Грінки з білого хліба – страва, у якого безліч варіантів приготування і переваг. Вони смачні, ароматні, легко готуються і ідеально підходять до всього.
Грінки з білого хліба в духовці
Грінки в духовці – найбільш прості і швидкі. Навчившись готувати за цим рецептом, ви цілком зможете поєднувати їх з іншими інгредієнтами і робити більш насиченими.
Необхідні продукти:
- один білий батон;
- пучок свіжого кропу;
- вершкове масло і сіль на свій смак.
Процес приготування:
- Батон необхідно розрізати на шматки. Якщо грінки будуть для сніданку, то подрібнюйте їх на скибочки, а якщо для супу, то на невеликі квадратики.
- Вершкове масло розтопіть, змішайте з сіллю і дрібно посіченою зеленню.
- У цій суміші умочіть грінки або злегка збризніть їх.
- Викладіть у форму, приберіть в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 10 хвилин. Точний час залежить від того, наскільки засмажені грінки ви хочете отримати.
З яйцем на сковороді
На сковороді грінки робляться теж дуже швидко, виходять м’якими і відмінно підходять до кави або чаю на сніданок.
Необхідні продукти:
- 50 мілілітрів молока;
- половина білого батона;
- два яйця;
- ложечка цукру, сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
- Вміст яєць вбиваємо в миску, туди ж додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо.
- Сюди ж вливаємо вказану кількість молока і доводимо суміш до однорідного стану.
- Батон потрібно нарізати на скибочки, товщина яких не більше одного сантиметра або ж використовувати вже нарізаний компонент.
- Сковороду з рослинним маслом прогріваємо, включивши середній рівень.
- Кожен скибочку батона мачає в суміш з яєць і молока, покласти на сковороду і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яної скоринки.
Пісний рецепт приготування
Пісні грінки – рецепт для тих, хто хоче урізноманітнити своє меню. Вони універсальні, підходять на сніданок або як доповнення до основної страви.
Необхідні продукти:
- 60 грам рослинної олії;
- 500 грам білого хліба;
- сіль, перець, свіжа зелень за смаком;
- зубчик часнику.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо трохи солі, можна перцю, якщо хочете більш пікантний смак.
- Туди ж додаємо роздавлений часник і все це дуже добре вимішуємо або навіть перетираємо.
- Вливаємо вказану кількість рослинного масла, доводимо до однорідності.
- Хліб нарізаємо на тонкі скибочки, мачає в приготовленої суміші і викладаємо у форму або на деко.
- Прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів приблизно на 10 хвилин. Дістаємо, коли вони зарум’яняться.
- Перед подачею присипте грінки дрібно нарізаною зеленню.
Апетитні часникові грінки
Часникові грінки – хороша закуска до пива. Вони також підійдуть до супу. Виходять шалено ароматними і пікантними.
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- два багета або просто білий хліб;
- вершкове масло на свій смак.
Процес приготування:
- Ставимо сковороду На плиту, включаємо слабкий рівень нагріву і розтоплюємо вершкове масло.
- Коли воно стане рідким, додаємо до нього часник, нарізаний на невеликі шматочки і пару хвилин обсмажуємо разом з маслом. Необхідно, щоб воно повністю просякло ароматом часнику. Після цього прибираємо часник.
- Багети або батон, нарізаємо на скибочки товщиною до одного сантиметра, відправляємо на сковороду з ароматним маслом і смажимо з двох сторін до красивого рум’яного кольору.
Солодке ласощі на сніданок
Солодкі грінки – який смак з дитинства, який напевно всі пам’ятають. Приготуйте просту закуску для себе і своїх близьких.
Необхідний склад продуктів:
- цукор на свій смак;
- два яйця;
- половина білого батона;
- 100 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- У миску кладемо яйця, додаємо трохи цукру, виходячи зі своїх смакових переваг, збиваємо виделкою або міксером.
- Туди ж вливаємо молоко, знову перемішуємо, щоб довести до однорідності. Якщо додати трохи соди, то грінки вийдуть більш пишними.
- Хліб ріжемо на шматки будь-якого розміру, добре мачає в приготовленої суміші і відправляємо на сковороду.
- Смажимо на середньому вогні з двох сторін, доки грінки не стануть красивими і рум’яними.
Як зробити грінки для супу
Необхідні продукти:
- 250 грам будь-якого білого хліба;
- ложечка прованських трав для аромату;
- 80 грам вершкового масла;
- зубчик часнику або ложечка в сухому вигляді.
Процес приготування:
- У ємність покладіть масло, відправте його на плиту або в мікрохвильовку для того щоб воно розтопилося.
- Засипте до нього прованські трави, часник. За бажанням можете використовувати будь-які інші спеції. Добре все перемішайте.
- Хліб розрізати на кубики або інші форми, як вам більше подобається.
- Умочіть їх у суміші з масла і спецій, а потім викладіть на деко.
- Розігрійте духовку до 160 градусів і тримайте в ньому грінки приблизно 15 хвилин. Якщо хочете, щоб вони вийшли більш твердими і хрусткими, то збільште час ще на п’ять хвилин.
Грінки з білого хліба з молоком
Грінки з білого хліба з яйцем і молоком практично класичний варіант. Саме так вони готуються найчастіше.
Необхідні продукти:
- стакан молока;
- одне яйце;
- велика ложка вершкового масла (топленого) масла;
- дві ложки цукру;
- необхідну кількість білого хліба.
Процес приготування:
- Хліб бажано використовувати не зовсім свіжий. Наріжте його на скибочки товщиною один сантиметр.
- У ємність помістіть вміст яйця і цукор, ретельно збийте виделкою або за допомогою міксера на низьких обертах, а потім влийте молоко і ще раз розмішайте до однорідної консистенції.
- Кожен шматочок хліба помістіть в цю суміш і потримайте деякий час, щоб він став м’якшим і просочився.
- Сковороду розігріти, поставити середній рівень нагріву і обсмажувати грінки з двох боків до рум’яного золотистого відтінку. Смажити можна з додаванням невеликої кількості вершкового або топленого масла, а щоб знизити калорійність, краще скористатися посудом з антипригарним покриттям.