Грудинка, запечена в духовці – Рецепт з фото

Свинячу грудинку можна просто запекти в формочці — вийде рум’яна кірочка, а можна загорнувши у кілька шарів фольги — буде ніжне і соковите м’ясо. Рецепт грудинки, запеченої в духовці досить простий, що дає можливість приготувати страву навіть новачкові.

Свиняча грудинка, запечена в духовці. Рецепт

З продуктів знадобиться:

  • свиняча грудинка 500 гр
  • головка ріпчастої цибулі та часнику
  • сіль, спеції до свинини, перець чорний мелений, лавровий лист.

Як запекти грудинку свинячу в духовці:

Сіль, перець і спеції до свинини змішуємо. М’ясо промиваємо під проточною водою і натираємо сумішшю приправ. Форму для випікання змащуємо маслом, на дно викладаємо кільця цибулі. Під час запікання м’ясо просочиться соком і ароматами цибулі, а якщо раптом почне підгоряти, то свинина не постраждає, так як підсмажиться шар цибулі. Зверху кладемо свинину, обкладаємо навколо лавровим листом. Робимо кілька проколів ножем в м’ясі, в які кладемо нарізані пластинки часнику, на дно наливаємо півсклянки води і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Якщо форма з кришкою, можна накрити нею страву.
Свиняче м’ясо запікається мінімум 1 годину 30 хвилин при 180 градусах.

Грудинка, запечена в духовці в рукаві

Спосіб запікання м’яса в рукаві відрізняється здатністю зберігати соковитість і ніжність страви. Головне — заздалегідь помариновать м’ясо.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг свинячої грудинки
  • приправи і сіль
  • 1 лимон
  • 2-3 головки часнику
  • рослинна олія
  • спеції до м’яса або трави
  • пучок зелені

Як запікати свинячу грудинку у рукаві:

Зелень, приправи, сіль, масло і видавлений лимонний сік гарненько перемішуємо. Масла необхідно небагато — 2-3 столових ложки. Промитий шматок м’яса по всій поверхні глибоко проколюємо ножем. Зубчики часнику ріжемо на три частини і поміщаємо в розрізи в м’ясі. Далі м’ясо натираємо сумішшю приправ і залишаємо маринуватися хвилин на 40.
Через 40 хвилин запаковуємо м’ясо в рукав, зверху робимо кілька дірок зубочисткою. Кладемо рукав з грудинкою на деко і відправляємо в духовку.
Зверніть увагу! Під час запікання рукав під впливом пари роздувається. Розташовуйте його так, щоб він не міг торкатися гарячих стінок духовки, інакше він лопне.
Запікати близько години. Потім акуратно вийняти деко, зробити розріз зверху в рукаві і відправити ще на 10 хвилин у духовку. Тоді грудинка буде з рум’яною скоринкою.
Так свинина вийде соковитою і дуже ніжною. Її можна подати і до свята,і просто до сімейного вечері — байдужим не залишиться ніхто.
Свиняча грудинка запікається в духовці у фользі за тим же рецептом, але запікати треба близько двох годин при 170 градусах. При цьому фольга повинна бути складена в 3-4 шари. Під кінець запікання фольгу можна розгорнути або розрізати зверху для підрум’янення.

Дивіться також:  Рецепти супів з банки

Картопля, запечена з грудинкою в духовці

Знадобиться:

  • 600 гр свинячої грудинки
  • 800 гр картоплі
  • велика головка цибулі
  • спеції і сіль

Як приготувати картоплю зі свининою з цибулею:

Картоплю чистимо, ріжемо часточками або кільцями — кому як більше подобається. Свинячу грудинку ріжемо пластинками, натираємо сумішшю солі і спецій. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. У змащену маслом форму викладаємо шар картоплі, шар цибулі, пластинки свинини і ще раз шар цибулі. При бажанні зверху можна змастити майонезом і затерти твердим сиром.
Відправляємо в духовку на 30-45 хвилин при 180 градусах. Стежимо, щоб не пересушилось. Коли сир взявся апетитною скоринкою — значить, страва готова.

Прокрутка до верху