Грудинка в цибулинні — найсмачніші 5 рецептів

Щоб приготувати таку смачну закуску необхідно запастися терпінням. Завдяки луку грудинка отримає красивий колір і наповнить будинок чудовим ароматом. У нашій підбірці зібрані найбільш смачні рецепти грудинки в цибулинні.

Класична свиняча грудинка в цибулинні

Якщо ви хочете прикрасити святковий стіл оригінальним стравою, то спробуйте приготувати смачне м’ясо. Ніхто не залишиться байдужим перед його красивим видом і чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • суміш перців – 2 ч. ложки;
  • грудинка – 1100 м;
  • сіль – 4 ч. ложки;
  • вода – 300 мл;
  • цибульна лушпиння – від 5 великих цибулин;
  • часник – 8 зубчиків;
  • лавр – 10 аркушів;
  • паприка – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Половину зубков часникових перетерти, використовуючи дрібну тертку. Решту подрібнити (пластини).
  • Грудинку присипати сіллю. Посипати сумішшю перців, обсипати паприкою і натерти.
  • Взяти ножик, надрізати місцями м’ясо і помістити в отвори пластини часникові.
  • Грудинку натерти рештою часником, присипати лаврушками і помістити заготовку у фольгу.
  • Промити лушпиння і обкласти нею м’ясо. Укутати його фольгою і помістити в жароміцну ємність.
  • Залити водою. Накрити кришкою і помістити в духовку (режим 180ºС).
  • Готувати годину, після закінчення якого двері не відкривати.
  • Вимкнути духовку і залишити блюдо доходити ще на годину.

Залишилося дістати, остудити і помістити в холодильник. Не забудьте перед тим, як подавати, м’ясо очистити від лушпиння.

Рецепт приготування по-азійськи

Наповніть звичний бекон цікавим поєднанням смаку і аромату азіатської кухні.

Інгредієнти:

  • грудинка – 2000 м;
  • бальзамічний оцет – 4 ст. ложки;
  • гвоздика – 1 ч. ложка;
  • соус соєвий – 4 ст. ложки;
  • аніс – 3 зірочки;
  • вода – 1 літр;
  • мед – 4 ст. ложки;
  • цибульна лушпиння – 120 г;
  • сіль – 180 г;
  • імбир мелений – 1 ч. ложка;
  • перець – 1 ч. ложка кайенского;
  • кориця – 1 ч. ложка меленої.

Приготування:

  • Промити лушпиння, залити її водою і закип’ятити.
  • Додати всі інгредієнти, крім грудинки, і ще раз закип’ятити.
  • Нарізати на шматки грудинку, помістити м’ясо у воду і знову дочекатися закипання (вогонь повинен бути на мінімумі).
  • Потім накрити кришкою і тушкувати півгодини. Остудити.
  • М’ясо викласти в контейнер, накрити кришкою і настояти в холодильнику добу.

Перед вживанням залишиться тільки зняти лушпиння і вмочити смакоту паперовим рушником.

Варена грудинка в цибулинні в мультиварці

Свиняча грудинка в мультиварці виходить набагато смачніше, ніж приготовлена в каструлі. А час на приготування доведеться витратити в кілька разів менше.

Якщо хочете отримати грудинку красивого рум’яного кольору, то беріть цибульну «одежинку» в рівних пропорціях з головок червоних і золотистих цибулин.

Інгредієнти:

  • лаврушки – 4 аркуша;
  • грудинка – 450 г;
  • вода;
  • лушпиння цибулі – 75 г;
  • часнику – пару великих зубків.

Приготування свинячої грудинки в мультиварці:

  • Промити грудинку, шкуру не зрізати, а тільки зчистити верхній шар металевою щіткою.
  • Промокнути, використовуючи паперовий рушник.
  • Тепер потрібно гострий ніж, яким необхідно зробити надрізи ближче до шкурі.
  • Зубки часникові очистити і помістити в розрізи.
  • Застелити чашу приладу лушпинням, яка заздалегідь промита, і викласти на таку подушку грудинку.
  • Засипати її лавровими листами і залити водою (м’ясна заготівля повинна бути повністю покрита).
  • Залишилося насипати сіль, виставити режим «гасіння» і закрити кришку.
  • Виставити час — потрібно півтори години, після закінчення якого можна відкрити кришку, але грудинку не діставати. Нехай остигає сама — так заготівля просочиться і не втратить форму.
  • Подрібнити зубки часнику і натерти отриманою пряної кашкою остигле м’ясо.

Перед зняттям проби, краще охолодити блюдо в холодильнику.

Пряна закуска з куркумою

Порадуйте домочадців вишуканою закускою, приготовленої в домашніх умовах.

Інгредієнти на кіло грудинки:

  • перець чорний – 7 горошин;
  • лавр – 4 аркуша;
  • сіль – 90 г;
  • запашний перець – кілька горошин;
  • вода – 1000 мл;
  • коріандр – 1 ч. ложка;
  • лушпиння від цибулі – 25 г;
  • куркума – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Промити лушпиння і частина помістити в каструлю.
  • Закинути туди ж товчену лаврушку, помістити перець-горошок.
  • Закип’ятити в іншій посудині воду, додати в неї сіль і засипати куркуму.
  • Очистити зубки часникові, розрізати їх навпіл.
  • В грудинці зробити надрізи і нашпигувати їх зубками.
  • Заготівлю помістити на лушпиння і вкрити залишилася.
  • Залити розсолом і накрити кришкою.
  • Проварити півтори години, злити рідину.
  • Потовкти коріандр і перець горошком в ступці. Отриманої ароматною кашкою натерти теплу заготовку.

Перед зняттям проби, пряну грудинку потрібно остудити і настояти в холодному місці.

Як засолити грудинку в цибулинні?

Щоб грудинка була засолено правильно, необхідно слідувати простим рекомендаціям.

Інгредієнти на кіло грудинки:

  • перець чорний – 4 горошини;
  • гвоздика – 1 шт.;
  • цибульна лушпиння – 75 г;
  • лавр – 2 аркуша;
  • вода – 2000 мл;
  • часнику – кілька зубків;
  • перець червоний – 4 горошини;
  • сіль – 2 склянки.

Приготування:

  • Воду посолити, всипати вибрані спеції і перемішати.
  • Додати лушпиння, закинути часникові зубки і закип’ятити.
  • Все потрібно проварити (потрібно півгодини) і остудити.
  • Заздалегідь підготовлену грудинку час помістити в розсіл, накрити тарілкою і поставити на неї прес.

Для досягнення максимально смачного результату, м’ясо потрібно витримати три дні. Після чого його слід дістати, помістити на решітку і просушити. На це буде потрібно дві години.

Поради

  • Відразу можна заготовлювати велика кількість грудинки — вона добре зберігається в морозилці. Її можна нарізати на шматки, помістити їх в різні пакети і викласти в морозильну камеру. Тепер досить просто діставати по їх необхідності і розморожувати.
  • Для отримання максимального смаку і аромату, спочатку свинину слід остудити, потім натерти прянощами і настояти добу в холоді.
  • Якщо хочете страва наповнити ароматом копченого сала, то до лушпинні додайте рідкий дим.
  • Під час приготування свинячої грудинки в цибулинні легко перевіряти ступінь її готовності. Для цього заготовку досить проколоти виделкою. Якщо сік виділяється прозорий, значить страва готова.
  • Нашпиговувати мяско часником можна не тільки на стадії підготовки, але і після.
  • Використовуйте для варіння ємність, яку не шкода зіпсувати. Адже лушпиння може забарвити не тільки м’ясо, але й каструлю.
  • Щоб грудинка отримала рівномірне забарвлення з кожної сторони, загальний об’єм лушпиння необхідно розділити навпіл. Першої викласти дно, потім розмістити на нього шматки свинини і вкрити залишилася лушпинням. Тільки після цього заготовку можна заливати водою.
  • Зберігати закуску слід в холодному місці, попередньо помістивши в пакет або загорнувши в плівку.
Прокрутка до верху