Грудинка, запечена в духовці – 8 смачних рецептів

Чим так приваблива грудинка, запечена в духовці? Коли гарячий шматочок м’яса, що виділяє чарівний аромат спецій та прянощів, тільки стосується нашої мови, у мозку моментально запускаються процеси, що активізують центр задоволення.Людина, як відомо, їсть очима, а ми — смачними рецептами!

Свиняча грудинка, запечена в духовці у фользі

Для ідеального страви, запеченого в духовці, краще всього підійде середній або товстий шматок грудинки з чергуванням жирових і м’ясних шарів.

Склад інгредієнтів:

  • гірчиця в зернах (по-французьки) — 3 ст. л.;
  • зубки часнику — 10 шт.;
  • якісна свиняча грудинка — 1 кг;
  • сіль, підібрані за уподобанням спеції і приправи;
  • листи лавра — 2 шт.;
  • масло пісне — 30 мл

Спосіб приготування:

  • Головним елементом, що формує особливий смак м’яса, є маринад. У нашому рецепті пікантний відтінок додасть гірчиця в зернах. Висипаємо в чашу всі підібрані приправи, кришимо листи лавра, видавлюємо через прес зубки часнику. Заливаємо компоненти спецією по-французьки, приправляємо складу пісним маслом і сіллю, ретельно перемішуємо суміш.
  • Звільняємо грудинку від плівок, миємо під проточною водою, добре промокаємо паперовими серветками. Змащуємо продукт отриманим маринадом, витримуємо в холодильнику не менше 6 годин.
  • Загортаємо шматок м’яса в подвійний шар фольги, заливаємо залишками соусу, відправляємо на годину-півтора в піч (180 °C). Для рівномірної термічної обробки завжди використовуємо середню температуру нагрівання. В кінці приготування відкриваємо папір, обсмажуємо шматок до золотистої скоринки.

Запечена у фользі грудинка — це дуже смачна страва, чудове прикраса будь-якого святкового столу!

З картоплею в рукаві

М’ясо з коренеплодами та овочами, запечене в кулінарному пакеті, — чудовий варіант домашнього приготування.

Список продуктів:

  • картопля — 10 шт.;
  • зубки часнику — від 7 шт.;
  • свиняча грудинка — 1,5 кг;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • цибуля-ріпка — 2 головки;
  • сіль, приправи, спеції.

Порядок приготування:

  • Для цієї страви купуємо м’ясо на реберцях. Грудинку солимо, перчимо, обмазуємо подрібненим часником. Даємо продукту півгодини, щоб він встиг насититися ароматами маринаду.
  • Очищаємо бульби картоплі, нарізаємо великими кружечками, трохи солимо, скроплюємо маслом. Цибуля звільняємо від лушпиння, рубаємо півкільцями.
  • Викладаємо рукав на деко, розміщуємо в нього м’ясо (шкірою вниз), оточуємо свинину коренеплодами і цибулею. Не забуваємо проколоти верхню частину пакету в декількох місцях, щоб він не лопнув від пари. Зав’язуємо кінці упаковки, відправляємо свинину на годину в духовку (200°C).

Обережно розрізаємо рукав, подаємо грудинку з картоплею в гарячому стані з зеленню і овочами.

Готуємо з лимоном і пряними травами

Грудка індички, запеченої в духовці, хороша зі всіх сторін. М’ясо цієї птиці — чистий білок, який засвоюється організмом на 99%!

Дивіться також:  Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Перелік компонентів:

  • листя кінзи, м’яти, петрушки — по 5 ст. л.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • грудка індички — до 1 кг;
  • сік лимона, олія оливок — 60 мл;
  • кумін мелений, перець чорний, сіль — по ½ ч. л.;
  • вино біле — 140 мл

Метод приготування:

  • Кладемо в чашу блендера усі компоненти, за винятком м’яса. Розбиваємо складу до утворення однорідного маринаду.
  • Викладаємо грудку індички в контейнер, заливаємо отриманою сумішшю. Повністю занурюємо продукт ароматний соус, добре втираємо в м’ясо. Закриваємо посуд, залишаємо на добу в холодильнику.
  • Витягаємо грудку птиці з маринаду, укладаємо на деко, запікаємо 40 хвилин при 180°C.
  • Решту запашну суміш виливаємо в сотейник, кип’ятимо до чверті години, поки обсяг складу не зменшиться практично вдвічі.Солимо вже остигнула суміш.

Подаємо індичку, приготовану з лимоном і пряними травами, разом з ароматним соусом.

Яловича грудинка, запечена в духовці

Представлений рецепт не залишає сумнівів у тому, як смачно запекти грудинку у святковому варіанті.

Необхідні інгредієнти:

  • скибочки хліба — 6 шт.;
  • бекон — 120 г;
  • варені і сирі яйця — 5 шт.;
  • грудинка — 2,7 кг;
  • готовий фарш (курячий або яловичий) — 500 г;
  • незбиране молоко — 0,7 л;
  • крупа манна — 20 г;
  • пісне масло;
  • цибулини — 2 шт.;
  • пучок кропу;
  • пажитник грецький, паприка, імбир, мускатний горіх (тертий) — по 1 ч. л.;
  • сіль.

Особливості приготування:

  • Моєму яловичу грудинку, просушуємо паперовими серветками, «озброюємося» гострим ножем робимо в м’ясі глибокий розріз (не до підстави шматка) у вигляді «кишені». Зашиваємо його з двох сторін, залишаючи невеликий отвір для вільного входу столової ложки.
  • Пасеруємо на олії очищений і дрібно нарізаний цибулю, поки він не стане м’яким. Замочуємо в молоці хліб. Рубаємо відварені круто яйця у формі кубиків.
  • Викладаємо в м’ясний фарш шматочки прозорого цибулі, манку, віджатий хліб, сирі жовтки, нарізані яйця, пажитник, тертий горіх, імбир.
  • Збиваємо трохи підсолені білки, приєднуємо разом з нарубаною зеленню до решти продуктів, ретельно все перемішуємо.
  • Фаршируємо яловичину одержаним складом, зашиваємо отвір обов’язково. Поміщаємо оформлене м’ясо на застелений фольгою деко, обсипаємо продукт перцем і чебрецем, накриваємо беконом, нарізаним тонкими слайсами. Щільно з’єднуємо кінці папери, відправляємо заготовку на 7 годин у піч (120 °C). Щоб отримати найбільш ніжну, таїть у роті грудинку, використовуємо спосіб запікання при низькій температурі.

В кінці приготування відкриваємо металеву папір, щоб отримати саму смачну, казково апетитну скоринку.

Дивіться також:  Гречка з куркою в мультиварці – 6 рецептів

В цибулинні

Оригінальний спосіб приготування смачної грудинки. При цьому цибулиння виступає в ролі чудового натурального барвника.

Перелік продуктів:

  • листи лавра — 2 шт.;
  • зубки часнику і горошини перцю — по 4 шт.;
  • свиняча грудинка — 500 г;
  • соус соєвий — 40 мл;
  • фільтрована вода — 500 мл;
  • цибуля — (5 шт.) і лушпиння (5 м);
  • лимон;
  • сіль поварена — 100 г;
  • рідкий дим.

Процес приготування:

  • Для нашого страви потрібна хороша жменя чистої лушпиння. Це приблизно 7 очищених цибулин. Приготуйтеся до того, що ваша посуд зсередини серйозно забарвиться.
  • Викладаємо сухий склад в каструлю, заливаємо водою, нагріваємо до кипіння. Додаємо листи лавра, соєвий соус, сік половини лимона, щіпку солі, горошини перцю, нарізану часточками часник, кілька крапель рідкого диму. Доводимо суміш до кипіння, варимо 15 хвилин.
  • Ріжемо грудку невеликими скибочками, занурюємо в остиглий складу. Відправляємо свинину на півтори години в холодильник. Цього часу цілком достатньо, щоб м’ясо просякло пахощами приправ і спецій, прийняло яскраво насичений червоний відтінок.
  • Витягаємо продукт з цибулевого складу, прибираємо зайву вологу серветками, викладаємо на застелений фольгою деко. Кожен шматочок м’яса пересипаємо нарізаного кільцями цибулі, накриваємо продукти металевої папером. Робимо це таким чином, щоб сік не витікав на межі обгортки. Запікаємо грудинку протягом години (180°C).

Чудова закуска вийшла, зовні дуже нагадує копчене м’ясо.

У пивному маринаді

Головний секрет правильного запікання грудинки в духовці — не перетримати продукт, вчасно перевіряти ступінь його готовності.

Склад інгредієнтів:

  • свинина (бажано на реберцях з шкірою) — 1 кг;
  • масло пісне;
  • пиво світле — 0,4 л;
  • сіль — 1 ст. л. без гірки;
  • перець — 1 ч. л.;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • розмарин.

Приготування страви:

  • Ножем з тонким лезом робимо в м’ясі розрізи з боку ребер. Шпигуємо утворені порожнини зубками часнику.Обробляємо шматок сіллю і перцем, обсмажуємо в маслі, підрум’янюючи з усіх боків, за винятком місця з шкірою.
  • Укладаємо м’ясо в форму, посипаємо розмарином, заливаємо пивом, відправляємо в духовку. Запікаємо 60 хвилин в закритому вигляді при 200°C.

Нарізаємо трохи остигнула (холодну) свинину порційно, подаємо з гірчицею і свіжим хлібом.

Бараняча грудинка, запечена з овочами

Коли в духовці збирається така яскрава «компанія», як бараняча грудинка, картоплю і свіжі овочі, — сімейний обід обіцяє бути самим гарним і смачним.

Список продуктів:

  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • томати — 3 шт.;
  • баранина — 500 г;
  • масло пісне;
  • морква — 3 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • баклажан;
  • сіль, спеції (чебрець, розмарин).
Дивіться також:  Риба Вомер – 5 рецептів приготування

Технологія приготування:

  • Очищаємо грудинку від зайвого жиру, плівок і сухожиль. Моєму продукт, промокаємо серветками, перчимо і солимо, маринуємо протягом години.
  • Поділяємо баклажани кружечками, посипаємо сіллю, покласти в чашу, залишаємо на 30 хвилин під пресом, потім зливаємо темну рідину. Таким способом позбавляємо плід від можливої гіркоти.
  • Овочі миємо й чистимо. Цибулю нарізаємо у вигляді кілець, томати і моркву — круглими часточками, картоплю — великими частинами. Викладаємо компоненти страви, в тому числі і шматочки баклажана, невеликий таз, солимо, посипаємо приправами.
  • Вливаємо у форму з високими бортами масло і воду (по чверті склянки), поміщаємо баранячу грудинку в рідку суміш, навколо неї викладаємо ароматні овочі. Випікаємо 1,5 години при 200°C, не забуваючи прикривати продукти фольгою. Прибираємо папір за 15 хвилин до закінчення процесу.

Склад овочів коригуємо за особистим бажанням і уподобанням. Смачно в будь-якому разі!

Рулет із запеченої свинячої грудинки

Це прекрасне блюдо краще всього готувати в домашніх умовах, використовуючи свіжі та якісні продукти.

Необхідні компоненти:

  • фенхель у вигляді насіння — 2 ст. л.;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • олія оливок — 30 г;
  • грудинка свиняча — 2 кг;
  • лимони — 2 шт.;
  • перець, чебрець (великий пучок) сіль (бажано морська).

Спосіб приготування:

  • Всі прянощі обов’язково підсмажуємо без масла, розтираємо в ступі, додавши щіпку морської солі і половину пучка чебрецю. Використовуємо виключно листочки рослини. Тільки таким способом можна розкрити весь букет ароматів і смаків спецій. По закінченні процесу змішуємо склад з двома ложками масла оливок.
  • Розміщуємо шматок м’яса на обробній дошці, натираємо приготовленої пряною сумішшю, посипаємо рештою листям чебрецю. Звертаємо пласт з начинкою в тугий рулет, перев’язуємо його нитками, відправляємо в закритому посуді на нижню полицю холодильника.
  • Маринуємо свинячу грудинку протягом ночі, після чого натираємо продукт сіллю, обробляємо маслом оливок, відправляємо в піч. Перші півгодини запікаємо страву при 200°C, потім поливаємо рулет соком лимонів, зменшуємо нагрівання до 180 градусів.
  • Продовжуємо приготування ще 2 години, потім повертаємося до початкового температурного режиму. Тримаємо грудинку наступні півгодини для утворення золотистої скоринки.

Дістаємо рулет з духовки, залишаємо в теплі хвилин на двадцять. Подаємо казково смачне блюдо з улюбленим гарніром і свіжими овочами.

Грудинка запечена в духовці — завжди бажане, ніколи не приедающееся страва, і кожна страва наповнене не тільки різноманітними продуктами, але і нашої безмежною любов’ю.

Прокрутка до верху