Найкраще гриби зберігаються в сухому вигляді, їх можна використовувати у всіх стравах. Спробуйте приготувати грибний суп з сушених грибів. Він виходить дуже ароматним, насиченим смаком. Принесіть в будинок запах осіннього лісу.
Грибний суп з сушених грибів – найбільш простий рецепт
Вам знадобиться:
- половинка кореня моркви;
- свіжа зелень за смаком;
- трохи рослинного масла;
- гриби сушені – 50 гр.;
- картопля – 3 шт.;
- сіль за смаком;
- цибуля – 1 шт.;
- щіпка чорного перцю.
Поетапне приготування:
- За дві години до початку готування опускаємо гриби у воду.
- Як тільки час вийде, проціджуємо рідина без грибів через марлю.
- Переливаємо його в каструлю і ставимо на вогонь, налив ще літр чистої води.
- Грибочки зсипаємо в друшляк і промиваємо.
- Почищену картоплю порізати кубиками і, коли рідина в каструлі завирує, додати до неї.
- Морквяні і цибульні шматочки пасеруємо в сковороді.
- Коли овочі стануть золотистими, додаємо до них гриби і смажимо до випаровування рідини.
- Солимо вміст сковороди і висипаємо в каструлю.
- Готуємо суп, поки картопля не стане м’якою, кладемо лаврушку, перець, досолює і варимо ще 7 хвилин.
- Шалено смачний і ароматний суп можна розливати по тарілочках.
В мультиварці
З розумною кухонною технікою ви заощадите час і отримаєте відмінну смачна страва.
Склад рецепта:
- цибулини – 100 гр.;
- вода – 2 л;
- картопля – 250 гр.;
- сіль за смаком;
- куряче м’ясо – 0,2 кг;
- дві пучечки чорного перцю;
- сушені гриби – 0,3 кг;
- морква – 150 гр.;
- олія соняшникова сорту – 35 гр.;
- стрілки зеленої цибулі.
Як приготувати суп в мультиварці:
- На дві години залишаємо гриби в холодній воді.
- Прогріваємо рослинне масло в мультиварці у програмі «Смаження».
- Шматки курячого філе кладемо в масло й обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин. Не забудьте насипати перець і сіль.
- У вигляді кубиків шаткуємо почищені цибулю і моркву.
- Відправляємо їх до підготовлюваного м’яса.
- Ріжемо на шматочки вимочені гриби і через 5 хвилин після початку смаження овочів завантажуємо гриби в каструлю. Готуємо 10 хвилин.
- Очищені картопляні бульби ріжемо соломкою.
- Викладаємо картоплю до решти інгредієнтів, виливаємо 2 літри води і насипаємо сіль.
- Продовжуємо готування в програмі «Гасіння» протягом години.
- Коли суп буде готовий, кришимо дрібно порізану зелену цибулю.
З сушених грибів з перловкою
Хороші пісні супи виходять з грибами і перловкою. Обов’язково спробуйте!
Список продуктів:
- цибуля – 1 шт.;
- гриби сушені – 100 гр.;
- сіль за смаком;
- перлова крупа – 140 гр.;
- морква – 1 шт.;
- жменя свіжої зелені;
- картопляні бульби – 4 шт.;
- масло рослинне для піджарки.
Готуємо грибний суп з перловкою:
- Сушені гриби залишаємо на ніч в каструлі з холодною водою.
- Перед обідом виймаємо їх і дрібно шаткуємо.
- Настій, що залишився після грибів, не виливаємо, а насипаємо в нього перловку і ставимо варитися на півгодини.
- Дрібно ріжемо почищену цибулину і підсмажити в олії до прозорості.
- Засипаємо шматочки грибів і проводимо обжарку ще 10 хвилин.
- Вміст сковороди пересипаємо в каструлю.
- Кубиками нарізаємо моркву і картоплю. Завантажуємо овочі до решти інгредієнтів.
- Варимо 20 хвилин до м’якості картопляних шматочків.
- Кришимо в готову страву посічену петрушку і подаємо зі сметаною.
З гречаною крупою
Основні продукти рецепту:
- одна цибулина;
- гриби сушені – 0,1 кг;
- один лавровий лист;
- гречана крупа – 0,1 кг;
- сіль і мелений перець за смаком;
- один великий бульба картоплі;
- рослинна олія – 40 мл;
- одна морква;
- зелень і сметана за бажанням.
Покрокова інструкція:
- Опускаємо гриби у воду на пару годин.
- Промиваємо їх в друшляку, викладаємо в каструлю з чистою водою і готуємо 15 хвилин.
- Зливаємо стару воду, наливаємо нову і варимо ще 10 хвилин.
- Коли рідина закипить, кидаємо в неї пластинки картоплі і промиту гречку. Готуємо 10 хвилин.
- Робимо піджарку з дрібно порізаної цибулі і моркви.
- Додаємо її в грибний суп.
- Залишилося насипати за смаком сіль з перцем і поварити ще 5 хвилин.
- Подавайте ароматна страва зі сметаною і зеленою петрушкою.
З сушених білих грибів
Склад рецепта:
- картопля – 5 шт.;
- борошно – 25 гр.;
- сіль – за смаком;
- цибулина – 1 шт.;
- білі сушені гриби – 0,1 кг;
- соняшникова олія – 30 мл;
- морква – 1 шт.
Як приготувати грибний суп з білих грибів:
- Залишаємо білі гриби у воді на 3 години. Після цього промиваємо їх під краном.
- Рідину, що залишилася після грибів, проціджуємо крізь марлю кілька разів.
- Доливаємо в настій ще літр свіжої води.
- Вкладаємо туди порізані гриби і доводимо до кипіння.
- Зменшуємо потужність вогню і варимо 40 хвилин.
- За цей час можна порізати почищену картоплю кубиками, подрібнити на тертці моркву і нашаткувати ножем цибулю.
- Завантажуємо в суп картопляний шматочки і готуємо ще 10 хвилин.
- У сковороді на соняшниковій олії обробляємо цибулю і моркву до рум’яного кольору, насипаємо борошно, обсмажуємо 3 хвилини. Додаємо овочі в каструлю і продовжуємо варіння протягом 10 хвилин.
- Залишаємо суп настоювати 5 хвилин і подаємо до столу.
Варіант приготування по-італійськи
Що потрібно взяти:
- дві часточки часнику;
- одну цибулину;
- сушені білі гриби – 0,5 кг;
- 8 скибочок білих сухариків;
- вершки – 350 мл;
- одну моркву;
- шматочок масла – 50 гр.;
- оливкова олія – 35 гр.;
- сир – 75 гр.;
- бульйон овочевий – 0,8 л.
Готуємо вишуканий суп покроково:
- Залишаємо на ніч у воді гриби.
- З ранку варимо м’ясний або овочевий бульйон. Кому як подобається.
- Дрібно посікти цибулю і пасерувати в маслі у фритюрі 4 хвилини.
- Туди ж закладаємо промиті гриби. Масло має повністю покривати інгредієнти.
- Наливаємо вершки і тушкуємо протягом 5 хвилин.
- Додаємо бульйон, солимо і насипаємо будь-які спеції на ваш смак.
- Обсмажуємо до золотавої скоринки хліб, змащуємо його продавлений часником.
- Тости викладаємо на тарілку, зверху наливаємо суп і насипаємо тертий сир.
- Ніжне ласощі подаємо із зеленню.
Французький крем-суп з сушених грибів
Компоненти рецепту:
- сметана – 100 гр.;
- гриби – 70 гр.;
- петрушка – 2 гілочки;
- часточка часнику;
- картопля – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- яйце – 1 шт.;
- олія соняшникова;
- цибуля – 1 шт.
Готуємо грибний крем-суп:
- Отмачиваем сушені гриби у воді кілька годин.
- Промиваємо їх під краном. Стару рідину зливаємо.
- З шматочків цибулі робимо піджарку, додаємо до нього гриби і сіль. Смажимо 5 хвилин.
- Окремо доводимо до кипіння воду і заливаємо літром окропу обсмажені продукти.
- Туди ж насипаємо картопляні кубики і варимо протягом 60 хвилин.
- Проводимо зубчик часнику через прес і додаємо його в суп.
- З’єднуємо сметану і рідке куряче яйце, перемішуємо. Вливаємо суміш в грибну страву.
- Залишилося посипати рубаною петрушкою.
З рисом
Список інгредієнтів:
- вершкове масло – 35 гр.;
- гриби – 0.2 кг;
- трохи свіжої петрушки;
- рис – 100 гр.;
- сіль за смаком;
- дві часникові часточки;
- вода – 1 л;
- одна морквина;
- щіпка чорного перцю;
- одна цибулина;
- лаврушка – 1 аркуш;
- два картопляних бульби.
Алгоритм дій:
- Наполягаємо гриби у воді близько 20 хвилин. Споліскуємо їх у чистій воді і довільно ріжемо.
- Обсмажуємо в олії подрібнені часник і цибулю.
- Завантажуємо до них гриби і готуємо ще 10 хвилин.
- У каструлі доводимо до кипіння воду засипаємо рис.
- Слідом додати кубики моркви і картоплі.
- Насипаємо сіль, лаврушку і перець. Готуємо 10 хвилин, після чого завантажуємо грибну піджарку і варимо ще 10 хвилин.
- Швидкий суп готовий.