Грибний суп-пюре – 8 рецептів приготування

Такі супи мають особливий аромат і смак, відмінно зігріває в холодну погоду. Тому сьогодні ми вас навчимо правильно готувати грибний суп пюре, розповімо кілька варіантів приготування.

Ніжний крем-суп з плавленим сиром

Це найпопулярніший рецепт грибного супу.

Інгредієнти:

  • свіжі шампіньйони – 0,5 кг;
  • рослинне масло – для смаження;
  • картопля – 0,5 кг;
  • плавлений сир – 2 штуки;
  • цибуля – 2 головки;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Наберіть в каструлю очищену воду і поставте її на газ.
  • Картопля очистіть від шкірки і поріжте кубиками.
  • Плавлений сир натріть на тертці.
  • Коли вода закипить, посоліть її. Додайте в каструлю картоплю і сир, все перемішайте. Нехай суп вариться на невеликому вогні.
  • Тепер займемося грибами. Печериці потрібно ретельно промити.
  • Поріжте гриби пластинами.
  • Нагрійте сковорідку і складіть в неї гриби. Вони відразу пустять сік і будуть в ньому тушкуватися.
  • Коли вся вода випарується, присолите гриби і влийте масло. Смажте гриби на середньому вогні.
  • Цибулю очистіть від шкірки і дуже дрібно наріжте його.
  • Додайте цибулю до грибів за 5 хвилин до готовності.
  • Тепер відкладіть декілька пластинок грибів, ними ми прикрасимо наш суп.
  • Пересипте гриби в суп і поваріть все разом близько 10 хвилин.
  • Промийте кріп і дуже дрібно наріжте його.
  • Наприкінці варіння супу, додайте кріп.
  • Візьміть занурювальний блендер і перебити їм наш суп до однорідної консистенції.
  • Поставте суп на мінімум і трохи його поваріть. Коли він закипить – можна знімати каструлю з вогню. Залиште настоятися.
  • Суп пюре з печериць готовий!

Рецепт приготування по-французьки



Інгредієнти:

  • шампіньйони – 0,5 кг;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • курячий бульйон – 2 л;
  • сіль і перець – за смаком;
  • яєчні жовтки – 2 штуки;
  • олія – 0,1 кг;
  • вершки – 0,1 л;
  • цибуля – 1 головка.

Приготування:

  • Промийте гриби і розріжте їх навпіл. Шапочки шампіньйонів наріжте пластинами, а ніжки – кубиками.
  • Лук нашаткуйте.
  • Киньте В каструлю близько 30 грамів масла. Коли воно розплавиться, викладайте цибулю і ставте вогонь на мінімум. Нехай він смажиться близько 10 хвилин.
  • В окремій каструлі зробіть курячий бульйон.
  • В кінці смаження цибулі, додайте борошно, все змішайте.
  • Тепер візьміть готовий бульйон і вливайте до цибулі. Лейте рідина тонкою цівкою, весь час заважайте цибулю, щоб не утворювалися грудочки.
  • Додайте в каструлю подрібнені грибні ніжки, сіль і перець. Все ретельно перемішайте і залиште масу далі варитися на мінімальному вогні півгодини.
  • Розчиніть на сковорідці залишилися масло і обсмажте на ньому печериць пластинки близько 5 хвилин.
  • Потім додайте до грибів трохи солі і лимонний сік, перемішайте і залиште смажитися ще на 5 хвилин.
  • Пересипте смажені гриби в суп, все змішайте і поваріть його близько 10 хвилин.
  • В окремій ємності збийте жовтки.
  • Додайте до них вершки. Збийте до однорідної маси.
  • Тепер візьміть столову ложку і додайте нею суп до жовтків, знову все збийте.
  • Підливайте і далі суп по одній ложці, поки у вас не буде 2 склянки яєчної суміші.
  • Вливайте дуже повільно яйця в суп, не забувайте постійно помішувати.
  • Проварити суп на мінімальному вогні ще 5 хвилин, вимкніть його. Головне, не доводьте його до кипіння, інакше жовтки зваряться і зіпсують смак готової страви.
Дивіться також:  Масляний крем, покроковий рецепт з фото

Суп розливайте в тарілки і пригощайте сім’ю.

Оригінальний рецепт з креветками

Інгредієнти:

  • креветки – 0,2 кг;
  • печериці – 0,2 кг;
  • картопля – 4 штуки;
  • плавлені сирки – 2 штуки;
  • цибуля – 1 головка;
  • оливкова олія – для смаження;
  • морква – 1 штука.

Приготування:

  • Наріжте цибулю тонкими кільцями і обсмажте на оливковій олії.
  • Гриби розріжте на 4 частини і додати їх до цибулі. Обсмажте їх до готовності.
  • Моркву наріжте кружечками.
  • Картопля поріжте на кубики.
  • Складіть овочі в каструлю, залийте їх холодною водою і поставте їх варитися.
  • Коли картопля стане м’яким, перекладіть до нього готові засмажені гриби і сіль.
  • Плавлений сир натріть на тертці і додати до супу, все перемішайте.
  • Проварити суп ще 5 хвилин і зніміть каструлю з вогню. Залиште настоятися.
  • Очистіть креветки.
  • Перекладіть суп в блендер, додайте креветки і все перебити.

Суп-пюре готовий! Подавайте в теплому вигляді.

Важливо! Креветки збагачують організм йодом.

Класичний рецепт грибного супу

Інгредієнти:

  • гриби – 0,5 кг;
  • рафінована олія – для смаження;
  • вершкове масло – 0,04 кг;
  • пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль і перець – за смаком;
  • цибулю – 2 голівки.

Приготування:

  • Печериці промийте і дрібно наріжте.
  • Обсмажте їх на рослинному маслі.
  • Цибулю наріжте кубиками.
  • В кінці смаження додайте цибулю, перець і сіль.
  • Перебити гриби в блендері.
  • Закип’ятіть 0,5 літрів води, змішайте її з подрібненими грибами.
  • Візьміть каструлю для супу, розтопіть в ній вершкове масло.
  • Обсмажте на ньому 2 ложки борошна близько двох хвилин.
  • Додайте гриби, і доведіть суміш до кипіння.
  • Влийте до грибів ще 0,5 л води. Дочекайтеся закипання.
  • Влийте вершки і додайте до супу ще трохи солі.
  • Після закипання, суп можна вимикати. Але залиште настоятися хвилин 15-20). Лише після цього можна розкладати суп по тарілках.

Якщо є можливість, прикрасьте суп свіжою зеленню.

Покроковий рецепт з куркою

Інгредієнти:

  • печериці – 0,3 кг;
  • морква – 1 штука;
  • вершки – 0,25 л;
  • курка (філе) – 0,3 кг;
  • сіль, приправа «10 овочів» – за смаком;
  • цибуля порей – 1 штука;
  • картопля – 0,4 кг
Дивіться також:  Соуси з помідор – рецепти з фото

Приготування:

  • Промийте філе і покладіть його в каструлю. Залийте м’ясо холодною водою і поставте його варитися. Води повинно бути 1,5-2 літри.
  • Начистіть картоплю і наріжте її кубиками.
  • Після закипання м’яса, додайте до нього порізану картоплю. Варіть до м’якості картоплі.
  • Печериці промийте і наріжте пластинками.
  • Обсмажте гриби.
  • Цибуля-порей промийте і наріжте тонкими кільцями.
  • Моркву натріть на середній терці.
  • За 5 хвилин до готовності грибів, додайте цибулю-порей і моркву.
  • Коли всі овочі придбають красиву золотисту скоринку, додавайте до них вершки. Бажано, щоб їх жирність була 20%.
  • Поставте на невеликий вогонь і тушкуйте овочі, поки вершки не загустеют.
  • Тепер дістаньте готове філе з каструлі і поріжте його на невеликі шматочки.
  • Змішайте в блендері всі готові компоненти і перебити їх.
  • Додайте до супу сіль і спеції за смаком.
  • Все, суп-пюре з вершками готовий. Розкладайте його по тарілках і кличте свою родину до столу.

З сушених грибів

Це дуже смачний суп, адже лісові гриби мають яскраво виражений аромат.

Інгредієнти:

  • лісові гриби сушені – 0,2 кг;
  • цибуля – 2 головки;
  • сіль приправа «до супу» — за смаком;
  • плавлений сир – 2 штуки;
  • кріп – 1 пучок;
  • картопля – 3 штуки;
  • рослинне масло – для смаження.

Приготування:

  • Замочіть гриби в холодній воді на 2 години.
  • Злийте цю воду, а гриби відкиньте на друшляк і дуже добре промийте. Повторюйте неодноразово, часто міняючи воду, адже ймовірність того, що пісок буде скрипіти на зубах, дуже велика.
  • Залийте гриби чистою водою і поставте їх варитися на повільний вогонь. Варіть близько години.
  • Картопля очистіть і дрібно наріжте.
  • Плавлений сир натріть на дрібній тертці.
  • Тепер дістаньте гриби з води і перекладіть їх на розпечену сковороду, змащену маслом.
  • Воду з-під грибів процідіть через марлю, щоб бульйон точно не мав сторонніх домішок.
  • У киплячий бульйон покладіть картоплю і плавлений сир, все змішайте і залиште готуватися до готовності картоплі.
  • Цибулю наріжте дрібними кубиками і додайте до грибів, в кінці смаження.
  • Засмажені гриби з цибулею перекладіть до супу. Все змішайте, додайте сіль і спеції.
  • Візьміть занурювальний блендер і подрібніть їм наш суп.
  • Кріп промийте і дуже дрібно наріжте.
  • Насипайте теплий суп в тарілки, зверху притрусіть його кропом. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з заморожених грибів



Інгредієнти:

  • заморожені гриби (білі) – 0,5 кг;
  • сіль і чорний перець – за смаком;
  • шпинат – 0,1 кг;
  • морква – 1 штука;
  • вершки – 0,5 л;
  • цибуля – 1 головка;
  • вершкове масло – 0,05 кг;
  • часник – 3 зубчики.
Дивіться також:  Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах

Приготування:

  • Залиште гриби розморожуватися. Якщо хочете прискорити процес – залийте їх водою.
  • Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому гриби.
  • Очистіть і подрібніть цибулю і моркву. Додайте їх до грибів.
  • Зніміть з часнику шкірку і пропустіть його через прес або просто дрібно наріжте.
  • Додайте часник до грибів.
  • Коли гриби вже підсмажилися, додайте шпинат. Посмажте все ще хвилин 5.
  • Перекладіть весь вміст в блендер і перебити овочі.
  • Тепер додавайте потроху вершки. Регулюйте самі густоту супу.
  • Коли досягнете потрібної консистенції, перелийте суп в каструлю і трохи проварити.
  • Суп пюре з заморожених грибів готовий! Подавайте його разом з грінками.

Важливо! Шпинат багатий мікроелементами і вітамінами, користь якого неоціненна для організму, залишається низькокалорійним компонентом.

Дієтичний рецепт

Такий суп зможе урізноманітнити будь-яку дієту. Адже він дуже смачний, незважаючи на невелику кількість калорій.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 головки;
  • петрушка – декілька гілочок;
  • печериці – 0,4 кг;
  • морква – 1 штука;
  • селера – 1 стебло;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • дієтичний хліб для сухариків – 0,2 кг;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Спочатку потрібно зробити бульйон. Для цього візьміть 1 морква, половинку цибулини і 1 стебло селери.
  • Гарненько накалите сковороду і викладіть на неї овочі. Додавати масло не потрібно.
  • Трохи смажте овочі на сухій сковорідці. Перекладіть їх у каструлю і залийте їх 400 мл води.
  • Поставте овочі на невеликий газ і додайте до них кілька гілочок петрушки. Трохи присолите бульйон і варіть його до кипіння.
  • Залишився цибулю дрібно наріжте. Налийте в сковороду олію і обсмажте на ньому цибулю.
  • Дрібно наріжте шампіньйони і додайте їх до цибулі. Обсмажуйте овочі до золотистого відтінку.
  • Поки смажаться овочі, можете зробити сухарики до супу. Це робиться зовсім просто: 1) Зріжте з хліба скоринку і наріжте його невеликими кубиками. 2) Викладіть сухарики на деко (змащувати його не потрібно). Розрівняйте їх, щоб був тільки один шар. 3) Надсилайте сухарики в розігріту до 180 градусів духовку. 4) Смажте сухарі до рум’яної скоринки (близько 5 хвилин).
  • Перекладіть гриби з цибулею в блендер і доведіть їх до однорідної маси.
  • Перекладіть грибне пюре в бульйон, ретельно все перемішайте. Додайте до супу сіль.
  • Доведіть його до кипіння і можна вимикати.
  • Подавайте Блюдо разом з сухариками.

Ось ми і розглянули з вами різні рецепти грибного супу-пюре. Сподіваємося, вони вам сподобаються, і ви зумієте значно урізноманітнити раціон харчування вашої родини.

Прокрутка до верху