Перші страви вважаються обов’язковою складовою обіду, а багато з задоволенням поїдають їх і на вечерю. Існує чимало варіацій такої їжі, і кожна господиня знає не менше десятка рецептів. У цій рубриці ми розглянемо найпоширеніші способи приготування грибного супу з сиром.
Класичний грибний суп з сиром
Для грибного супу потрібні м’які, «бутербродні» сорти сиру. Такий продукт швидко розплавиться в гарячій воді, бульйон буде однорідним. Гриби можна брати будь-якого виду в свіжому, замороженому або маринованому вигляді.
Щоб зробити класичний грибний суп з плавленим сиром, потрібно складу компонентів:
- гриби;
- бульби картоплі;
- цибулина;
- морква;
- плавлений сир;
- кріп;
- сіль, приправи.
Виконуємо покроково:
- Чистимо картоплю, ріжемо часточками і ставимо варитися в підсоленій воді.
- Робимо зажарку, подрібнивши цибулю і моркву, посипаємо приправами.
- Коли картопля дійде до стадії напівготовності, кладемо в каструлю порізані гриби.
- Через 10-15 хвилин після того, як суп з грибами закипить, додаємо зажарку, зелень і сир, і тримаємо страву на плиті, поки він не розплавиться.
- Даємо супу недовго постояти, насититися складом.
На замітку. Картоплю можна замінити яєчної локшиною або вермішеллю-павутинкою.
З додаванням курки
Чимало людей віддають перевагу першим стравам, звареним тільки на м’ясному бульйоні. У такому випадку варто приготувати густу курино-грибну локшину і заправити її плавленим сиром. Для роботи знадобляться такі компоненти:
- будь-які частини курки;
- гриби;
- яєчна локшина;
- головка цибулі;
- морквина;
- м’який сир;
- паприка;
- каррі;
- зелень;
- сіль.
Як приготувати суп з грибами, локшиною і курятиною:
- Ріжемо курятину порційними шматками, кладемо в каструлю з водою і ставимо на
- вогонь.
Чекаємо, поки бульйон закипить, потім трохи зменшуємо нагрівання і продовжуємо варити - птицю, періодично знімаючи пінні пластівці.
Смажимо на рослинному жирі гриби, цибулю і моркву, посипаємо каррі, паприкою і - сіллю.
- Коли курка буде готова, вводимо обжарку і даємо супу закипіти.
- Кладемо плавлений сир, яєчну локшину і зелень, і залишаємо на вогні ще ненадовго.
Важливо! Перші страви з макаронними виробами не можна перетримувати на плиті, інакше локшина перетравиться, що зіпсує смак супу.
Готуємо в мультиварці
Володарки мультиварок можуть спокійно займатися своїми справами, поки агрегат справляється з приготуванням обіду. Щоб зробити грибний суп з використанням цієї кухонної техніки, знадобляться такі продукти:
- гриби;
- картопля;
- сир плавлений;
- морква;
- головка цибулі;
- кілька часникових зубчиків;
- бульйон;
- зелень;
- сіль і приправи.
Як зробити суп з грибів і плавленого сиру в мультиварці:
- Наливаємо в ємність трохи олії, нагріваємо і підсмажуємо кілька зубчиків часнику цілком. Коли вони стануть світло-коричневими, їх можна прибрати, тому що весь смак і аромат вони вже віддали.
- В маслі, де смажився часник, припускаємо моркву і цибулю до м’якості.
- Вводимо гриби, трохи обсмажуємо, після чого додаємо порізаний часточками картоплю.
- Заливаємо масу бульйоном, кладемо плавлений сир, сіль і приправи, і готуємо страву в режимі «Суп» 30-40 хвилин.
Коли суп приготується і трохи настоїться, його можна розливати по тарілках, посипати рубаною зеленню і подавати до столу.
Суп-пюре з плавленого сиру з грибами
Гриби прекрасно поєднуються з усіма видами капусти, але для супу-пюре краще взяти брокколі. Щоб приготувати таку страву, потрібні наступні продукти:
- гриби;
- картопля;
- капуста брокколі;
- цибуля;
- часник;
- плавлений сир;
- бульйон з м’яса або птиці;
- зелень;
- сіль.
Як зробити грибний суп-пюре з брокколі і плавленим сиром:
- Кладемо в каструлю картоплю, розібрану на суцвіття брокколі, заливаємо бульйоном, солимо і ставимо варитися.
- Припускаємо на сковороді подрібнену цибулю і часник, а потім відправляємо в каструлю.
- В тому ж посуді, де готувалася зажарка, обсмажуємо до готовності подрібнені гриби, солимо і приправляємо.
- Перелити суп в блендер і перетворюємо його в пюре, після чого повертаємо в каструлю, кладемо плавлений сир і варимо, постійно помішуючи, поки останній не розплавиться.
- Розливаємо страву по тарілках, поклавши в кожну порцію обсмажені гриби, а зверху посипаємо зеленню.
На замітку. Ті, хто не любить капусту, можуть замінити її свіжими кабачками.
З вершковим сиром
Красивим і дуже смачним виходить грибний суп з гарбузом і вершковим сиром. Знадобляться такі компоненти:
- гриби;
- гарбузова м’якоть;
- морквина;
- головка цибулі;
- зубці часнику;
- вершковий сир;
- трохи томатного пюре;
- зелень;
- сіль і гострі спеції.
Як зробити гарбузово-грибний суп з сиром:
- Складаємо в каструлю з товстими стінками порізану гарбузову м’якоть, подрібнену моркву і цибулину, додаємо трохи води і тушкуємо до м’якості.
- В іншому посуді кип’ятимо воду і відварюємо до готовності гриби, не забувши посолити.
- Перекладаємо тушковані овочі в блендер, пюрируем, після чого відправляємо до грибів.
- Вводимо в суп подрібнений часник, томатну пасту, вершковий сир, сіль і гострі спеції, продовжуємо підготовку.
- Коли сир розчиниться, знімаємо ємність з вогню, розливаємо суп по тарілках і посипаємо свіжою зеленню.
Рада. Разом із зеленню можна присипати порції підсушеними на сковороді гарбузовим насінням.
Із заморожених грибів
На смак супу не особливо вплине той факт, свіжі гриби були взяті для його приготування або заморожені. Просто в останньому випадку технологія створення страви буде дещо відрізнятися. Щоб зробити суп з заморожених грибів з плавленим сиром буде потрібно набір продуктів:
- заморожені гриби;
- вермішель-павутинка;
- головка цибулі;
- морква;
- зелень;
- сіль.
Як швидко приготувати суп:
- Кладемо заморожені гриби в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися, періодично знімаючи пінку.
- Робимо засмажку з цибулі і моркви, додавши трохи рослинного жиру.
- Коли гриби доварятся, вводимо обсмажені овочі і плавлений сир, чекаємо, поки він не розчиниться.
- Кладемо в каструлю вермішель-павутинку і зелень, солимо, недовго кип’ятимо і знімаємо з вогню.
Скористатися цим рецептом варто, коли часу на приготування майже немає, адже суп приготується досить швидко.
Ніжний суп з печериць з сиром
Печериці зараховують до благородних сортів грибів, на їх основі можна приготувати неймовірно ніжний суп з сиром. Для страви беремо:
- куряче філе;
- гриби;
- картопля;
- цибуля;
- плавлений сир;
- зелень;
- сіль.
Як зробити ніжний суп з печериць:
- Варимо куряче філе, виймаємо з каструлі і розбираємо на волокна.
- Кладемо в бульйон картоплю, відварюємо до напівготовності.
- Додаємо порізані печериці, даємо покипіти деякий час.
- Ріжемо цибулину і додаємо в суп, а потім пюрируем масу у блендері і повертаємо в каструлю.
- Солимо блюдо, кладемо плавлений сир і тримаємо на вогні до тих пір, поки він не розплавиться.
- При подачі покладіть в тарілки розібрану на волокна курятину і присипати порції зеленню.
Варто скористатися наведеними способами приготування грибного супу по черзі, щоразу роблячи його по-новому. Це дозволить внести різноманітність в раціон, не затрачаючи багато часу і сил. Розглянуті страви готуються швидко і просто, і для їх створення не потрібні дорогі інгредієнти.