Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

З сушених грибів

Склад продуктів: 15-20 г будь-яких сушених грибів (найкраще білих), 1-3 часникові часточки, 1 ст. ложка борошна, 350-450 мл грибного бульйону, спеції за смаком, 90 мл сметани середньої жирності, сіль.

  • Спочатку потрібно зайнятися сушеними грибами. Вони добре промиваються і заливаються окропом не менше, ніж на 3 години, але можна і зовсім залишити їх на всю ніч. Для такого соусу ідеально підходять білі гриби, оскільки надають йому приголомшливий аромат.
  • Підготовлені гриби відварюють в окропі 20-25 хвилин. Залишився після них бульйон не виливається — він надалі теж буде використовуватися в процесі приготування.
  • Готові гриби дрібно ріжуться.
  • На сковорідці в невеликій кількості будь-якого масла обсмажується борошно. До неї потроху підливається грибний бульйон і вся маса інтенсивно помішується.
  • Вводиться сметана, спеції і сіль. Досить гасити масу ще 3-4 хвилини до загустіння.

Готовий соус з сушених грибів хороший і в гарячому, і в холодному вигляді.

Дивіться також:  Голець Камчатський – як краще приготувати, 7 рецептів
Прокрутка до верху