Грибний суп з глив – 7 смачних рецептів приготування

Яскравий грибний суп з глив відрізняється насиченим смаком і такої надзвичайної ситністю, що навіть немає необхідності класти в нього м’ясо. Однак незважаючи на простоту назви, щоб перше блюдо вийшло ще пахучіше і апетитніше, варто дізнатися деякі секрети його приготування.

Грибний суп з глив з картоплею

Перед тим як приготувати грибний суп з глив, слід придбати самі гриби (200 г).

Вибирати слід продукт чистий і без неприємного запаху.

Необхідно також запастися:

  • цибулиною;
  • морквиною;
  • зубчиком часнику;
  • парою бульб картоплі;
  • улюбленою зеленню;
  • ½ Стопки рослинного масла;
  • 1 л води;
  • сіллю, спеціями.

Етапи створення першого страви:

  • Гливи промиваються, поділяються на окремі грибочки, з яких зрізаються жорсткі підстави.
  • Цибулина дрібно ріжеться, а морквина натирається.
  • Часник товчеться.
  • Гриби і овочі відправляються на сковороду з розігрітим маслом, де обсмажуються до 10 хвилин, поки не набудуть рум’янець.
  • У воду, доведену до кипіння, викладається картопляна соломка, яка вариться не більше 10 хвилин.
  • Після зазначеного часу до картоплі додається зажарка.
  • Через 10 хвилин суп солиться, приправляється.
  • Через 5 хвилин плита відключається, а страва витримується під кришкою ще 15 хвилин.
  • В тарілках наваристий суп притрушивается зеленню.

Готуємо з вермішеллю

Завдяки промислового виробництва грибів, вирощування яких триває цілорічно, насолодитися грибним супом можна не тільки в осінню пору.

Достатньо підготувати:

  • 350 г грибів;
  • 3 картопляні бульби;
  • 150 г вермішелі;
  • цибулину;
  • невелику морквину;
  • 15 мл соняшникової олії;
  • 2 яйця;
  • сіль, зелень, спеції.

Спосіб приготування:

  • Яйця відварюють круто.
  • Каструля з водою ставиться на плиту.
  • Після закипання рідини в ємність відправляються сіль, спеції і нарізаний невеликими брусочками картоплю.
  • На сковороді обсмажують цибульні шматочки, до яких після набуття ними прозорості додається морквяна стружка.
  • Коли морква надасть луку колір, до овочевої маси відправляються грибні пластинки буквально 1 хвилину.
  • Зажарка викладається в каструлю з практично сварившимся картоплею.
  • В цей же час в суп відправляється вермішель.
  • Після закипання блюдо нудиться 4 хвилини під закритою кришкою, а потім притрушивается зеленню і розливається по тарілках, де прикрашається шматочками яєць.
Дивіться також:  Як можна прикрасити яйця на великдень, поради з фото!

З плавленими сирками

Грибний суп з плавленими сирками – ніжне і легке перше блюдо, яке за годину після приготування стає ще більш ароматним і апетитним.

Для виконання рецепта необхідні:

  • цибулина;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • 4 картопляні бульби;
  • стопка рослинного масла;
  • 1 л води;
  • 1 плавлений сирок;
  • сіль і спеції.

Етапи створення першого страви з плавленим сиром:

  • З лука готуються невеликі кубики, з грибів – платівки, з перцю – скибочки.
  • На сковороді з олією пассеруется цибулю з грибами до випаровування рідини.
  • Картоплю нарізають брусочками, які заливаються кип’ятком, що дозволяє їм зваритися швидше.
  • Коли картопляні шматочки практично дійдуть до готовності, в суп відправляються зажарка, перець.
  • Через 2 хвилини в каструлю викладається тертий сир при постійному помішуванні, яке не дасть йому опуститься на дно і пригоріти.
  • Перше страву солиться, приправляється і настоюється на вимкненій плиті 30 – 60 хвилин.

Грибний суп-пюре з глив

Глива – поживний продукт, який здатний вгамувати голод, не додаючи зайвих калорій.

Щоб урізноманітнити раціон ніжним супом-пюре, необхідно підготувати:

  • Гливи 300 г;
  • 4 картоплини;
  • 2 цибулини;
  • 15 мл жирної сметани;
  • шматочок вершкового масла;
  • пучок кінзи;
  • мелений перець, сіль.

У процесі створення супу:

  • Грибні «грона» поділяються на готельні грибочки, які відварюють в підсоленій воді.
  • Бульйон проціджують, а жорсткі підстави грибів зрізаються.
  • Картоплю нарізати скибочками, які відварюють до готовності.
  • Цибулини і гриби подрібнюються, після чого обсмажуються до рум’яної скоринки на вершковому маслі.
  • Картоплю і зажарка перемелюються в каструлі блендером, після чого заливаються грибним бульйоном.
  • Суп солиться, притрушивается обраними приправами і заправляється сметаною.
  • Після закипання ніжне перше блюдо присипається рубаною кінзою.

В мультиварці

Завдяки невисокій ціні поживних і смачних грибів суп з глив виходить досить бюджетним. А використання мультиварки допомагає подарувати страви незрівнянні смак і аромат.

Дивіться також:  Крем – суп з брокколі – 6 рецептів, як приготувати

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 200 г;
  • картопля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вершки – 600 мл;
  • вода – 800 мл;
  • борошно – 20 г;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • сіль, спеції і зелень.

Черговість дій:

  • Цибуля подрібнюється, а морква натирається на тертці.
  • З картоплі готуються кубики.
  • Подрібнені овочі обсмажують на оливковій олії 20 хвилин у програмі «Випічка».
  • Гриби промиваються, подрібнюються, а потім обсмажуються близько 5 хвилин з іншими пасерованими овочами.
  • У чашу вливається тепла вода.
  • Після закипання додаються вершки, сіль і спеції.
  • Мультиварка переводиться в режим «Суп» з таймером в 25 хвилин.
  • За 5 хвилин до звукового сигналу в блюдо відправляються борошно і рубана зелень.

Дієтичний рецепт з куркою

Суп з вешенками – чудове блюдо, яке зробить раціон людей, які дотримуються правильного харчування, різноманітніше і яскравіше.

Для приготування потрібно взяти:

  • 400 г курячої грудинки;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 10 г імбиру;
  • 1 лимон;
  • 2 зубчики часнику;
  • цибулину;
  • 200 г грибів;
  • 1 л води;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • сіль і спеції.

Щоб зварити грибний суп:

  • Часникові зубки і корінь імбиру подрібнюються.
  • З перцю готується соломка.
  • Біле м’ясо птиці та гливи нарізаються шматочками.
  • Цибуля подрібнюється за бажанням.
  • У каструлі з товстим дном обсмажуються часник і імбир, після чого до них додаються цибуля, куряче філе.
  • Блюдо гаситься 7 хвилин, а потім до засмажки відправляються соус і болгарський перець.
  • У каструлю вливається вода.
  • Суп солиться, приправляється і вариться на повільному вогні до готовності.
  • У готове блюдо вичавлюється сік лимона.

Суп з глив та цвітної капусти

Оригінальне поєднання поживних складових дозволяє приготувати апетитний суп з:

  • 150 г глив;
  • вдвічі більшої кількості капусти;
  • цибулини;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • морквини;
  • 100 г зеленого горошку;
  • помідори;
  • соняшникової олії;
  • солі, спецій;
  • 100 г булгуру.
Дивіться також:  Пиріжки з листкового тіста – рецепти з фото

В процесі:

  • Булгур промивається, заливається 30 мл соняшникової олії і 200 мл окропу, а потім недовго настоюється.
  • Промиті гриби нарізати довільними шматочками, а з перцю готується соломка.
  • Цибуля ділиться навпіл, морква натирається, а очищений помідор ріжеться кубиками.
  • Капуста розбирається на суцвіття.
  • У каструлю відправляються цибулю і гриби, які заливаються водою таким чином, щоб вона їх покрила на 2 див.
  • Через 20 мнуть кипіння суп солиться і приправляється.
  • Цибулю виймають з бульйону.
  • У ємність викладаються капуста, перець і морква.
  • Ще через 5 хвилин суп доповнюється горошком, помідорами і булгуром.
  • Суп вариться до готовності близько 10 – 15 хвилин.

Любителям легкої їжі і різноманітного раціону обов’язково припадуть до смаку оригінальні рецепти приготування грибного супу, заворожливого ароматом і апетитним виглядом.

Прокрутка до верху