Щоб приготувати таку смачну закуску необхідно запастися терпінням. Завдяки луку грудинка отримає красивий колір і наповнить будинок чудовим ароматом. У нашій підбірці зібрані найбільш смачні рецепти грудинки в цибулинні.
Класична свиняча грудинка в цибулинні
Якщо ви хочете прикрасити святковий стіл оригінальним стравою, то спробуйте приготувати смачне м’ясо. Ніхто не залишиться байдужим перед його красивим видом і чудовим смаком.
Інгредієнти:
- суміш перців – 2 ч. ложки;
- грудинка – 1100 м;
- сіль – 4 ч. ложки;
- вода – 300 мл;
- цибульна лушпиння – від 5 великих цибулин;
- часник – 8 зубчиків;
- лавр – 10 аркушів;
- паприка – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Половину зубков часникових перетерти, використовуючи дрібну тертку. Решту подрібнити (пластини).
- Грудинку присипати сіллю. Посипати сумішшю перців, обсипати паприкою і натерти.
- Взяти ножик, надрізати місцями м’ясо і помістити в отвори пластини часникові.
- Грудинку натерти рештою часником, присипати лаврушками і помістити заготовку у фольгу.
- Промити лушпиння і обкласти нею м’ясо. Укутати його фольгою і помістити в жароміцну ємність.
- Залити водою. Накрити кришкою і помістити в духовку (режим 180ºС).
- Готувати годину, після закінчення якого двері не відкривати.
- Вимкнути духовку і залишити блюдо доходити ще на годину.
Залишилося дістати, остудити і помістити в холодильник. Не забудьте перед тим, як подавати, м’ясо очистити від лушпиння.
Рецепт приготування по-азійськи
Наповніть звичний бекон цікавим поєднанням смаку і аромату азіатської кухні.
Інгредієнти:
- грудинка – 2000 м;
- бальзамічний оцет – 4 ст. ложки;
- гвоздика – 1 ч. ложка;
- соус соєвий – 4 ст. ложки;
- аніс – 3 зірочки;
- вода – 1 літр;
- мед – 4 ст. ложки;
- цибульна лушпиння – 120 г;
- сіль – 180 г;
- імбир мелений – 1 ч. ложка;
- перець – 1 ч. ложка кайенского;
- кориця – 1 ч. ложка меленої.
Приготування:
- Промити лушпиння, залити її водою і закип’ятити.
- Додати всі інгредієнти, крім грудинки, і ще раз закип’ятити.
- Нарізати на шматки грудинку, помістити м’ясо у воду і знову дочекатися закипання (вогонь повинен бути на мінімумі).
- Потім накрити кришкою і тушкувати півгодини. Остудити.
- М’ясо викласти в контейнер, накрити кришкою і настояти в холодильнику добу.
Перед вживанням залишиться тільки зняти лушпиння і вмочити смакоту паперовим рушником.
Варена грудинка в цибулинні в мультиварці
Свиняча грудинка в мультиварці виходить набагато смачніше, ніж приготовлена в каструлі. А час на приготування доведеться витратити в кілька разів менше.
Якщо хочете отримати грудинку красивого рум’яного кольору, то беріть цибульну «одежинку» в рівних пропорціях з головок червоних і золотистих цибулин.
Інгредієнти:
- лаврушки – 4 аркуша;
- грудинка – 450 г;
- вода;
- лушпиння цибулі – 75 г;
- часнику – пару великих зубків.
Приготування свинячої грудинки в мультиварці:
- Промити грудинку, шкуру не зрізати, а тільки зчистити верхній шар металевою щіткою.
- Промокнути, використовуючи паперовий рушник.
- Тепер потрібно гострий ніж, яким необхідно зробити надрізи ближче до шкурі.
- Зубки часникові очистити і помістити в розрізи.
- Застелити чашу приладу лушпинням, яка заздалегідь промита, і викласти на таку подушку грудинку.
- Засипати її лавровими листами і залити водою (м’ясна заготівля повинна бути повністю покрита).
- Залишилося насипати сіль, виставити режим «гасіння» і закрити кришку.
- Виставити час — потрібно півтори години, після закінчення якого можна відкрити кришку, але грудинку не діставати. Нехай остигає сама — так заготівля просочиться і не втратить форму.
- Подрібнити зубки часнику і натерти отриманою пряної кашкою остигле м’ясо.
Перед зняттям проби, краще охолодити блюдо в холодильнику.
Пряна закуска з куркумою
Порадуйте домочадців вишуканою закускою, приготовленої в домашніх умовах.
Інгредієнти на кіло грудинки:
- перець чорний – 7 горошин;
- лавр – 4 аркуша;
- сіль – 90 г;
- запашний перець – кілька горошин;
- вода – 1000 мл;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- лушпиння від цибулі – 25 г;
- куркума – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Промити лушпиння і частина помістити в каструлю.
- Закинути туди ж товчену лаврушку, помістити перець-горошок.
- Закип’ятити в іншій посудині воду, додати в неї сіль і засипати куркуму.
- Очистити зубки часникові, розрізати їх навпіл.
- В грудинці зробити надрізи і нашпигувати їх зубками.
- Заготівлю помістити на лушпиння і вкрити залишилася.
- Залити розсолом і накрити кришкою.
- Проварити півтори години, злити рідину.
- Потовкти коріандр і перець горошком в ступці. Отриманої ароматною кашкою натерти теплу заготовку.
Перед зняттям проби, пряну грудинку потрібно остудити і настояти в холодному місці.
Як засолити грудинку в цибулинні?
Щоб грудинка була засолено правильно, необхідно слідувати простим рекомендаціям.
Інгредієнти на кіло грудинки:
- перець чорний – 4 горошини;
- гвоздика – 1 шт.;
- цибульна лушпиння – 75 г;
- лавр – 2 аркуша;
- вода – 2000 мл;
- часнику – кілька зубків;
- перець червоний – 4 горошини;
- сіль – 2 склянки.
Приготування:
- Воду посолити, всипати вибрані спеції і перемішати.
- Додати лушпиння, закинути часникові зубки і закип’ятити.
- Все потрібно проварити (потрібно півгодини) і остудити.
- Заздалегідь підготовлену грудинку час помістити в розсіл, накрити тарілкою і поставити на неї прес.
Для досягнення максимально смачного результату, м’ясо потрібно витримати три дні. Після чого його слід дістати, помістити на решітку і просушити. На це буде потрібно дві години.
Поради
- Відразу можна заготовлювати велика кількість грудинки — вона добре зберігається в морозилці. Її можна нарізати на шматки, помістити їх в різні пакети і викласти в морозильну камеру. Тепер досить просто діставати по їх необхідності і розморожувати.
- Для отримання максимального смаку і аромату, спочатку свинину слід остудити, потім натерти прянощами і настояти добу в холоді.
- Якщо хочете страва наповнити ароматом копченого сала, то до лушпинні додайте рідкий дим.
- Під час приготування свинячої грудинки в цибулинні легко перевіряти ступінь її готовності. Для цього заготовку досить проколоти виделкою. Якщо сік виділяється прозорий, значить страва готова.
- Нашпиговувати мяско часником можна не тільки на стадії підготовки, але і після.
- Використовуйте для варіння ємність, яку не шкода зіпсувати. Адже лушпиння може забарвити не тільки м’ясо, але й каструлю.
- Щоб грудинка отримала рівномірне забарвлення з кожної сторони, загальний об’єм лушпиння необхідно розділити навпіл. Першої викласти дно, потім розмістити на нього шматки свинини і вкрити залишилася лушпинням. Тільки після цього заготовку можна заливати водою.
- Зберігати закуску слід в холодному місці, попередньо помістивши в пакет або загорнувши в плівку.