обсмажується борошно. До неї потроху підливається грибний бульйон і вся маса інтенсивно помішується.
- Вводиться сметана, спеції і сіль. Досить гасити масу ще 3-4 хвилини до загустіння.
Готовий соус з сушених грибів хороший і в гарячому, і в холодному вигляді.