Грибний суп – 10 смачних рецептів приготування супу з грибами

Грибний суп із печериць з плавленим сиром

Грибний суп із печериць з плавленим сиром – це напрочуд ніжна та поживна страва, яку можна готувати не тільки в період зимової холоднечі, а й у найспекотніші дні. Такий суп можна запропонувати домочадцям навіть у холодному вигляді, бо смакові якості не втрачаються.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Сирок плавлений – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Окріп – 2 л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо та ополіскуємо коренеплоди: цибулину дрібно рубаємо, а моркву натираємо на тертці. Гриби нарізаємо невеликими сегментами, жменьку ріжемо крупно.

Крок 2. У каструлю вливаємо олію і близько 5 хвилин пасеруємо овочі, засипаємо печериці і, помішуючи, обсмажуємо компоненти ще 7-10 хвилин.

Крок 3. Потім закидаємо в каструлю кубики картоплі – заливаємо двома літрами окропу і томимо на середньому нагріванні 10 хвилин.

Крок 4. Після вказаного часу вводимо шматочки сиру і активно розмішуємо суп, до повного розчинення інгредієнта. Додаємо сіль, зелень та чорний перець.

Крок 5. Залишки грибів підрум’янюємо на розігрітій олії і ними ж прикрашаємо порції готового супу. Смачного!

Дивіться також:  Лагман узбецький – 4 рецепта