Грудинка в розсолі – 5 найбільш смачних рецептів

Найсмачніший рецепт грудинки в розсолі у кожної господині свій. Існує маса способів приготування м’яса. Це ласощі володіє незрівнянним смаком, послужить гарною заміною ковбасним виробам з магазину. Солона грудинка завжди буде відмінною закускою, яка не залишити байдужими гостей або домочадців.

Найсмачніший рецепт грудинки в розсолі

За нижченаведеним рецептом можна приготувати відмінну грудинку в розсолі по-домашньому.

Які компоненти будуть потрібні:

  • свиняча грудинка – 1,4 кілограма;
  • лист лавра – 3-4 штучки;
  • сіль – 275 грамів;
  • чорний, червоний перець – 1 столова ложка;
  • гострі спеції – по 10 г;
  • часникові головки – 5 штук;
  • гвоздика – 3-4 бутончика.

Як приготувати:

  • Грудинку порізати як на відбивні. З’єднати сухі приправи, подрібнені зубчики, перець і помістити в тару з м’ясом.
  • Готуємо розсіл. Спочатку розчинити кухонну сіль у воді. Кип’ятити 5 хвилин. Покрити отриманою сумішшю свинину з приправою і щільно закрити посуд, дати охолонути, помістити в холодильник на 2 доби. За цей час, страва просочиться спеціями, придбає непередаваний аромат і смак.
  • Після дістати з холодильника і насолоджуватися приготованим делікатесом.

Засолити грудинку в розсолі вийде навіть у недосвідченої господині, якщо чітко слідувати рецептом і дотримуватися пропорції.

Готуємо з часником

Свиняча грудинка з часником припаде до душі любителям гострих страв, стане прекрасною закускою до алкогольних напоїв. Готується ласощі досить просто.

Які компоненти знадобляться:

  • м’ясо – 1 кілограм;
  • вода – 1,5 літра;
  • сіль – 275 грамів;
  • чорний перець – 1 столова ложка;
  • аджика – 125 грамів;
  • часникова головка – 1 штука;
  • цибулиння – 3-4 жменьки.

Як готувати.

  • Порізати м’ясо скибочками.
  • Довести до кипіння воду, додати до неї інші інгредієнти.
  • У бульйон покласти грудинку і проварити 15 хвилин, зняти з вогню і обгорнути теплою тканиною.
  • Дати страві просолитися 18 годин, обсушити паперовим рушником, розтерти часником.
Дивіться також:  Красноглазка – що за риба, як готувати? – 6 рецептів приготування

Заготівля повинна настоятися в холодильнику 12 годин.

Якщо вдома немає аджики, можна приготувати її самостійно. Для цього береться хмелі-сунелі, сушений часник. Компоненти перемішати, вийде суха аджика.

Варіант для подальшого копчення

Для тих, хто хоче закоптити грудинку по-домашньому, підійде наступний рецепт.

Необхідні продукти:

  • 2,5 кілограма свининою грудинки;
  • 4 літри води;
  • 100 грамів солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки гострої приправи;
  • 2 листків лавра;
  • чорний перець за смаком.

Як готувати.

  • Воду посолити, кинути часник, лавровий лист і чорний перець. Варити до появи бульбашок, тушкувати 5 хвилин.
  • Остудити розсіл, грудинку нарізати як на відбивні. Промити м’ясо, опустити в каструлю з розсолом.
  • Прибрати ємність з майбутнім стравою в холодильник на 4 дні. За цей період, свинина повністю просочиться сіллю.
  • Вийняти шматочки м’яса з розсолу, обв’язати товстою ниткою. Підвісити, що стікали на 4 години. Можна обтерти їх сухим рушником, щоб швидше висохло.

М’ясо готове. Далі можна коптити.

Грудинка в розсолі по-домашньому

Засолювання грудинки холодним способом або сухим займає тривалий час – кілька днів. Можна виготовити м’ясо і гарячим методом, який потребує близько 15 годин.

Що знадобиться:

  • свиняча грудинка – пів кілограма;
  • суха аджика – 1,5 столових ложки;
  • кухонна сіль – 1 склянка;
  • лавровий листочок;
  • часникові головки – 1 штука і 1 для натирання.

Як готувати.

  • Взяти м’ясо, вимити, витерти рушником.
  • Підготувати 1 літр води, залити ємність, прокип’ятити. Посипати у тару сіллю, спеціями, аджикою, лаврушкой, часником.
  • Довести суміш ще раз до кипіння, покласти в нього свинину, варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь, дати охолонути майбутнього страви.
  • Почекати 15 годин.

Не варто боятися тримати м’ясо в тарі тривалий час. Воно не зіпсується, а лише просочиться спеціями.

Цікаво! Сіль виступає природним консервантом, так як вона не дає м’ясу зіпсуватися за період засолювання.

Дивіться також:  Гречка з фаршем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

З аскорбіновою кислотою

Грудники з аскорбіновою кислотою – сміливий рецепт, м’ясо виходить кисло-солодкого смаку з нотками прянощів.

Інгредієнти для готування:

  • 500 грамів м’яса;
  • 5 гвоздикових бутончиків;
  • 12 горошинок перцю;
  • 6 таблеток аскорбінки;
  • 100 грамів солі;
  • 2 листків лавра;
  • 1 літр води.

Як готувати.

  • У тару з водою додати приправи, довести до кипіння, дати охолонути. Свинину вимити, обсушити серветками. Часник обсмажити. Потовкти аскорбінку в порошок, змішати з овочем. Міксом ретельно обтерти м’ясо.
  • Залити бульйоном свинину, помістити в холодильник на 7 днів. Вона повинна бути повністю в рідині.
  • Злити розсіл. Помістити м’ясо на решітку, щоб стекли залишки рідини. Обсипати її перцем і відправити на день в холодильну камеру.

Почекавши необхідний час, вийде смачний делікатес для всієї родини. В магазині таке м’ясо не купиш.

Свиняча грудинка вважається одним з найбільш вигідних в плані бюджету і смаку видів їжі. Таке м’ясо готується просто, як годиться в якості основного блюда з гарніром, так і закуски. Щоб грамотно приготувати делікатес, слід запастися терпінням і гарним настроєм.

Прокрутка до верху