Такі супи мають особливий аромат і смак, відмінно зігріває в холодну погоду. Тому сьогодні ми вас навчимо правильно готувати грибний суп пюре, розповімо кілька варіантів приготування.
Ніжний крем-суп з плавленим сиром
Це найпопулярніший рецепт грибного супу.
Інгредієнти:
- свіжі шампіньйони – 0,5 кг;
- рослинне масло – для смаження;
- картопля – 0,5 кг;
- плавлений сир – 2 штуки;
- цибуля – 2 головки;
- кріп – 1 пучок;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Наберіть в каструлю очищену воду і поставте її на газ.
- Картопля очистіть від шкірки і поріжте кубиками.
- Плавлений сир натріть на тертці.
- Коли вода закипить, посоліть її. Додайте в каструлю картоплю і сир, все перемішайте. Нехай суп вариться на невеликому вогні.
- Тепер займемося грибами. Печериці потрібно ретельно промити.
- Поріжте гриби пластинами.
- Нагрійте сковорідку і складіть в неї гриби. Вони відразу пустять сік і будуть в ньому тушкуватися.
- Коли вся вода випарується, присолите гриби і влийте масло. Смажте гриби на середньому вогні.
- Цибулю очистіть від шкірки і дуже дрібно наріжте його.
- Додайте цибулю до грибів за 5 хвилин до готовності.
- Тепер відкладіть декілька пластинок грибів, ними ми прикрасимо наш суп.
- Пересипте гриби в суп і поваріть все разом близько 10 хвилин.
- Промийте кріп і дуже дрібно наріжте його.
- Наприкінці варіння супу, додайте кріп.
- Візьміть занурювальний блендер і перебити їм наш суп до однорідної консистенції.
- Поставте суп на мінімум і трохи його поваріть. Коли він закипить – можна знімати каструлю з вогню. Залиште настоятися.
- Суп пюре з печериць готовий!
Рецепт приготування по-французьки
Інгредієнти:
- шампіньйони – 0,5 кг;
- борошно – 3 ст. ложки;
- лимонний сік – 1 ч. ложка;
- курячий бульйон – 2 л;
- сіль і перець – за смаком;
- яєчні жовтки – 2 штуки;
- олія – 0,1 кг;
- вершки – 0,1 л;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
- Промийте гриби і розріжте їх навпіл. Шапочки шампіньйонів наріжте пластинами, а ніжки – кубиками.
- Лук нашаткуйте.
- Киньте В каструлю близько 30 грамів масла. Коли воно розплавиться, викладайте цибулю і ставте вогонь на мінімум. Нехай він смажиться близько 10 хвилин.
- В окремій каструлі зробіть курячий бульйон.
- В кінці смаження цибулі, додайте борошно, все змішайте.
- Тепер візьміть готовий бульйон і вливайте до цибулі. Лейте рідина тонкою цівкою, весь час заважайте цибулю, щоб не утворювалися грудочки.
- Додайте в каструлю подрібнені грибні ніжки, сіль і перець. Все ретельно перемішайте і залиште масу далі варитися на мінімальному вогні півгодини.
- Розчиніть на сковорідці залишилися масло і обсмажте на ньому печериць пластинки близько 5 хвилин.
- Потім додайте до грибів трохи солі і лимонний сік, перемішайте і залиште смажитися ще на 5 хвилин.
- Пересипте смажені гриби в суп, все змішайте і поваріть його близько 10 хвилин.
- В окремій ємності збийте жовтки.
- Додайте до них вершки. Збийте до однорідної маси.
- Тепер візьміть столову ложку і додайте нею суп до жовтків, знову все збийте.
- Підливайте і далі суп по одній ложці, поки у вас не буде 2 склянки яєчної суміші.
- Вливайте дуже повільно яйця в суп, не забувайте постійно помішувати.
- Проварити суп на мінімальному вогні ще 5 хвилин, вимкніть його. Головне, не доводьте його до кипіння, інакше жовтки зваряться і зіпсують смак готової страви.
Суп розливайте в тарілки і пригощайте сім’ю.
Оригінальний рецепт з креветками
Інгредієнти:
- креветки – 0,2 кг;
- печериці – 0,2 кг;
- картопля – 4 штуки;
- плавлені сирки – 2 штуки;
- цибуля – 1 головка;
- оливкова олія – для смаження;
- морква – 1 штука.
Приготування:
- Наріжте цибулю тонкими кільцями і обсмажте на оливковій олії.
- Гриби розріжте на 4 частини і додати їх до цибулі. Обсмажте їх до готовності.
- Моркву наріжте кружечками.
- Картопля поріжте на кубики.
- Складіть овочі в каструлю, залийте їх холодною водою і поставте їх варитися.
- Коли картопля стане м’яким, перекладіть до нього готові засмажені гриби і сіль.
- Плавлений сир натріть на тертці і додати до супу, все перемішайте.
- Проварити суп ще 5 хвилин і зніміть каструлю з вогню. Залиште настоятися.
- Очистіть креветки.
- Перекладіть суп в блендер, додайте креветки і все перебити.
Суп-пюре готовий! Подавайте в теплому вигляді.
Важливо! Креветки збагачують організм йодом.
Класичний рецепт грибного супу
Інгредієнти:
- гриби – 0,5 кг;
- рафінована олія – для смаження;
- вершкове масло – 0,04 кг;
- пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
- сіль і перець – за смаком;
- цибулю – 2 голівки.
Приготування:
- Печериці промийте і дрібно наріжте.
- Обсмажте їх на рослинному маслі.
- Цибулю наріжте кубиками.
- В кінці смаження додайте цибулю, перець і сіль.
- Перебити гриби в блендері.
- Закип’ятіть 0,5 літрів води, змішайте її з подрібненими грибами.
- Візьміть каструлю для супу, розтопіть в ній вершкове масло.
- Обсмажте на ньому 2 ложки борошна близько двох хвилин.
- Додайте гриби, і доведіть суміш до кипіння.
- Влийте до грибів ще 0,5 л води. Дочекайтеся закипання.
- Влийте вершки і додайте до супу ще трохи солі.
- Після закипання, суп можна вимикати. Але залиште настоятися хвилин 15-20). Лише після цього можна розкладати суп по тарілках.
Якщо є можливість, прикрасьте суп свіжою зеленню.
Покроковий рецепт з куркою
Інгредієнти:
- печериці – 0,3 кг;
- морква – 1 штука;
- вершки – 0,25 л;
- курка (філе) – 0,3 кг;
- сіль, приправа «10 овочів» – за смаком;
- цибуля порей – 1 штука;
- картопля – 0,4 кг
Приготування:
- Промийте філе і покладіть його в каструлю. Залийте м’ясо холодною водою і поставте його варитися. Води повинно бути 1,5-2 літри.
- Начистіть картоплю і наріжте її кубиками.
- Після закипання м’яса, додайте до нього порізану картоплю. Варіть до м’якості картоплі.
- Печериці промийте і наріжте пластинками.
- Обсмажте гриби.
- Цибуля-порей промийте і наріжте тонкими кільцями.
- Моркву натріть на середній терці.
- За 5 хвилин до готовності грибів, додайте цибулю-порей і моркву.
- Коли всі овочі придбають красиву золотисту скоринку, додавайте до них вершки. Бажано, щоб їх жирність була 20%.
- Поставте на невеликий вогонь і тушкуйте овочі, поки вершки не загустеют.
- Тепер дістаньте готове філе з каструлі і поріжте його на невеликі шматочки.
- Змішайте в блендері всі готові компоненти і перебити їх.
- Додайте до супу сіль і спеції за смаком.
- Все, суп-пюре з вершками готовий. Розкладайте його по тарілках і кличте свою родину до столу.
З сушених грибів
Це дуже смачний суп, адже лісові гриби мають яскраво виражений аромат.
Інгредієнти:
- лісові гриби сушені – 0,2 кг;
- цибуля – 2 головки;
- сіль приправа «до супу» — за смаком;
- плавлений сир – 2 штуки;
- кріп – 1 пучок;
- картопля – 3 штуки;
- рослинне масло – для смаження.
Приготування:
- Замочіть гриби в холодній воді на 2 години.
- Злийте цю воду, а гриби відкиньте на друшляк і дуже добре промийте. Повторюйте неодноразово, часто міняючи воду, адже ймовірність того, що пісок буде скрипіти на зубах, дуже велика.
- Залийте гриби чистою водою і поставте їх варитися на повільний вогонь. Варіть близько години.
- Картопля очистіть і дрібно наріжте.
- Плавлений сир натріть на дрібній тертці.
- Тепер дістаньте гриби з води і перекладіть їх на розпечену сковороду, змащену маслом.
- Воду з-під грибів процідіть через марлю, щоб бульйон точно не мав сторонніх домішок.
- У киплячий бульйон покладіть картоплю і плавлений сир, все змішайте і залиште готуватися до готовності картоплі.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками і додайте до грибів, в кінці смаження.
- Засмажені гриби з цибулею перекладіть до супу. Все змішайте, додайте сіль і спеції.
- Візьміть занурювальний блендер і подрібніть їм наш суп.
- Кріп промийте і дуже дрібно наріжте.
- Насипайте теплий суп в тарілки, зверху притрусіть його кропом. Приємного апетиту!
Рецепт приготування з заморожених грибів
Інгредієнти:
- заморожені гриби (білі) – 0,5 кг;
- сіль і чорний перець – за смаком;
- шпинат – 0,1 кг;
- морква – 1 штука;
- вершки – 0,5 л;
- цибуля – 1 головка;
- вершкове масло – 0,05 кг;
- часник – 3 зубчики.
Приготування:
- Залиште гриби розморожуватися. Якщо хочете прискорити процес – залийте їх водою.
- Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому гриби.
- Очистіть і подрібніть цибулю і моркву. Додайте їх до грибів.
- Зніміть з часнику шкірку і пропустіть його через прес або просто дрібно наріжте.
- Додайте часник до грибів.
- Коли гриби вже підсмажилися, додайте шпинат. Посмажте все ще хвилин 5.
- Перекладіть весь вміст в блендер і перебити овочі.
- Тепер додавайте потроху вершки. Регулюйте самі густоту супу.
- Коли досягнете потрібної консистенції, перелийте суп в каструлю і трохи проварити.
- Суп пюре з заморожених грибів готовий! Подавайте його разом з грінками.
Важливо! Шпинат багатий мікроелементами і вітамінами, користь якого неоціненна для організму, залишається низькокалорійним компонентом.
Дієтичний рецепт
Такий суп зможе урізноманітнити будь-яку дієту. Адже він дуже смачний, незважаючи на невелику кількість калорій.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 головки;
- петрушка – декілька гілочок;
- печериці – 0,4 кг;
- морква – 1 штука;
- селера – 1 стебло;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- дієтичний хліб для сухариків – 0,2 кг;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Спочатку потрібно зробити бульйон. Для цього візьміть 1 морква, половинку цибулини і 1 стебло селери.
- Гарненько накалите сковороду і викладіть на неї овочі. Додавати масло не потрібно.
- Трохи смажте овочі на сухій сковорідці. Перекладіть їх у каструлю і залийте їх 400 мл води.
- Поставте овочі на невеликий газ і додайте до них кілька гілочок петрушки. Трохи присолите бульйон і варіть його до кипіння.
- Залишився цибулю дрібно наріжте. Налийте в сковороду олію і обсмажте на ньому цибулю.
- Дрібно наріжте шампіньйони і додайте їх до цибулі. Обсмажуйте овочі до золотистого відтінку.
- Поки смажаться овочі, можете зробити сухарики до супу. Це робиться зовсім просто: 1) Зріжте з хліба скоринку і наріжте його невеликими кубиками. 2) Викладіть сухарики на деко (змащувати його не потрібно). Розрівняйте їх, щоб був тільки один шар. 3) Надсилайте сухарики в розігріту до 180 градусів духовку. 4) Смажте сухарі до рум’яної скоринки (близько 5 хвилин).
- Перекладіть гриби з цибулею в блендер і доведіть їх до однорідної маси.
- Перекладіть грибне пюре в бульйон, ретельно все перемішайте. Додайте до супу сіль.
- Доведіть його до кипіння і можна вимикати.
- Подавайте Блюдо разом з сухариками.
Ось ми і розглянули з вами різні рецепти грибного супу-пюре. Сподіваємося, вони вам сподобаються, і ви зумієте значно урізноманітнити раціон харчування вашої родини.