Класичний рецепт в мультиварці
У класичному варіанті гуляш готують на свинячому салі незалежно від того, яке м’ясо обрано в якості основи.
Щоб зробити традиційну угорську страву в мультиварці, знадобляться такі продукти:
- курятина;
- пара дрібних цибулин;
- морквина;
- томатне пюре;
- трохи борошна;
- свиняче сало;
- сіль і кілька відповідних приправ.
Готуємо смачний гуляш в мультиварці:
- Нарізаємо свиняче сало невеликими смужками і розтоплюємо їх до чаші.
- Виймаємо шкварки, кладемо на їх місце подрібнену м’якоть курки, посипаємо її сіллю і готуємо в режимі смаження до виділення соку.
- Закладаємо в чашу нарізку з лука з морквою і продовжуємо підготовку, поки овочі не розм’якшаться.
- Змішуємо борошно з томатною пастою до однорідності, а потім розбавляємо малою кількістю води.
- Вливаємо соус в миску, додаємо ще трохи рідини, після чого закриваємо кришкою і готуємо гуляш в режимі «Гасіння» або «Суп».
На замітку. Тут наведено адаптований, «російський» варіант гуляшу. Угорці нерідко додають у страву картоплю і подають гуляш в якості першого.