Готуємо смачний грибний соус для різних страв. Приготування грибного соусу не займає велику кількість часу і не вимагає величезної кількості продуктів. А, виходить, він надзвичайно гарним і ніжним. Якщо ж ви хочете щоб грибочки відчувалися, тоді просто наріжте їх великими шматочками. Тоді цей соус найкраще підносити до м’яса і овочів. А до страв з картоплі і спагетті краще подавати грибний соус за рецептом. Якщо у вас немає вершків, то їх легко замінити молоком.
Ще в соус, можливо, додати трохи часнику, для любителів гостренького перчик Чилі. Ще в соус, можливо, додати натертого сиру тільки при цьому не потрібно буде його уварювати. Сир розплавиться і додасть соусу густу консистенцію. По вашому смаку і бажанню соус, можливо, збагатити різноманітною зеленню або ж сухими приправами. Все залежить від страви, до якого ви плануєте його подавати. Так можна додати суміш із сухих прованських трав, смак соусу вийде більш насиченим і ароматним.
Грибний соус з печериць
Час виробництва: 30 хвилин
Кількість порцій: 4 шт.
Для соусу потрібно:
- Печериці – 300 г
- Цибулини шалот – 3 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Вершки 10% — 0,5 л.
- Борошно – 2 ч. л.
- Солі і перець за смаком
Як приготувати грибний соус з печериць
Ідеально підійде грибний соус до м’яса або різноманітним картопляних страв. Його можна подати і до курячих страв, овочів просто полити їм спагетті, він дуже універсальний. Загалом, пробуйте і насолоджуйтеся смачним соусом.