Грибний суп із печериць з плавленим сиром
Грибний суп із печериць з плавленим сиром – це напрочуд ніжна та поживна страва, яку можна готувати не тільки в період зимової холоднечі, а й у найспекотніші дні. Такий суп можна запропонувати домочадцям навіть у холодному вигляді, бо смакові якості не втрачаються.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Печериці – 300 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Сирок плавлений – 200 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Окріп – 2 л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо та ополіскуємо коренеплоди: цибулину дрібно рубаємо, а моркву натираємо на тертці. Гриби нарізаємо невеликими сегментами, жменьку ріжемо крупно.
Крок 2. У каструлю вливаємо олію і близько 5 хвилин пасеруємо овочі, засипаємо печериці і, помішуючи, обсмажуємо компоненти ще 7-10 хвилин.
Крок 3. Потім закидаємо в каструлю кубики картоплі – заливаємо двома літрами окропу і томимо на середньому нагріванні 10 хвилин.
Крок 4. Після вказаного часу вводимо шматочки сиру і активно розмішуємо суп, до повного розчинення інгредієнта. Додаємо сіль, зелень та чорний перець.
Крок 5. Залишки грибів підрум’янюємо на розігрітій олії і ними ж прикрашаємо порції готового супу. Смачного!