Гуляш із курки — 10 смачних рецептів приготування курячого гуляшу з підливкою на сковороді

Гуляш із курки – це менш калорійний варіант відомої класичної страви угорської кухні. Куряче м’ясо для гуляшу обсмажується, тушкується на сковороді з додаванням помідорів та інших овочів у будь-якій підливі з приправами. Страва виходить смачною і до неї підходить будь-який гарнір, а варіанти курячого гуляшу вам пропонуються в цій темі.

Класичний гуляш із курки на сковороді з підливою

Класичний гуляш із курки на сковороді з підливою є російським варіантом популярної страви угорської кухні з яловичини. Основними його інгредієнтами беруться куряче м’ясо, томатна паста/помідори, борошняна підлива та страва доповнюється овочами. У цьому рецепті куряче м’ясо обсмажуємо з овочами, а замість томатної пасти беремо подрібнені помідори.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Куряче філе – 550 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Перець болгарський – 140 гр.
  • Помідори – 900 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 3 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гуляш з курки на сковороді? Насамперед підготуйте згідно рецепту, всі інгредієнти для курячого гуляшу. Філе промийте і обсушіть серветкою. Овочі очистіть та промийте.

Помідори розріжте на половинки і подрібніть на тертці, залишивши шкірку.

Цю томатну масу протріть через сито, щоб її вийшло близько 400 мл томатного соку.

Куряче м’ясо наріжте брусочками і обсмажте на сковороді, на розігрітій олії, середньому вогні і до зміни кольору на білий.

Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями, перекладіть до обсмаженого філе і посмажте протягом 3-4 хвилин до прозорості.

Моркву наріжте соломкою, перекладіть у сковороду і посмажте ще 3–4 хвилини.

Потім до цих інгредієнтів додайте солодкий перець нарізаний соломкою і посмажте 2–3 хвилини.

Насипте до них борошно, а кількість його можете трохи збільшити для густішої підливи, активно перемішайте і посмажте ще кілька хвилин.

Потім залийте обсмажені з курячим філе овочі приготованим томатним соком, додайте всі спеції, перемішайте і згасіть гуляш на невеликому вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин.

В останню чергу додайте до гуляшу нарізку будь-якої зелені, зніміть пробу та відкоригуйте смак.

Приготовлений класичний гуляш із курки на сковороді з підливою сервіруйте до столу з будь-яким гарніром. Смачного!

Курячий гуляш з підливою з борошна

Курячий гуляш з підливою з борошна, по своїй суті є густим наваристим супом з тушкованого в підливі м’яса, а найкращим і найсмачнішим загусником підливи вважається борошно, хоча є варіанти і з крохмалем. Для гуляшу спочатку обсмажується куряче м’ясо з овочами. Потім додається борошно і ступінь її обсмажування вибирається до смаку. Основою борошняної підливи в цьому рецепті беремо воду зі сметаною та томатною пастою.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Відразу підготувати всі інгредієнти для гуляшу, згідно з рецептом. Овочі очистити. Моркву подрібнити на великій тертці. Цибулю з часником дрібно нарізати.

2) Куряче філе промити холодною водою та обсушити серветкою. Потім нарізати його невеликими шматочками будь-якої форми.

3) Нарізку філе протягом 5 хвилин і при помішуванні обсмажити на сковороді на розігрітій олії.

4) Потім до нього перекласти подрібнені овочі та посмажити протягом 6–7 хвилин.

5) До обсмаженого з овочами курячого філе насипати борошно і додати сметану з томатною пастою, але борошно краще за пару хвилин попередньо обсмажити. Потім все добре перемішати та згасити гуляш на невеликому вогні ще 5 хвилин.

6) Налити в сковороду воду, додати сіль із чорним перцем та лавровим листом. Гуляш ще раз перемішати і потім на невеликому вогні під прикритою кришкою 20 хвилин.

7) Приготовлений курячий гуляш з підливкою з борошна, а він має яскравий смак, сервірувати до столу з нейтральним гарніром з крупи або макаронів. Смачного!

Як приготувати гуляш з курки з томатною пастою

Гуляш з курки з томатною пастою просто готується і буде у вас швидкою, ситною та смачною стравою до сімейного столу. У цьому рецепті куряче м’ясо обсмажуємо з морквою та цибулею. Підливу робимо тільки з томатною пастою та водою, не додаючи борошна.

Дивіться також:  Котлети класичні – 10 смачних рецептів приготування соковитих котлет

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Куряче м’ясо відокремте від кісточки, промийте, обсушіть серветкою і наріжте невеликими кубиками. Овочі очистіть та промийте.

2) У сковороді на великому вогні розігрійте олію та обсмажте при помішуванні, нарізку курячого м’яса до легкого золотистого кольору.

3) Моркву подрібніть на дрібній тертці. Цибулю наріжте маленькими кубиками.

4) Ці овочі перекладіть у сковороду з обсмаженим курячим м’ясом, додайте сіль, перець та спеції, перемішайте і все посмажте вже на середньому вогні протягом 3–4 хвилин.

5) Потім додайте до сковороди столову ложку томатної пасти, налийте 50 мл води, перемішайте і загасіть ще 5 хвилин.

6) Налийте в сковороду воду, додайте лавровий лист з дрібно нарубаним часником і згасіть гуляш, періодично перемішуючи, на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

7) Приготовлений гуляш з курки з томатною пастою подайте до столу, наприклад, з гречаною кашею. Смачного!

Курячий гуляш з підливою зі сметани

Курячий гуляш з підливкою зі сметани виходить ніжнішим у порівнянні з приготовленим з помідорами, а смаком не поступається. Готується він просто та швидко. У цьому рецепті борошно до сметанної підливи не додаємо, а з овочів беремо лише цибулю з часником і обсмажуємо їх на вершковому маслі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки – 500 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

1) Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для гуляшу. Очистити цибулю із часником. Куряче м’ясо промити і витерти насухо серветкою.

2) Цибулю нарізати маленькими кубиками. Часник дрібно нарубати ножем.

3) Куряче м’ясо нарізати поперек м’язових волокон невеликими однаковими шматочками.

4) У сковороді розтопити вершкове масло, додати, щоб не горіло столову ложку олії, і обсмажити нарізку цибулі з часником.

5) Потім до них перекласти нарізку курячого м’яса і посмажити при помішуванні до повного випарювання м’ясного соку.

6) Гуляш посипати сіллю з чорним перцем і додати три столові ложки сметани.

7) Ще раз гуляш зі сметаною перемішати, потім на невеликому вогні пару хвилин. Потім вогонь вимкнути і дати гуляшу кілька хвилин настоятися під кришкою.

Приготовлений курячий гуляш з підливкою зі сметани розкласти по порційним тарілкам, а ідеальним гарніром до нього буде картопляне пюре. Смачного!

Гуляш з філе курки у вершковому соусі

Гуляш з філе курки у вершковому соусі лише умовно називається гуляшем, адже відрізняється інгредієнтами від класичного угорського. Куряче філе з вершками поєднується ідеально і виходить дуже ніжним та соковитим. У цьому рецепті вершковий соус готуємо трохи інакше: частину вершків змішуємо з крохмалем, а частину з курячим жовтком. Куряче філе натираємо часником зі спеціями та обсмажуємо.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 400 гр.
  • Вершки 10-20% – 200 мл.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1) Куряче філе промити, обсушити серветкою та нарізати шматочками, як для гуляшу. Часник подрібнити через часнику, змішати із сіллю та сумішшю перців. Цією сумішшю натерти шматочки філе та залишити на 10 хвилин, прикривши плівкою.

2) Потім нарізку філе обсмажити на розтопленій вершковій олії на середньому вогні протягом двох хвилин з одного боку.

3) Для вершкового соусу в одній піалі змішати кукурудзяний крохмаль зі столовою ложкою вершків. В іншій піалі змішати яєчний жовток з іншими вершками.

4) Обсмажені шматочки філе перевернути на інший бік, посмажити ще 1-2 хвилини, залити вершково-жовтковим соусом і на великому вогні готувати протягом 1 хвилини.

Дивіться також:  Курячі ніжки - 10 найсмачніших рецептів приготування курячих гомілок

5) Потім залити вершковим соусом з крохмалем, активно перемішати і за хвилину вогонь вимкнути.

6) Приготовлений гуляш із філе курки у вершковому соусі відразу подати до столу, а найкращим гарніром до нього буде відварена вермішель. Смачного!

Простий гуляш з курки з цибулею та морквою

Простий гуляш з курки з цибулею та морквою, незважаючи на невеликий набір інгредієнтів, буде у вас швидкою та смачною стравою для обіду чи вечері. У цьому рецепті готуємо гуляш з курячого філе, а перед смаженням пануємо його в борошні, що підливу зі сметани і томатної пасти зробить густою.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 100 гр.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для гуляшу. Овочі очистіть та промийте.

2) Куряче філе промийте, обсушіть серветкою і наріжте невеликими кубиками поперек м’язових волокон.

3) Нарізку філе перекладіть у пакет, насипте дві столові ложки борошна та активно струсіть, щоб усі шматочки повністю були вкриті борошном.

4) Моркву подрібніть на великій тертці. Цибулю з часником дрібно наріжте.

5) У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому нарізку філе до легкого золотистого кольору. Потім додайте овочі, посмажте при помішуванні протягом 4-5 хвилин і насипте сіль із чорним перцем.

6) У піалі змішайте сметану з томатною пастою та водою. Цим соусом залийте обсмажені інгредієнти та перемішайте.

7) Згасіть гуляш на невеликому вогні під кришкою 10-15 хвилин. Зніміть пробу та відкоригуйте смак.

Приготовлений простий гуляш з курки з цибулею та морквою подайте гарячим до столу, доповнивши будь-яким гарніром. Смачного!

Гуляш з курячої грудки з підливою

Гуляш з курячої грудки з підливою виходить менш калорійним, а будь-яка підливка завжди доповнює цю страву. У цьому варіанті підливу готуємо на основі обсмаженого борошна та томатної пасти. Доповнимо гуляш цибулею, морквою та спеціями.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Укроп – 30 гр.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для гуляшу одразу підготувати, згідно з рецептом. Куряче філе промити і витерти насухо серветкою. Овочі очистити та промити.

2) Філе нарізати невеликими шматочками поперек м’язових волокон.

3) У сковороді розігріти олію та обсмажити на ній нарізку курячого філе до рум’яного кольору протягом 8–10 хвилин.

4) Цибулю та моркву дрібно нарізати.

5) Нарізку овочів перекласти в сковороду до обсмаженого філе та посмажити протягом 5 хвилин до м’якості.

6) В іншій сухій сковороді обсмажити при помішуванні дві столові ложки борошна до кремового кольору.

7) Обсмажену муку|борошно| пересипати до курки з овочами і активно перемішати.

Далі до них додати столову ложку томатної пасти, сіль із чорним перцем і ще раз добре перемішати.

9) Залити обсмажені інгредієнти гарячою водою, перемішати та згасити гуляш на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

10) Потім до гуляшу додати дрібно нарізаний кріп, лавровий листок і через 5 хвилин вогонь вимкнути.

11) Приготовлений гуляш з курячої грудки з підливою подати до столу гарячим та з будь-яким гарніром. Смачного!

М’який та соковитий гуляш із курки з грибами

М’який та соковитий гуляш із курки з грибами приготувати зовсім не складно. Будь-які гриби заморожені, мариновані, сухі, але найкраще свіжі, доповнюють смак гуляшу з курки, а будь-який соус робить гуляш м’яким та соковитим. Добре до такого гуляшу підходить томатний соус, але в цьому рецепті вам пропонується приготувати вершковий. Готуємо гуляш тільки з курки та свіжих печериць.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Вершки 30% – 200 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
Дивіться також:  Бефстроганів із яловичини класичний — 10 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

1) Печериці протерти вологою серветкою та нарізати невеликими шматочками.

2) У сковороді розігріти трохи рослинної олії та обсмажити на ній нарізку печериць до повного випарювання грибного соку. Перекласти їх на тарілку.

3) Куряче філе промити, обсушити серветкою, нарізувати|нарізати| кубиками і обсмажити на тій же сковороді протягом 10 хвилин при помішуванні.

4) Потім до обсмаженого філе перекласти смажені печериці та додати сіль із чорним перцем. Тонким струменем налити в сковороду вершки і водночас добре перемішати.

5) Згасити гуляш на невеликому вогні 7-10 хвилин, зняти пробу та відкоригувати смак. Приготовлений м’який і соковитий гуляш із курки з грибами подати до столу гарячим та на додаток будь-яким гарніром. Смачного!

Гуляш із курячого стегна

Гуляш з курячого стегна виходить соковитішим і м’яким у порівнянні з приготованим з філе, а процес готування не відрізняється від класичного. У курячих стегон видаляється кісточка, м’якоть нарізається, обсмажується з морквою та цибулею, а потім тушкується в томатному соусі. У цьому рецепті до соусу борошно не додаємо.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Стегна курки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Суміш перців – 1 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Заздалегідь розморожені курячі стегна промийте, обсушіть серветкою. виділіть кісточки і м’якоть наріжте невеликими шматочками.

2) Нарізку м’якоті стегна обсмажте на розігрітій олії, на великому вогні і до рум’яного кольору. Потім посипте м’ясо сіллю із сумішшю перців.

3) Дрібно наріжте очищену цибулю з морквою.

4) Нарізку овочів перекладіть до обсмаженого м’яса стегна і посмажте овочі до м’якості.

5) Потім у сковороду покладіть лавровий лист, чайну ложку томатної пасти чорний перець горошком і налийте гарячу воду. Гуляш добре перемішайте.

6) Згасіть гуляш у підливі на невеликому вогні під кришкою протягом 30-35 хвилин і до готовності м’яса.

7) Приготовлений гуляш із курячого стегна відразу гарячим подайте до столу, до нього підійде будь-який гарнір. Смачного!

Гуляш із курки з картоплею на сковороді

Гуляш з курки з картоплею на сковороді не є тушкованою картоплею з м’ясом і не рагу, так як готується за іншим принципом і виходить густим супом наваристим, зі своїм вираженим смаком і яскравим кольором. Для гуляшу куряче м’ясо обсмажується до рум’яної скоринки, тушкується в соусі без загусників і доповнюється картоплею. До гуляшу традиційно додаються цибуля із солодким перцем та спеціями. У цьому рецепті картопля для гуляшу відварюємо до напівготовності окремо і додаємо в готовий гуляш, а соус готуємо з копченою паприкою і без томату.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки без кісточки – 800 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Паприка копченая молотая – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Зелень для прикраси.

Процес приготування:

1) Картоплю почистіть, промийте, наріжте середніми шматочками та відваріть до напівготовності у воді з додаванням солі.

2) Очищену цибулю наріжте тонкими чверть кільцями.

3) Нарізку цибулі обсмажте до м’якості на розігрітій олії.

4) Невеликими шматочками наріжте промите та обсушене серветкою м’ясо курки та перекладіть у сковороду до цибулі.

5) Нарізку курячого м’яса обсмажте на великому вогні та до рум’яної скоринки з усіх боків.

6) Обсмажене куряче м’ясо посипте копченою паприкою та перемішайте.

7) Солодкий перець наріжте тонкою соломкою і покладіть у сковороду до гуляшу.

Потім додайте до гуляшу сіль із чорним перцем, налийте гарячу воду, щоб повністю покрила м’ясо і загасіть протягом 5–7 хвилин.

9) Зварену до напівготовності картоплю вийміть із відвару.

10) Перекладіть картоплю до гуляшу, зніміть пробу з соусу та відкоригуйте смак.

11) Потім сковороду накрийте кришкою і згасіть гуляш ще 7-10 хвилин на невеликому вогні до повної готовності.

12) Приготовлений на сковороді гуляш з курки з картоплею розкладіть по порційних тарілках і подайте гарячим до столу, доповнивши зеленню. Смачного!