Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Бешамель з грибами

Склад продуктів: 290 г свіжих грибів (краще, печериць), 730 мл домашнього молока, 80 г вершкового масла, 60 г заздалегідь просіяного борошна, половина пучка свіжого кропу, велика сіль, мелений мускатний горіх.

  • Гриби ретельно миють, злегка обсушиваются і нарізати тонкими пластинками. На сковорідці розтоплюється вершкове масло і на ньому обсмажуються слайсы печериць до повної готовності. На це піде 12-15 хвилин. Вміст сковороди періодично помішується широкої лопаткою.
  • Цибуля чиститься, дуже дрібно ріжеться і додається до вже майже готовим грибів. Після перемішування інгредієнти готуються разом 3-4 хвилини. Маса солиться і посипається приправою.
  • Борошно вводиться до решти інгредієнтів через сито. Після її додавання складові ємності швидко і активно перемішуються.
  • У сотейники добре прогрівається молоко. Воно вводиться в основу для соусу тонкою цівкою, коли борошно повністю розчиниться. При цьому масу слід безперервно перемішувати.
  • Готується страва ще 5-6 хвилин при слабкому кипінні.
  • В самому кінці В соус додається подрібнений кріп.

Коли маса увариться до бажаної консистенції, вона знімається з вогню і остуджується.

Дивіться також:  Страви з баранини – ТОП 20 рецептів простого і смачного приготування
Прокрутка до верху