Гуляш – смачний густий суп, який можна виконати з різних сортів м’яса і овочів. Часто комусь хочеться нових смакових відчуттів, а хтось просто намагається дотримуватися дієтичного харчування. У таких випадках прекрасною альтернативою важкої їжі стане гуляш з індички.
Класичний гуляш з індички на сковороді
Гуляш з індички з підливою на сковороді – просте, але одночасно з цим корисне і поживне блюдо.
Для його приготування слід придбати:
- 400 г індички;
- морквину;
- 2 штуки болгарського перцю;
- 2 – 3 зубчики часнику;
- чарку рослинного масла;
- 20 мл томатної пасти;
- сіль і перець.
Етапи приготування:
- Філейна частина добре промивається і нарізають невеликими шматочками, які солятся, обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого кладуть у тарілку.
- Солодкий перець ріжеться смужками, морква очищена натирається, а часник давиться.
- У сковороді до м’якості пассеруется коренеплід, після чого до нього додаються подрібнений перець і томатна паста.
- Через 2 хвилини овочі заливаються склянкою окропу.
- Вміст відправляються шматочки індички, часник, сіль і спеції.
- Блюдо гаситься під кришкою близько 20 хвилин на мінімальному вогні.
Простий рецепт для мультиварки
Гуляш з індички в мультиварці можна дуже смачно приготувати з:
- 350 г індички;
- цибулини;
- 50 мл сметани;
- аналогічного обсягу томатної пасти;
- невеликої кількості борошна;
- солі, спецій, зелені і 2 ст. ложок води.
Спосіб створення:
- З промитого і висушеного паперовими серветками м’яса індички готуються невеликі кубики, які злегка обсмажують в чашу мультиварки на програмі «Смаження» протягом 10 хвилин.
- Подрібнену цибулю пассеруется на тому ж маслі до м’якості, після чого до нього надсилаються томатна паста, розведена водою, і борошно.
- Через 2 хвилини в чашу викладається м’ясо, солиться, приправляється і заправляється сметаною.
- Блюдо гаситься у відповідному режимі 25 хвилин.
- За 3 хвилини до звукового сигналу гуляш притрушивается рубаною зеленню.
Готуємо по-угорськи
Густий м’ясний суп з Угорщини після поширення за межами державних кордонів зазнав змін, і багатьом кулінарам він тепер бачиться смужками м’яса з овочами в томатній підливці.
Щоб приготувати дієтичний гуляш по-угорськи, потрібні наступні продукти:
- філейна частина – ½ кг;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- солодкий перець – 2 шт.;
- борошно – 30 г;
- томатний морс – 100 мл;
- рослинна олія, сіль і перець.
При приготуванні:
- Вимита під проточною водою індичатина, нарізана акуратними смужками, обсмажується до рум’яної скоринки, після чого переводиться в каструлю, де заливається 1 л води. М’ясо приправляється, солиться і гаситься практично до готовності.
- На сковороді з олією злегка обсмажується крупно нарізану картоплю.
- Після розм’якшення картопляні кубики відправляються до м’яса.
- Далі обсмажуються цибульні шматочки, до яких після набуття ними прозорості додаються скибочки перцю, морс і спеції.
- Через 2 хвилини до обсмаженою овочам всипається борошно.
- Вміст сковороди викладається в каструлю, де гуляш доводиться до кипіння.
- Через 5 хвилин блюдо знімається з вогню.
Гуляш з філе індички з підливою
Ще одна варіація рецепта, що дозволяє створити оригінальний гуляш з давно полюбилася томатною підливою, не докладаючи особливих зусиль.
Буде потрібно наступний продуктовий набір:
- індичатина – 600 г;
- цибуля – 2 шт.;
- солодкий перець – 2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- паста томатна – 40 мл;
- рослинна олія, сіль і перець.
Щоб приготувати смачну вечерю:
- Овочі очищаються і довільно подрібнюються.
- Нарізане шматочками філе індички солиться і обсмажується практичний до готовності на сковороді з соняшниковою олією.
- У сотейник вливається масло, на якому пассеруются цибульні півкільця і часник.
- Через 5 хвилин до овочів додається перець.
- Компоненти страви приправляють і заливаються склянкою окропу з розведеною в ньому пастою.
- Після закипання овочевого складу в каструлю відправляється м’ясо, після чого гуляш гаситься близько 10 хвилин.
Зі сметанною заливкою
Це ситне блюдо, яке можна подавати самостійно, як це прийнято в Угорщині, або з улюбленим гарніром.
Готується воно з:
- 300 г індички;
- цибулини;
- 200 мл сметани;
- 20 мл томатної пасти;
- невеликої кількості борошна;
- солі, спецій і 500 мл води.
Покрокова інструкція:
- Перед тим, як приготувати на сковороді гуляш з індички, цибулина і м’ясо подрібнюються.
- Частина філе злегка обсмажується на сковороді, куди через 5 хвилин всипається подрібнену цибулю.
- Через 3 хвилини цибульно-м’ясна суміш притрушивается борошном, перемішується, після чого заливається водою і сметаною з додаванням пасти, солі і спецій.
- Блюдо гаситься під кришкою 10 хвилин, а після зняття з вогню настоюється близько 5 хвилин.
Покрокове приготування з грибами
Цей рецепт сподобається тим, хто любить гриби в будь-якому вигляді.
Заздалегідь підготуйте:
- 700 г індички;
- 200 г грибів;
- цибулину;
- 150 мл сметани;
- 3 зубчики часнику;
- ложку рослинної олії;
- трохи солі і спецій.
Схема створення страви з пікантними нотками:
- Індичатина промивається, обсушивается і ріжеться невеликими кубиками, які обсмажують до золотистого кольору.
- Цибулю і гриби подрібнюються.
- Цибульні півкільця і грибні пластинки пассеруются до напівготовності на другий сковороді.
- Шматочки індички і овочі з’єднуються, після чого все заливається сметаною, притрушивается подрібненим часником, сіллю і спеціями.
- Блюдо гаситься близько 15 хвилин під кришкою.
Оригінальне блюдо з чорносливом
Неординарний підхід до приготування страви з дієтичного м’яса з сухофруктами дозволяє насолодитися дуже ніжним смаком з ароматними нотками.
Для виконання рецепта необхідні:
- ½ Кг м’яса індички;
- 5 шт. чорнослив;
- 250 мл молока;
- трохи борошна;
- шматочок вершкового масла;
- сіль і перець.
Спосіб приготування полягає у виконанні нескладних маніпуляцій в наступній послідовності:
- Сухофрукти замочуються в теплій воді, яка через 1 годину зливається. Чорнослив нарізати тонкими смужками.
- Філе промивається, обсушивается паперовими серветками і нарізається кубиками, які солятся, приправляється і обсмажують до золотистого відтінку.
- До індички викладаються підготовлені сухофрукти і 50 мл молока, після чого м’ясо нудиться 10 хвилин.
- На іншій сковороді готується соус з масла, обсмаженої на ньому борошна і молока.
- Коли соус загусне, їм заливається індичка.
- Гуляш тушкується до готовності.
З сирно-вершковою підливою
Коли немає часу на приготування складних страв, на допомогу прийде незвичайний і дуже апетитний гуляш.
Для його створення готуються:
- ½ Кг м’яса;
- яйце;
- 200 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл сметани;
- сіль і перець.
В процесі:
- Сир натирається. М’ясо ріжеться кубиками. Часник товчеться.
- В одній посуді змішуються всі підготовлені компоненти з яйцем, сметаною, сіллю і перцем.
- Вміст миски відправляється на сковороду з розігрітим маслом, де гаситься до готовності.
Таким чином, гуляш з індички – дуже проста у виконанні блюдо. Для його приготування буде потрібно зовсім не багато часу завдяки використанню швидко готується, дієтичного і корисного м’яса птиці.