Гуляш — це угорську страву з м’яса або птиці, доповнене густий овочевий підливою і ароматними спеціями. Спочатку його готували на вогнищі з великою кількістю соусу, за рахунок чого це страва вважалося супом і носило назву «їжа пастухів». Але у вітчизняних точках громадського харчування блюдо завжди відносили до категорії другого і подавали з різними гарнірами. Робили його зазвичай з свинини, але в цій рубриці ми розглянемо, як приготувати гуляш з курки з підливою.
Простий гуляш з курки з підливою на сковороді
Перевага цієї страви полягає в тому, що приготувати гуляш з курки по простому рецептом можна дуже швидко. Досить просто нарізати необхідні інгредієнти, злегка підсмажити їх, приправити соусом і поставити тушкуватися. А в цей час можна продовжувати займатися своїми справами.
Найпростіший варіант цієї страви можна зробити з таких продуктів:
- курятина;
- цибуля;
- морквина;
- кілька помідорів;
- лавровий лист;
- сіль і ароматні спеції.
Як готувати гуляш:
- Обполіскуємо курятину знімаємо м’ясо з кісток, нарізаємо його невеликими шматками і обсмажуємо зі спеціями.
- Коли м’ясо пустить сік і змінить колір, вводимо порізану чверть кільцями цибулю і нашатковану кубиками моркву. Пасеруємо до м’якості.
- Ошпарюємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку, м’якоть подрібнюємо і вводимо її в блюдо.
- Заправляємо гуляш спеціями, кладемо лавровий лист, доливаємо воду і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні.
На замітку. Блюдо готове до вживання, коли курятина без зусиль розламується виделкою.