Яскравий грибний суп з глив відрізняється насиченим смаком і такої надзвичайної ситністю, що навіть немає необхідності класти в нього м’ясо. Однак незважаючи на простоту назви, щоб перше блюдо вийшло ще пахучіше і апетитніше, варто дізнатися деякі секрети його приготування.
Грибний суп з глив з картоплею
Перед тим як приготувати грибний суп з глив, слід придбати самі гриби (200 г).
Вибирати слід продукт чистий і без неприємного запаху.
Необхідно також запастися:
- цибулиною;
- морквиною;
- зубчиком часнику;
- парою бульб картоплі;
- улюбленою зеленню;
- ½ Стопки рослинного масла;
- 1 л води;
- сіллю, спеціями.
Етапи створення першого страви:
- Гливи промиваються, поділяються на окремі грибочки, з яких зрізаються жорсткі підстави.
- Цибулина дрібно ріжеться, а морквина натирається.
- Часник товчеться.
- Гриби і овочі відправляються на сковороду з розігрітим маслом, де обсмажуються до 10 хвилин, поки не набудуть рум’янець.
- У воду, доведену до кипіння, викладається картопляна соломка, яка вариться не більше 10 хвилин.
- Після зазначеного часу до картоплі додається зажарка.
- Через 10 хвилин суп солиться, приправляється.
- Через 5 хвилин плита відключається, а страва витримується під кришкою ще 15 хвилин.
- В тарілках наваристий суп притрушивается зеленню.
Готуємо з вермішеллю
Завдяки промислового виробництва грибів, вирощування яких триває цілорічно, насолодитися грибним супом можна не тільки в осінню пору.
Достатньо підготувати:
- 350 г грибів;
- 3 картопляні бульби;
- 150 г вермішелі;
- цибулину;
- невелику морквину;
- 15 мл соняшникової олії;
- 2 яйця;
- сіль, зелень, спеції.
Спосіб приготування:
- Яйця відварюють круто.
- Каструля з водою ставиться на плиту.
- Після закипання рідини в ємність відправляються сіль, спеції і нарізаний невеликими брусочками картоплю.
- На сковороді обсмажують цибульні шматочки, до яких після набуття ними прозорості додається морквяна стружка.
- Коли морква надасть луку колір, до овочевої маси відправляються грибні пластинки буквально 1 хвилину.
- Зажарка викладається в каструлю з практично сварившимся картоплею.
- В цей же час в суп відправляється вермішель.
- Після закипання блюдо нудиться 4 хвилини під закритою кришкою, а потім притрушивается зеленню і розливається по тарілках, де прикрашається шматочками яєць.
З плавленими сирками
Грибний суп з плавленими сирками – ніжне і легке перше блюдо, яке за годину після приготування стає ще більш ароматним і апетитним.
Для виконання рецепта необхідні:
- цибулина;
- 1 шт. болгарського перцю;
- 4 картопляні бульби;
- стопка рослинного масла;
- 1 л води;
- 1 плавлений сирок;
- сіль і спеції.
Етапи створення першого страви з плавленим сиром:
- З лука готуються невеликі кубики, з грибів – платівки, з перцю – скибочки.
- На сковороді з олією пассеруется цибулю з грибами до випаровування рідини.
- Картоплю нарізають брусочками, які заливаються кип’ятком, що дозволяє їм зваритися швидше.
- Коли картопляні шматочки практично дійдуть до готовності, в суп відправляються зажарка, перець.
- Через 2 хвилини в каструлю викладається тертий сир при постійному помішуванні, яке не дасть йому опуститься на дно і пригоріти.
- Перше страву солиться, приправляється і настоюється на вимкненій плиті 30 – 60 хвилин.
Грибний суп-пюре з глив
Глива – поживний продукт, який здатний вгамувати голод, не додаючи зайвих калорій.
Щоб урізноманітнити раціон ніжним супом-пюре, необхідно підготувати:
- Гливи 300 г;
- 4 картоплини;
- 2 цибулини;
- 15 мл жирної сметани;
- шматочок вершкового масла;
- пучок кінзи;
- мелений перець, сіль.
У процесі створення супу:
- Грибні «грона» поділяються на готельні грибочки, які відварюють в підсоленій воді.
- Бульйон проціджують, а жорсткі підстави грибів зрізаються.
- Картоплю нарізати скибочками, які відварюють до готовності.
- Цибулини і гриби подрібнюються, після чого обсмажуються до рум’яної скоринки на вершковому маслі.
- Картоплю і зажарка перемелюються в каструлі блендером, після чого заливаються грибним бульйоном.
- Суп солиться, притрушивается обраними приправами і заправляється сметаною.
- Після закипання ніжне перше блюдо присипається рубаною кінзою.
В мультиварці
Завдяки невисокій ціні поживних і смачних грибів суп з глив виходить досить бюджетним. А використання мультиварки допомагає подарувати страви незрівнянні смак і аромат.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- гриби – 200 г;
- картопля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вершки – 600 мл;
- вода – 800 мл;
- борошно – 20 г;
- оливкова олія – 20 мл;
- сіль, спеції і зелень.
Черговість дій:
- Цибуля подрібнюється, а морква натирається на тертці.
- З картоплі готуються кубики.
- Подрібнені овочі обсмажують на оливковій олії 20 хвилин у програмі «Випічка».
- Гриби промиваються, подрібнюються, а потім обсмажуються близько 5 хвилин з іншими пасерованими овочами.
- У чашу вливається тепла вода.
- Після закипання додаються вершки, сіль і спеції.
- Мультиварка переводиться в режим «Суп» з таймером в 25 хвилин.
- За 5 хвилин до звукового сигналу в блюдо відправляються борошно і рубана зелень.
Дієтичний рецепт з куркою
Суп з вешенками – чудове блюдо, яке зробить раціон людей, які дотримуються правильного харчування, різноманітніше і яскравіше.
Для приготування потрібно взяти:
- 400 г курячої грудинки;
- 30 мл соєвого соусу;
- 10 г імбиру;
- 1 лимон;
- 2 зубчики часнику;
- цибулину;
- 200 г грибів;
- 1 л води;
- 1 шт. болгарського перцю;
- сіль і спеції.
Щоб зварити грибний суп:
- Часникові зубки і корінь імбиру подрібнюються.
- З перцю готується соломка.
- Біле м’ясо птиці та гливи нарізаються шматочками.
- Цибуля подрібнюється за бажанням.
- У каструлі з товстим дном обсмажуються часник і імбир, після чого до них додаються цибуля, куряче філе.
- Блюдо гаситься 7 хвилин, а потім до засмажки відправляються соус і болгарський перець.
- У каструлю вливається вода.
- Суп солиться, приправляється і вариться на повільному вогні до готовності.
- У готове блюдо вичавлюється сік лимона.
Суп з глив та цвітної капусти
Оригінальне поєднання поживних складових дозволяє приготувати апетитний суп з:
- 150 г глив;
- вдвічі більшої кількості капусти;
- цибулини;
- 1 шт. болгарського перцю;
- морквини;
- 100 г зеленого горошку;
- помідори;
- соняшникової олії;
- солі, спецій;
- 100 г булгуру.
В процесі:
- Булгур промивається, заливається 30 мл соняшникової олії і 200 мл окропу, а потім недовго настоюється.
- Промиті гриби нарізати довільними шматочками, а з перцю готується соломка.
- Цибуля ділиться навпіл, морква натирається, а очищений помідор ріжеться кубиками.
- Капуста розбирається на суцвіття.
- У каструлю відправляються цибулю і гриби, які заливаються водою таким чином, щоб вона їх покрила на 2 див.
- Через 20 мнуть кипіння суп солиться і приправляється.
- Цибулю виймають з бульйону.
- У ємність викладаються капуста, перець і морква.
- Ще через 5 хвилин суп доповнюється горошком, помідорами і булгуром.
- Суп вариться до готовності близько 10 – 15 хвилин.
Любителям легкої їжі і різноманітного раціону обов’язково припадуть до смаку оригінальні рецепти приготування грибного супу, заворожливого ароматом і апетитним виглядом.