Запасливі господині завжди заготовляють лісові дари. Завдяки їм у зимові дні можна порадувати сім’ю гарячим грибним супом із заморожених грибів. Страва виходить дивним, смачним і корисним, а крім того, допомагає організму відновитися після перенесених захворювань.
Грибний суп з заморожених грибів — класичний рецепт
За цим рецептом легко приготувати відмінний перше блюдо. Якщо ви не заготовили лісове ласощі самостійно, то заморожений продукт завжди можна придбати у великих магазинах.
Інгредієнти:
- гриби – 550 г заморожених;
- вершкове масло;
- лавр – 1 аркуш;
- картопля – 3 шт.;
- приправа;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- соняшникова олія.
Приготування:
- Перед приготуванням воду розігрівати не треба. Помістити заморожені гриби в рідину. Використовувати можна будь-які лісові або шампіньйони. Підсолити. Закинути лист лавра.
- Картоплю подрібнити. Отриману соломку засипати у воду. Нашаткувати цибулю. Вершкове масло порубати і розтопити на сковорідці. Закинути в нього цибульні кубики і засмажити.
- В окрему сковорідку налити олію, розігріти. Перетерти морква, використовуючи тертку. Якщо любите яскраво виражений морквяний присмак, то можна нарізати кубиками. Покласти в масло і тушкувати.
- Відправити дві засмажки до грибного бульйону і відварити. Картопляні шматочки повинні бути повністю готові.
Залишилося присипати приправами і перемішати.
На курячому бульйоні з рисом
Гриби ідеально поєднуються з рисовою крупою, а якщо відварити їх з додаванням курячого м’яса, то юшка вийде ароматніше і ситніше.
Інгредієнти:
- куряче м’ясо – 540 г;
- рис – 0,5 гуртки;
- сметана;
- петрушка – 20 г;
- чебрець – 1 ч. ложка;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- перець;
- гриби – 450 г заморожених;
- сіль;
- морквина;
- борошно – 1 ст. ложка;
- цибулина.
Приготування:
- Щоб бульйон вийшов світлим, курятину слід помістити в холодну воду. Проварити годину, дістати і нарізати.
- Розморозити заздалегідь гриби порізати (необхідна соломка). Нашаткувати цибулю, моркву порубати (повинні вийде маленькі кубики).
- Розжарити масло в глибокій сковороді. Закинути нарізані продукти і потомити сім хвилин. Присипати борошном, розмішати, засмажити і присолити. Підсипати перець, додати чебрець. Перемішати і відправити в курячий бульйон.
- Промити рисові зерна, відправити в бульйон і закип’ятити. Відварити до готовності зерен — потрібно близько чверті години. Повернути в суп курячі шматочки. Закип’ятити.
Заправляти в тарілках сметаною. Порубати петрушку і посипати порційно.
Суп із заморожених грибів з м’ясом і вермішеллю
Ароматна юшка стане наваристою завдяки вермішелі. Готується просто, виходить смачно.
Інгредієнти:
- печериці – 230 г заморожених.
- морква – 1 шт.;
- вермішель – 65 г;
- лавр – 2 аркуша;
- сіль;
- картопля – 1 шт.;
- масло;
- приправи;
- паста томатна – 2 ст. ложки;
- цибуля – 2 шт.;
Приготування:
- Закип’ятити воду, покласти в неї гриби (заздалегідь розморожувати не треба), проварити.
- Картоплю перетерти (використовувати дрібну тертку) і відправити до грибів.
- Цибулю нашаткувати. Моркву порізати. Отриману овочеву соломку смажити в олії на сковорідці — овочі повинні зарум’янитися. Влити томатну пасту, перемішати і додати в бульйон.
- Проварити. Потрібно п’ять хвилин. Закинути вермішель. Щоб макарони не злипалися, необхідно першу хвилину постійно перемішувати суп.
- Приправити, всипати сіль, закинути лаврушки і потомити три хвилини.
З перловкою
Досягти гармонії смаку допоможе перлова крупа. Юшка виходить неповторною! Саме такий грибний суп з перловкою готували в колишньому Союзі. Тому страва сподобається вам не тільки на смак, але і допоможе згадати приємні моменти з дитинства.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- приправи;
- картопля – 3 шт.;
- лавр – 2 аркуша;
- гриби заморожені – 350 г;
- цибуля – 1 шт.;
- перловка – 0,5 гуртки.
Приготування:
- Крупу слід заздалегідь промити і замочити — це допоможе прискорити процес приготування. Заморожені лісові дари промити і нарізати.
- Воду закип’ятити. Помістити гриби. Після того, як бульйон завирує, з’явиться піна — її треба обов’язково зняти, інакше суп вийде каламутним.
- Додати лаврушку, накрити кришкою і проварити чверть години.
- Взяти шумівку і дістати гриби.
- Засипати крупу і відварити. На це буде потрібно годину. Але якщо довго варити бульйон вийде приємною консистенції.
- Нарізати картоплю, відправити в бульйон і варити.
- Цибулю нашаткувати. Моркву подрібнити. Розжарити сковороду з маслом і смажити овочі. Помістити гриби і тушкувати хвилин п’ять.
- Відправити в каструлю і варити чверть години.
Суп-пюре з заморожених грибів з вершками
Кожна господиня повинна вміти готувати найніжнішу юшку, яка проста в приготуванні. Вишуканий суп оцінять діти.
Інгредієнти:
- цибуля – 55 г;
- гриби заморожені – 670 г;
- сіль;
- вершки – 550 г;
- кріп – 20 г;
- картопля – 450 г;
- соняшникова олія – 25 мл;
- спеції;
- морква – 125 р.
Приготування:
- Цибулю нашаткувати. Влити олію у сковорідку, розжарити і помістити овоч. Пасерувати.
- Додати гриби. Засмажити — потрібно вісім хвилин.
- Моркву нарізати. Порізати картоплю. Помістити овочеві кубики в воду, підсолити і відварити.
- Додати засмажку. Взяти блендер і подрібнити.
- Закип’ятити. Масу необхідно постійно перемішувати.
Коли рідина завирує, залити вершками (вливають тонким струменем). Присипати спеціями і перемішати. Перед подачею до столу нашаткувати кріп і присмачити порційно.
Як приготувати в мультиварці?
Дуже легко приготувати грибний суп в мультиварці. В чаші продукти прогріваються рівномірно, а тому страва виходить соковитим і наваристим.
Інгредієнти:
- гриби заморожені – 210 г;
- картопля – 4 шт.;
- масло;
- морква – 1 шт.;
- перець – 1 шт.;
- зелень;
- сметана;
- окорочок курячий – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Влити воду в чашу. Помістити стегенце. Виставити режим «варка». Час – півгодини. Викласти м’ясо на тарілку.
- Гриби розморозити і нарізати. Нашаткувати цибулю. Порізати перець. Перетерти морквину, використовуючи крупну тертку. Порізати картоплю (повинні вийде кубики).
- Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити лісові дари, додати перець, тушкувати. Засипати морквину, доповнити цибулею і всі засмажити.
- Закинути в чашу з бульйоном картоплю, відварити. Таймер виставити на чверть години. Грибний суп готується в мультиварці на режимі «варка».
- Закинути зажарку і на тому ж режимі варити юшку п’ять хвилин.
Залишилося нашаткувати зелень і додавати порційно в кожну тарілку разом зі сметаною.
Незвичайний суп із заморожених білих грибів з манкою
Білі гриби – царі лісових дарів. Вони значно відрізняються від інших видів за смаком, а тому і юшка виходить набагато пахучіше і наваристее.
Інгредієнти:
- сіль;
- гриби – 470 г заморожених;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- кінза;
- картопля – 5 бульб;
- петрушка;
- цибуля – 2 шт.;
- кріп;
- манка – 1 ст. ложка;
- сметана;
- вершкове масло – 55 г;
- перець.
Приготування:
- У воду насипати сіль і закип’ятити.
- Помістити гриби і проварити.
- Нарізати картоплю і відправити до грибів.
- Нашаткувати цибулю. Цибульні півкільця помістити в сковорідку.
- Порубати на шматочки масло і відправити до цибулі. Моркву натерти на тертці і теж покласти в сковорідку. Всі засмажити, відправити у суп і перемішати.
- Підсолити, засипати перець, кинути лаврушку. Засипати манку і перемішати. При додаванні манки не повинні утворюватися дрібні грудки. Щоб цього не сталося, постійно перемішуйте бульйон в момент додавання крупи. Засипати манку слід поступово, а не відразу.
- Проварити хвилин п’ять, а потім тушкувати без вогню ще сім хвилин. Кришка повинна бути закрита.
Заправляти порційно сметаною. Кріп нашаткувати і присипати їм суп у тарілки.
Швидкий рецепт з варених заморожених грибів
Якщо у вас є гриби, які до заморозки були відварені, то взимку зможете швидко приготувати ароматну юшку.
Інгредієнти:
- картопля – 350 г відвареної;
- кріп;
- гриби – 420 г варених заморожених;
- соняшникова олія;
- цибуля – 1 шт.;
- приправа грибна;
- вершки – 1 літр.
Приготування:
- Смажити в олії розморожені гриби.
- Нашаткувати цибулину, покласти в сковорідку і тушкувати.
- Взяти блендер і подрібнити засмажку.
- Готову картоплю перетворити в пюре, змішати з грибною масою.
- Закип’ятити вершки. Помістити отримане пюре і збити, використовуючи блендер.
- Підсолити, додати приправу і перемішати.
Порубати зелень і присипати суп в каструлі або вже після, в кожній тарілці.