Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

Грибний соус з печериць — це один з найбільш простих соусів, та ще й приготований з цілком доступних продуктів. Він підійде практично до будь-якої страви.

Грибний соус з печериць з вершками

Соус з печериць з вершками — це незвичайний смак, кремова текстура і ніжність.

Для приготування знадобиться:

  • приблизно 300 мл жирних вершків;
  • ложка борошна;
  • 50 грам масла вершкового;
  • будь-які приправи за бажанням;
  • одна цибулина;
  • 200 грам печериць.

Процес приготування:

  • Гриби і цибулю потрібно дуже дрібно нарізати причому, чим менше будуть шматочки, тим краще, але блендер або комбайн використовувати не потрібно.
  • Цибулю обсмажуємо на гарячій сковороді до рум’яності, з’єднайте з грибами і чекаємо, поки все дійде до готовності. З’явилася рідина повинна повністю вывариться.
  • В іншу ємність викладаємо масло розтоплюємо його, змішуємо з борошном і обсмажуємо буквально хвилину, після чого вливаємо вершки і доводимо до кипіння, не забуваючи заважати. Суміш повинна вийти повністю однорідна.
  • Продовжуємо готувати ще дві хвилини і вливаємо соус до грибів з цибулею. Додаємо приправи на свій смак і на повільному вогні тушкуємо близько 15 хвилин, щоб вміст загусло. Подавати соус слід тільки після того, як його охолодіть.

З майонезом

Ще один варіант соусу з грибами. Відмінне рішення в разі, якщо під рукою не виявилося вершків.

Необхідні продукти:

  • ложка борошна;
  • спеції на свій смак;
  • цибуля;
  • близько 150 грам шампіньйонів;
  • 30 грам майонезу.

Процес приготування:

  • Добре подрібнити гриби і цибулю, викласти їх на сковороду і обсмажити до появи красивого рум’яного кольору.
  • Потім викладаємо до них майонез, борошно, приправляємо обраними спеції, перемішуємо і залишаємо готуватися на повільному вогні п’ять хвилин.

Зі сметаною

Грибний соус зі сметаною набагато корисніше, ніж з майонезом.

Дивіться також:  Спагетті з куркою – 8 рецептів приготування

А якщо ще взяти продукт не дуже жирний, то страва вийде зовсім некалорійним.

Необхідні продукти:

  • маленька баночка сметани;
  • приправи за своїм бажанням;
  • одна цибулина;
  • близько 200 грам печериць.

Процес приготування:

  • На відміну від інших рецептів, в цьому доведеться згасити овочі так, щоб виділяється рідина не випаровувалася.
  • Подрібнюємо цибулю і гриби, відправляємо на сковороду з низьким рівнем нагріву, прикриваємо кришкою і тримаємо близько 15 хвилин. При необхідності, влийте в сковороду трохи води, щоб її вміст не підгоріло.
  • Вливаємо сметану і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Додаємо вибрані спеції.
  • Знімаємо з вогню, чекаємо, поки маса охолоне, і доводимо її до стану пюре за допомогою блендера або комбайна.

Вершково-часниковий соус з грибів

Вершково–грибний соус можна зробити більш пікантним на смак. Досить просто додати в нього часнику.

Необхідні продукти:

  • дві ложки борошна;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • приправи на свій смак;
  • упаковка жирних вершків;
  • близько 40 грам масла вершкового;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • На гарячій сковороді розтопіть масло до рідкого стану, викладіть до нього нарізаний на невеликі шматочки часник, потримайте його деякий час, але не обсмажуйте.
  • У цю суміш всипте борошно і перемішайте, щоб загусло. Влийте вершки, дочекайтеся, поки соус закипить, викладіть приправи і вимкніть вогонь.
  • В іншій сковороді обсмажте нарізані гриби — з них повинна випарується вся рідина. Залийте приготовленим соусом і тушкуйте ще п’ять хвилин до повної готовності.

Із заморожених грибів

Такий соус готується просто, а виходить зовсім не гірше, ніж зі свіжого продукту.

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина;
  • ложечка вершкового масла;
  • приправи за смаком;
  • 300 грам заморожених печериць.

Процес приготування:

  • Цибулю шаткуємо на маленькі шматочки і засмажуємо на гарячій сковороді до рум’яності.
  • Сюди ж додаємо гриби, які непотрібно заздалегідь розморожувати. Прикриваємо кришкою і тушкуємо близько трьох хвилин.
  • Потім відкриваємо, збільшуємо вогонь і готуємо ще 5 хвилин так, щоб майже вся рідина випарувалася, а колір грибів став більш темним.
  • Вимикаємо плиту, додаємо вершкове масло і за допомогою блендера робимо з маси пюре.
Дивіться також:  Пиріг з капустою і фаршем — 8 рецептів, як приготувати в духовці і мультиварці

Якщо соус вийшов дуже густим, то можна влити трохи води і знову скористатися блендером.

Вершковий грибний соус з печериць для спагетті

Спагетті з грибним соусом — це одне з найкращих поєднань. Блюдо виходить ніжним і дуже смачним.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • баночка вершків;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • приправи і зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на невеликі кубики і доводимо до рум’яного кольору на гарячій сковороді.
  • Викладаємо до нього попередньо нарізані печериці, обсмажуємо все разом близько 10 хвилин так, щоб випарувалася вся рідина.
  • Приправляємо овочі обраними спеціями за смаком і вливаємо вершки. Чекаємо, поки вміст закипить, і знімаємо з плити.
  • Цим соусом поливаємо спагетті.

Зверху, за бажанням, можна додати свіжу зелень.

Рецепт соусу до м’ясних страв

Соус з печериць підходить майже до всього. Його можна використовувати з макаронними виробами, рисом, вареною картоплею, рибою… А цей варіант приготування стане ідеальним доповненням до м’яса.

Необхідні продукти:

  • три ложки лимонного соку;
  • близько 30 грам вершкового масла;
  • 300 мл бульйону;
  • 200 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • Для початку добре гриби промиваємо та нарізаємо їх на дрібні шматочки. Можна навіть подрібнити їх за допомогою терки.
  • Відправляємо на сковороду олію і розтоплюємо його. Потім засипаємо печериці і починаємо гасити їх на повільному вогні так, щоб вони зменшилися в розмірі і віддали всю зайву рідину. На це буде потрібно близько 10 хвилин. Дивіться, щоб вони не підсмажилися.
  • Вливаємо вказану кількість лимонного соку, всипаємо борошно. Ретельно все перемішуємо і заправляємо будь-якими спеціями за смаком.
  • Залишається до соусу влити бульйон і довести все до готовності допомогою гасіння на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе

Отримана маса перебивається в комбайні або блендером, а потім подається до абсолютно будь-якого м’яса.