Бешамель з грибами
Склад продуктів: 290 г свіжих грибів (краще, печериць), 730 мл домашнього молока, 80 г вершкового масла, 60 г заздалегідь просіяного борошна, половина пучка свіжого кропу, велика сіль, мелений мускатний горіх.
- Гриби ретельно миють, злегка обсушиваются і нарізати тонкими пластинками. На сковорідці розтоплюється вершкове масло і на ньому обсмажуються слайсы печериць до повної готовності. На це піде 12-15 хвилин. Вміст сковороди періодично помішується широкої лопаткою.
- Цибуля чиститься, дуже дрібно ріжеться і додається до вже майже готовим грибів. Після перемішування інгредієнти готуються разом 3-4 хвилини. Маса солиться і посипається приправою.
- Борошно вводиться до решти інгредієнтів через сито. Після її додавання складові ємності швидко і активно перемішуються.
- У сотейники добре прогрівається молоко. Воно вводиться в основу для соусу тонкою цівкою, коли борошно повністю розчиниться. При цьому масу слід безперервно перемішувати.
- Готується страва ще 5-6 хвилин при слабкому кипінні.
- В самому кінці В соус додається подрібнений кріп.
Коли маса увариться до бажаної консистенції, вона знімається з вогню і остуджується.