Грибний суп – 12 смачних рецептів приготування

Грибний суп виходить смачним з будь-яких видів грибів. У літній і осінній час добре використовувати білі. Вони наповнюють блюдо неповторним ароматом. У зимовий час оптимальний варіант – печериці, сушені гриби, гливи.

Простий грибний суп з печериць

Витратити доведеться трохи часу і сил, а юшка вийде ароматною і апетитною. Якщо хочете зробити страву ідеальним, додайте порційно сухарики.

Інгредієнти:

  • печериці – 540 г;
  • сметана;
  • олія оливкова;
  • цибуля – 2 шт.;
  • зелень;
  • вода – 2700 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Гриби розрізати.
  • Залити водою.
  • Прибрати піну.
  • Проварити годину.
  • Підсолити.
  • Нашаткувати цибулини.
  • Натерти моркву на крупній тертці.
  • Пасерувати в олії овочі до м’якого стану.
  • Дістати гриби.
  • Помістити в обжарку.
  • Картопля знадобиться кубиками. Покласти в бульйон.
  • Проварити.
  • Закинути обжарку.
  • Потомити шість хвилин.
  • Нашаткувати зелень.
  • Додавати порційно разом зі сметаною.

В мультиварці

Юшка з грибами користується популярність у кожного народу. Корисний грибний суп з печериць в мультиварці принесе задоволення навіть примхливій гурману.

Інгредієнти:

  • вершки – 210 мл;
  • печериці – 550 г;
  • перець;
  • картопля – 6 шт.;
  • сіль;
  • вода – 600 мл;
  • зелень;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати гриби.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Картоплю нарізати у формі квадратиків.
  • Помістити в чашу.
  • Влити воду.
  • Закрити кришку.
  • Підібрати режим. Підійде «Суп».
  • Влити вершки.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Збити.
  • Нашаткувати зелень.
  • Насипати порційно.

Готуємо суп з сушених грибів

Запасливі господині заготовляють восени лісові дари. І як же смачно дістати жменю сушених грибів і зварити запашну юшку.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • гриби – 55 г сухі;
  • перець;
  • картопля – 370 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія рослинна;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Інгредієнти:

  • Знадобиться гаряча вода, в яку необхідно помістити лісові дари.
  • Відставити, вони повинні набрякнути.
  • Нарізати. Воду не зливати. Вона ще стане в нагоді.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Помістити в сковороду.
  • Влити олію.
  • Обсмажити.
  • Присипати борошном. Перемішати.
  • Подрібнити картоплю.
  • Закинути у воду, яка залишилася після замочування.
  • Додати гриби.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Накрити кришкою.
  • Проварити.

Ніжний рецепт з плавленим сиром

Це страва підкорить всіх. Суп грибний з плавленим сиром вийдуть з ніжним вершковим смаком і незрівнянним ароматом.

Дивіться також:  Як варити макарони

Інгредієнти:

  • печериці – 320 г;
  • сирок плавлений – 2 шт.;
  • сіль – 4 г;
  • вершки – 120 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія оливкова;
  • зелень.

Приготування:

  • Картоплю порізати.
  • Отримані кубики помістити у воду.
  • Проварити.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Перетерти морквину. Повинна вийти велика стружка.
  • Гриби необхідні у вигляді пластин.
  • Розжарити в сотейнику масло.
  • Помістити овочі.
  • Через пару хвилин приєднати печериці.
  • Обсмажити.
  • Надіслати до картоплі.
  • Потомити вісім хвилин.
  • Сирки порубати.
  • Нашаткувати зелень.
  • У бульйон залити вершки.
  • Закинути сирки.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Закип’ятити.
  • Накрити кришкою. Зняти з вогню.
  • Настояти сім хвилин.
  • Підсипати зелень. Перемішати.

Грибний крем-суп – покроково

Виходить ніжний по консистенції суп.

Інгредієнти:

  • часник – 1 зубок;
  • гриби – 340 г;
  • зелень;
  • вершки – 55 мл;
  • перець;
  • масло вершкове – 55 г;
  • сіль;
  • борошно – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Нарізати гриби.
  • Помістити у воду.
  • Проварити.
  • Дістати.
  • Помістити в сковороду з олією. Обсмажити.
  • Присипати борошном. Перемішати.
  • Порубати зубки. Закинути до грибів.
  • Потомити три хвилини.
  • Перемістити в бульйон. Рідина по об’єму не повинна перевищувати 550 мл
  • Всипати сіль.
  • Закип’ятити.
  • Додати перець.
  • Збити блендером.
  • Залити вершками.
  • Порубати зелень.
  • Змішати з юшкою.

Із заморожених грибів

Заморожений продукт можливо придбати у всіх великих магазинах. Завдяки спеціальній заморожуванню гриби зберігають первинний смак та аромат. Тому, навіть взимку приготований суп із заморожених грибів порадує річним пахощами.

Інгредієнти:

  • гриби – 470 г заморожені;
  • перець;
  • цибуля – 1 головка;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • олія оливкова;
  • картопля – 5 шт.;
  • масло – 17 г;
  • томат – 2 шт.

Приготування:

  • Розморозити дари лісу. Щоб гриби не втратили свої поживні властивості та аромат, слід розморожувати в природних умовах: заздалегідь дістати з морозильної камери, залишити на кілька годин на столі, не піддаючи впливу високих температур.
  • Порізати.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Морква, за допомогою грубого помелу терки, подрібнити.
  • Залити масло на сковороду.
  • Розігріти.
  • Підготовлені продукти обсмажити.
  • Закинути вершкове масло.
  • Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.
  • Подрібнити картоплю.
  • Нарізати помідори.
  • Всі продукти помістити у воду.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Накрити кришкою. Проварити.
Дивіться також:  Як правильно зварити рис

Суп з сушених грибів — просто і апетитно

Простий, дієтичний варіант буде корисний всім.

Інгредієнти:

  • цибуля – 3 шт.;
  • картопля – 8 шт.;
  • вершки – 120 мл;
  • масло;
  • сіль;
  • гриби – 35 г сухі;
  • зелень – 25 г;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати картоплю.
  • Помістити у воду.
  • Натерти морквину.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Цибульні кільця і морквяну стружку обсмажити у сковороді на олії.
  • Якщо подрібнені гриби, то замочувати не треба.
  • Помістити в зажарку. Загасити.
  • Коли вода випарується, залити вершки.
  • Нашаткувати зелень.
  • Засмажку змішати з зеленню.
  • Закинути до готового картоплі.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Закип’ятити.

Якщо хочете більш ароматна страва, залиште настоятися.

З глив

Для приготування вибирайте молоді гриби. Їх можна відрізнити за бурою опуклої капелюшку, зрідка темно-сірої, краї повинні бути загорнуті. Ніжка у них коротка й цупка. Такі лісові дари допоможуть наситити страва ніжним смаком. Старі гриби будуть жорсткими і позбавленими смаку.

Інгредієнти:

  • гливи – 230 г;
  • вода – 1,1 літра;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова;
  • картопля – 2 шт.;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • петрушка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • часник – 1 зубок.

Приготування:

  • Відокремити грона. Знадобляться окремі грибочки.
  • Відрізати щільне основу. Викидати не треба.
  • Нашаткувати цибулю (одну головку).
  • Моркву подрібнити, використовуючи крупну тертку.
  • Порубати зубок часниковий.
  • Залити масло в сковороду.
  • Помістити гливи.
  • Закинути овочі. Обсмажити.
  • Картоплю порізати.
  • Отриману соломку помістити у воду.
  • Проварити.
  • Закинути засмажку. Помістити жорстке підставу від грибів.
  • Проварити вісім хвилин. Вийняти грибні підстави.
  • Підсолити. Накрити кришкою. Суп з глив настояти чверть години без вогню.
  • Порубати петрушку. Присипати юшку.

З білими грибами

Спробуйте ароматну юшку з насиченим грибним ароматом.

Інгредієнти:

  • гриб білий – 6 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • петрушка;
  • картопля – 4 шт.;
  • сметана;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Моркву порізати. Потрібні половинки гуртків.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Пасерувати в олії.
  • Нарізати гриби.
  • Помістити в обжарку.
  • Загасити.
  • Картоплю нарізати.
  • Залити водою.
  • Помістити засмажку.
  • Закип’ятити.
  • Присолити.
  • Відварити.
  • Нашаткувати петрушку.
  • Посипати порційно, додаючи сметану в кожну тарілку.

Грибний суп з куркою та локшиною

Ця варіація не зовсім звичайна, більш цікава, доповнена кабачками.

Дивіться також:  Пісочне тісто для пирога | Рецепт з Фото

Інгредієнти:

  • курка – 470 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка;
  • морква – 2 шт.;
  • перець – 4 горошини;
  • часник – 3 зубки;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • вода – 2200 мл;
  • вермішель – 210 г;
  • лавр – 2 аркуша;
  • цукіні – 320 г;
  • гвоздика – 1 шт.;
  • цибуля – 15 г зелений;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • гриби – 320 г білі.

Приготування:

  • Залити курку водою.
  • Відварити.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Моркву подрібнити.
  • Часник порубати.
  • Обсмажити овочі, заздалегідь затока олію у сковорідку.
  • Покласти в бульйон.
  • Проварюють півгодини.
  • Помістити горошини перцю.
  • Закинути лавр.
  • Присолити.
  • Дістати курку.
  • Нарізати шматками.
  • Помістити в бульйон гриби. Проварити.
  • Цукіні знадобиться пластинами.
  • Нашаткувати зелень.
  • Помістити цукіні в бульйон.
  • Відправити назад м’ясо.
  • Проварити сім хвилин.
  • Посипати зеленню.
  • Тушкувати пару хвилин.
  • Зварити макарони.
  • Помістити в суп.
  • Додати масло вершкове. Розмішати.

Обід з опеньків

Щоб страва була смачніше, вибирайте опеньки маленького розміру.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • перець;
  • опеньки – 320 г;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Помістити у воду опеньки. Проварити.
  • Моркву натерти.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Пасерувати в олії.
  • Картоплю порізати.
  • Закинути до опенькам. Відварити.
  • Присипати перцем.
  • Додати обжарку.
  • Присолити.
  • Відключити через три хвилини.

З вершками

Для приготування свіжого ароматного супу потрібно лише півгодини.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 270 мл;
  • олія соняшникова;
  • кріп – 1 ст. ложка сухого;
  • гриби – 320 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • перець;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • вода – 1,5 літра.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Пасерувати в олії.
  • Гриби нарізати.
  • Помістити в цибулю.
  • Посмажити.
  • Присипати борошном. Розмішати.
  • Нарізати картоплю. Залити водою.
  • Помістити засмажку.
  • Підсолити.
  • Посипати кропом.
  • Присипати перцем.
  • Проварити чверть години.
  • Залити вершками.
  • Закип’ятити. Можна подавати.

Поради

  • В кінці приготування можна додавати листи лавра. Це допоможе поліпшити смакові якості страви. Коли воно буде готове, лаврушку необхідно дістати.
  • Якщо використовуєте сушені дари лісу, додавайте їх в два рази менше в порівнянні зі свіжими грибами.
  • При варінні красноголовців або підберезників бульйон потемніє. Тому з цих грибів слід готувати юшку з плавленим сиром. Додати в кінці варіння, заздалегідь нарізуючи сир на кубики.
Прокрутка до верху