Грибний суп виходить смачним з будь-яких видів грибів. У літній і осінній час добре використовувати білі. Вони наповнюють блюдо неповторним ароматом. У зимовий час оптимальний варіант – печериці, сушені гриби, гливи.
Простий грибний суп з печериць
Витратити доведеться трохи часу і сил, а юшка вийде ароматною і апетитною. Якщо хочете зробити страву ідеальним, додайте порційно сухарики.
Інгредієнти:
- печериці – 540 г;
- сметана;
- олія оливкова;
- цибуля – 2 шт.;
- зелень;
- вода – 2700 мл;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Гриби розрізати.
- Залити водою.
- Прибрати піну.
- Проварити годину.
- Підсолити.
- Нашаткувати цибулини.
- Натерти моркву на крупній тертці.
- Пасерувати в олії овочі до м’якого стану.
- Дістати гриби.
- Помістити в обжарку.
- Картопля знадобиться кубиками. Покласти в бульйон.
- Проварити.
- Закинути обжарку.
- Потомити шість хвилин.
- Нашаткувати зелень.
- Додавати порційно разом зі сметаною.
В мультиварці
Юшка з грибами користується популярність у кожного народу. Корисний грибний суп з печериць в мультиварці принесе задоволення навіть примхливій гурману.
Інгредієнти:
- вершки – 210 мл;
- печериці – 550 г;
- перець;
- картопля – 6 шт.;
- сіль;
- вода – 600 мл;
- зелень;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати гриби.
- Цибулю нашаткувати.
- Картоплю нарізати у формі квадратиків.
- Помістити в чашу.
- Влити воду.
- Закрити кришку.
- Підібрати режим. Підійде «Суп».
- Влити вершки.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Збити.
- Нашаткувати зелень.
- Насипати порційно.
Готуємо суп з сушених грибів
Запасливі господині заготовляють восени лісові дари. І як же смачно дістати жменю сушених грибів і зварити запашну юшку.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- гриби – 55 г сухі;
- перець;
- картопля – 370 г;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- олія рослинна;
- борошно – 2 ст. ложки.
Інгредієнти:
- Знадобиться гаряча вода, в яку необхідно помістити лісові дари.
- Відставити, вони повинні набрякнути.
- Нарізати. Воду не зливати. Вона ще стане в нагоді.
- Нашаткувати цибулю.
- Моркву подрібнити на крупній тертці.
- Помістити в сковороду.
- Влити олію.
- Обсмажити.
- Присипати борошном. Перемішати.
- Подрібнити картоплю.
- Закинути у воду, яка залишилася після замочування.
- Додати гриби.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Накрити кришкою.
- Проварити.
Ніжний рецепт з плавленим сиром
Це страва підкорить всіх. Суп грибний з плавленим сиром вийдуть з ніжним вершковим смаком і незрівнянним ароматом.
Інгредієнти:
- печериці – 320 г;
- сирок плавлений – 2 шт.;
- сіль – 4 г;
- вершки – 120 мл;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- олія оливкова;
- зелень.
Приготування:
- Картоплю порізати.
- Отримані кубики помістити у воду.
- Проварити.
- Цибулю нашаткувати.
- Перетерти морквину. Повинна вийти велика стружка.
- Гриби необхідні у вигляді пластин.
- Розжарити в сотейнику масло.
- Помістити овочі.
- Через пару хвилин приєднати печериці.
- Обсмажити.
- Надіслати до картоплі.
- Потомити вісім хвилин.
- Сирки порубати.
- Нашаткувати зелень.
- У бульйон залити вершки.
- Закинути сирки.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Закип’ятити.
- Накрити кришкою. Зняти з вогню.
- Настояти сім хвилин.
- Підсипати зелень. Перемішати.
Грибний крем-суп – покроково
Виходить ніжний по консистенції суп.
Інгредієнти:
- часник – 1 зубок;
- гриби – 340 г;
- зелень;
- вершки – 55 мл;
- перець;
- масло вершкове – 55 г;
- сіль;
- борошно – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати гриби.
- Помістити у воду.
- Проварити.
- Дістати.
- Помістити в сковороду з олією. Обсмажити.
- Присипати борошном. Перемішати.
- Порубати зубки. Закинути до грибів.
- Потомити три хвилини.
- Перемістити в бульйон. Рідина по об’єму не повинна перевищувати 550 мл
- Всипати сіль.
- Закип’ятити.
- Додати перець.
- Збити блендером.
- Залити вершками.
- Порубати зелень.
- Змішати з юшкою.
Із заморожених грибів
Заморожений продукт можливо придбати у всіх великих магазинах. Завдяки спеціальній заморожуванню гриби зберігають первинний смак та аромат. Тому, навіть взимку приготований суп із заморожених грибів порадує річним пахощами.
Інгредієнти:
- гриби – 470 г заморожені;
- перець;
- цибуля – 1 головка;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- олія оливкова;
- картопля – 5 шт.;
- масло – 17 г;
- томат – 2 шт.
Приготування:
- Розморозити дари лісу. Щоб гриби не втратили свої поживні властивості та аромат, слід розморожувати в природних умовах: заздалегідь дістати з морозильної камери, залишити на кілька годин на столі, не піддаючи впливу високих температур.
- Порізати.
- Нашаткувати цибулю.
- Морква, за допомогою грубого помелу терки, подрібнити.
- Залити масло на сковороду.
- Розігріти.
- Підготовлені продукти обсмажити.
- Закинути вершкове масло.
- Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.
- Подрібнити картоплю.
- Нарізати помідори.
- Всі продукти помістити у воду.
- Присолити.
- Підсипати перець.
- Накрити кришкою. Проварити.
Суп з сушених грибів — просто і апетитно
Простий, дієтичний варіант буде корисний всім.
Інгредієнти:
- цибуля – 3 шт.;
- картопля – 8 шт.;
- вершки – 120 мл;
- масло;
- сіль;
- гриби – 35 г сухі;
- зелень – 25 г;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати картоплю.
- Помістити у воду.
- Натерти морквину.
- Нашаткувати цибулю.
- Цибульні кільця і морквяну стружку обсмажити у сковороді на олії.
- Якщо подрібнені гриби, то замочувати не треба.
- Помістити в зажарку. Загасити.
- Коли вода випарується, залити вершки.
- Нашаткувати зелень.
- Засмажку змішати з зеленню.
- Закинути до готового картоплі.
- Присолити.
- Перемішати.
- Закип’ятити.
Якщо хочете більш ароматна страва, залиште настоятися.
З глив
Для приготування вибирайте молоді гриби. Їх можна відрізнити за бурою опуклої капелюшку, зрідка темно-сірої, краї повинні бути загорнуті. Ніжка у них коротка й цупка. Такі лісові дари допоможуть наситити страва ніжним смаком. Старі гриби будуть жорсткими і позбавленими смаку.
Інгредієнти:
- гливи – 230 г;
- вода – 1,1 літра;
- цибуля – 1 шт.;
- олія соняшникова;
- картопля – 2 шт.;
- перець;
- морква – 1 шт.;
- петрушка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- часник – 1 зубок.
Приготування:
- Відокремити грона. Знадобляться окремі грибочки.
- Відрізати щільне основу. Викидати не треба.
- Нашаткувати цибулю (одну головку).
- Моркву подрібнити, використовуючи крупну тертку.
- Порубати зубок часниковий.
- Залити масло в сковороду.
- Помістити гливи.
- Закинути овочі. Обсмажити.
- Картоплю порізати.
- Отриману соломку помістити у воду.
- Проварити.
- Закинути засмажку. Помістити жорстке підставу від грибів.
- Проварити вісім хвилин. Вийняти грибні підстави.
- Підсолити. Накрити кришкою. Суп з глив настояти чверть години без вогню.
- Порубати петрушку. Присипати юшку.
З білими грибами
Спробуйте ароматну юшку з насиченим грибним ароматом.
Інгредієнти:
- гриб білий – 6 шт.;
- масло – 2 ст. ложки;
- петрушка;
- картопля – 4 шт.;
- сметана;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Моркву порізати. Потрібні половинки гуртків.
- Нашаткувати цибулю.
- Пасерувати в олії.
- Нарізати гриби.
- Помістити в обжарку.
- Загасити.
- Картоплю нарізати.
- Залити водою.
- Помістити засмажку.
- Закип’ятити.
- Присолити.
- Відварити.
- Нашаткувати петрушку.
- Посипати порційно, додаючи сметану в кожну тарілку.
Грибний суп з куркою та локшиною
Ця варіація не зовсім звичайна, більш цікава, доповнена кабачками.
Інгредієнти:
- курка – 470 г;
- цибуля – 1 шт.;
- петрушка;
- морква – 2 шт.;
- перець – 4 горошини;
- часник – 3 зубки;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- сіль;
- вода – 2200 мл;
- вермішель – 210 г;
- лавр – 2 аркуша;
- цукіні – 320 г;
- гвоздика – 1 шт.;
- цибуля – 15 г зелений;
- масло вершкове – 1 ст. ложка;
- гриби – 320 г білі.
Приготування:
- Залити курку водою.
- Відварити.
- Цибулю нашаткувати.
- Моркву подрібнити.
- Часник порубати.
- Обсмажити овочі, заздалегідь затока олію у сковорідку.
- Покласти в бульйон.
- Проварюють півгодини.
- Помістити горошини перцю.
- Закинути лавр.
- Присолити.
- Дістати курку.
- Нарізати шматками.
- Помістити в бульйон гриби. Проварити.
- Цукіні знадобиться пластинами.
- Нашаткувати зелень.
- Помістити цукіні в бульйон.
- Відправити назад м’ясо.
- Проварити сім хвилин.
- Посипати зеленню.
- Тушкувати пару хвилин.
- Зварити макарони.
- Помістити в суп.
- Додати масло вершкове. Розмішати.
Обід з опеньків
Щоб страва була смачніше, вибирайте опеньки маленького розміру.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- перець;
- опеньки – 320 г;
- сіль;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Помістити у воду опеньки. Проварити.
- Моркву натерти.
- Цибулю нашаткувати.
- Пасерувати в олії.
- Картоплю порізати.
- Закинути до опенькам. Відварити.
- Присипати перцем.
- Додати обжарку.
- Присолити.
- Відключити через три хвилини.
З вершками
Для приготування свіжого ароматного супу потрібно лише півгодини.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- вершки – 270 мл;
- олія соняшникова;
- кріп – 1 ст. ложка сухого;
- гриби – 320 г;
- картопля – 4 шт.;
- перець;
- борошно – 2 ст. ложки;
- сіль;
- вода – 1,5 літра.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Пасерувати в олії.
- Гриби нарізати.
- Помістити в цибулю.
- Посмажити.
- Присипати борошном. Розмішати.
- Нарізати картоплю. Залити водою.
- Помістити засмажку.
- Підсолити.
- Посипати кропом.
- Присипати перцем.
- Проварити чверть години.
- Залити вершками.
- Закип’ятити. Можна подавати.
Поради
- В кінці приготування можна додавати листи лавра. Це допоможе поліпшити смакові якості страви. Коли воно буде готове, лаврушку необхідно дістати.
- Якщо використовуєте сушені дари лісу, додавайте їх в два рази менше в порівнянні зі свіжими грибами.
- При варінні красноголовців або підберезників бульйон потемніє. Тому з цих грибів слід готувати юшку з плавленим сиром. Додати в кінці варіння, заздалегідь нарізуючи сир на кубики.