Гуляш з яловичини з підливою – 3 рецепта

Сьогодні ми будемо готувати ароматне і дуже ситне угорське блюдо. Розглянемо декілька цікавих рецептів гуляшу з яловичини з підливою.

Покроковий рецепт приготування в сметанному соусі

Цей рецепт дуже сподобається вашому чоловікові, так як тут використовується пиво.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,4 кг;
  • Болгарський перець – ¼ штуки;
  • Морква – 1 штука;
  • Сметана – 4 ст. ложки;
  • Перець чилі – 1 щіпка;
  • Сіль і кріп – за смаком;
  • Мелена паприка (червона) – 1 ч. ложка;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Світле пиво (його можна замінити водою) – 0,15 л;
  • Часник – 4 зубки;
  • Мелений коріандр – 1 щіпка;
  • Зіра – пів чайної ложки.

Приготування:

  • Зніміть з лука шкірку і наріжте його кільцями.
  • Налийте в сковороду олію і почекайте, коли воно нагріється.
  • На розпечену сковороду необхідно висипати цибулю. Смажте до золотистого відтінку.
  • Приготуйте каструлю, в якій будете гасити на гуляш (в ідеалі – чавунна каструля). На її дно викладіть цибулю.
  • Почистіть 3 зубчики часнику і наріжте їх тонкими пластинами.
  • Покладіть подрібнений часник в каструлю до цибулі.
  • Яловичину необхідно ретельно промити і просушити серветками.
  • Обріжте зайвий жир і плівки. Наріжте м’ясо довгими брусочками.
  • Візьміть сковороду, в якій смажилося цибулю, і знову розігрійте її. Додайте олії.
  • Викладайте на сковороду яловичину і смажте до готовності (вона повинна стати рум’яного кольору).
  • Готову яловичину перекладіть в каструлю з цибулею і часником. Покладіть м’ясо поверх овочів.
  • Очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці. Якщо є час і бажання, то наріжте моркву вручну – невеликими брусочками. Це буде не тільки смачніше, але й виглядати набагато краще.
  • Покладіть моркву в каструлю поверх м’яса.
  • Додайте в каструлю всі спеції, але не перемішуйте вміст!
  • Влийте в каструлю світле пиво. Якщо воно повністю не покрило яловичину – додайте трохи фільтрованої води. Замість пива ви можете просто налити води. Але в цьому рецепті воно необхідно, так як додає м’ясу дуже цікавий специфічний смак.
  • Поставте каструлю на середній вогонь. Коли все закипить, зменшіть газ на мінімум. Накрийте яловичину кришкою і тушкуйте її близько години.
  • По закінченню вказаного часу спробуйте яловичину, вона повинна бути дуже м’якою і соковитою. Якщо цього не сталося – відправте м’ясо ще тушкуватися. Але звичайно, їй 1 години достатньо.
  • Додайте до м’яса сметану. От тільки тепер можна все перемішати.
  • Накрийте яловичину кришкою і знову відправте її на мінімальний вогонь на 5-10 хвилин.
  • Очистіть 1 зубчик часнику і пропустіть його через прес або ж дрібно його нарубаєте на обробній дошці.
  • Болгарський перець наріжте невеликими кубиками.
  • Кріп промийте і дрібно наріжте.
  • Додайте подрібнений кріп, часник і перець до протушеної яловичині. Все перемішайте.
  • Накрийте гуляш щільно кришкою і дайте настоятися близько 5-10 хвилин.
  • Гуляш готовий! Приготуйте до нього гарнір. Найбільш добре з ним поєднуються макарони. Приємного апетиту.
  • Дивіться також:  Котлети з нуту — 8 простих і смачних рецептів

    По-угорськи

    Інгредієнти:

    • Картопля – 1 кг;
    • Ріпчаста цибуля – 3 штуки (вони повинні бути великими, можна кожну цибулину взяти різного виду, тоді смак буде більш насиченим);
    • Часник – 5 зубчиків;
    • Яловичина – 0,7 кг;
    • Томатна паста – 2 ст. ложки;
    • Болгарський перець – 2 штуки (краще взяти червоний і жовтий, тоді страва буде більш барвистим);
    • Паприка – 1 ст. ложка;
    • Сіль і улюблена зелень – за смаком;
    • Помідори – 0,5 кг;
    • Перець чилі – 1 штука.

    Готувати страву потрібно в казані або в товстостінній каструлі.

    Приготування:

  • Цибулю треба очистити і промити в холодній воді. Наріжте його на обробній дошці.
  • У сковороду влийте рослинне масло. Якщо є – додайте до м’яса невеликий шматочок свіжого сала, з ним піджарка буде мати неймовірний аромат.
  • На розпечену сковороду покладіть цибулю. Смажте до золотистого відтінку.
  • Щоб прискорити процес, візьміть ще одну сковороду для м’яса. Налийте в неї олію і добре розігрійте її на великому вогні.
  • Яловичину гарненько промийте і приберіть зайву вологу з допомогою серветок.
  • Наріжте м’ясо невеликими кубиками. Намагайтеся робити однаковими.
  • Викладайте На сковороду м’ясо і швидко обсмажте його з усіх сторін. Зараз нам потрібно досягти лише гарної скоринки, готувати саме м’ясо будемо пізніше, в казані. Тому, зараз яловичина засмажиться за кілька хвилин. Потім, знімайте її з вогню.
  • На сковороду до цибулі висипайте паприку. Швиденько все розмішайте, накрийте кришкою на 1-2 хвилини.
  • Почистіть часник і наріжте його невеликими кубиками або тонкими пластинами.
  • Додайте до цибулі часник і м’ясо і все перемішайте.
  • Перекладіть вміст сковороди в казан. Налийте трохи води, щоб яловичина могла в ньому тушкуватися. Вода не повинна покривати її повністю.
  • Додайте до яловичині томатну пасту, сіль і приправи. Все перемішайте, закрийте кришку і поставте гуляш готуватися на дуже маленький вогонь на годину-півтора.
  • Поки гаситься м’ясо, ми займемося картоплею. Його потрібно весь почистити і нарізати на кубики. Вони за розміром повинні бути такими, як яловичина.
  • Болгарський перець потрібно промити і теж нарізати кубиками.
  • Помідори також порізати великими кубиками (як картоплю)
  • Коли м’ясо потушилось, додайте до нього нарізаний картопля, болгарський перець і помідори.
  • Промийте зелень і дуже дрібно нашаткуйте. Додайте її до яловичині і ретельно перемішайте наш гуляш.
  • Промийте перець чилі, зробіть в ньому кілька надрізів. Покладіть його в нашу страву зверху.
  • Надсилайте каструлю на маленький вогонь. Води поки що додавати не потрібно, так як овочі пустять сік. Нехай все протушкується ще 15 хвилин.
  • Тепер відкрийте кришку і додати воду. Її кількість обирайте самостійно, якщо любите густий суп – менше води, якщо рідкий – влийте її більше.
  • На дуже повільному вогні продовжуємо готувати наш гуляш. Орієнтуйтеся по готовності картоплі, якщо він готовий суп можна вимикати.
  • Гуляш по-угорськи готовий! Насипайте його по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню (наприклад, петрушкою). До гуляшу ще можна подати свіжі овочі (або салат з них) і хліб. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Піджарка зі свинини рецепт на сковороді з підливою

    Готуємо в мультиварці

    Інгредієнти:

    • Борошно – 3 ст. ложки;
    • Морква – 2 штуки;
    • Яловичина – 1 кг;
    • Болгарський перець – 1 великий або 2 маленьких;
    • Помідори – 7 штук (їх можна замінити томатною пастою);
    • Сіль, запашний перець, свіжа зелень, лавровий лист, паприка – за смаком;
    • Цибуля – 3 штуки;
    • М’ясний бульйон – 3 склянки (його можна замінити кип’яченою водою).

    Приготування:

  • Візьміть шматок яловичини з жировим прошарком і ретельно промийте під краном. Залишки води приберіть паперовими серветками.
  • Наріжте яловичину довгими брусочками.
  • Увімкніть мультиварку в режим «випічка» на 35 хвилин.
  • Покладіть в чашу мультиварки нарізану яловичину. Укладайте її жирної прошарком до низу, щоб жир розтопився, і м’яса було на чому смажитися. Нехай поки що м’ясо смажиться з відкритою кришкою.
  • Цибулю очистіть від шкірки і опустіть в холодну воду.
  • Дістаньте цибулю з води, покладіть його на обробну дошку і розріжте його на 4 частини. Кожну з частин наріжте на тонкі пластини.
  • Зніміть з моркви шкірку і наріжте її тонкими кільцями.
  • Додайте овочі до м’яса і все перемішайте. Закрийте кришку. Нехай все смажиться. Але в процесі смаження потрібно буде кілька разів відкрити кришку і перемішати овочі, щоб нічого не підгоріло.
  • Тепер займемося помідорами (вибирайте великі томати): 1) На кожному з них зробіть надрізи у вигляді хрестика. 2) Закип’ятіть воду в каструлі. 3) Опускайте кожен помідор в окріп на 30-40 секунд. 4) Тепер по зроблених надрізах шкірка легко зніметься. 5) Помідори без шкіри складіть у друшляк. Поставте його на миску. 6) Візьміть штовханину (вона зазвичай використовується для приготування пюре) і починайте товкти нею помідори. Вся рідина стікатиме в миску, на якій стоїть друшляк. 7) Коли ви перетерли всі помідори, можна переходити до наступного пункту.
  • Болгарський перець промийте і виріжте з нього серцевину з насінням.
  • Наріжте перець довгою соломкою.
  • Коли мультиварка видасть звуковий сигнал – відкривайте її.
  • Вилийте в неї сік з помідорів. Киньте солодкий перець, приправи, сіль, лавровий лист і 2 склянки м’ясного бульйону (можна взяти більше, ніж 2 склянки, все залежить від обраної вами консистенції). Дуже ретельно все перемішайте.
  • Закрийте каструлю і поставте на ній режим «гасіння» на 2 години.
  • Обсмажте на сухій сковорідці 3 ложки борошна. Коли вона стане золотистого кольору, додайте до неї склянку бульйону і все перемішайте.
  • Поставте вогонь на мінімум і чекайте, коли маса загусне.
  • Промийте зелень і дуже дрібно нашаткуйте.
  • За кілька хвилин до закінчення гасіння відкрийте мультиварку і всипте зелень і рідку масу з борошна. Перемішайте гуляш.
  • Коли пролунає характерний звук приладу — гуляш з яловичини з підливою в мультиварці готовий! Подавайте гуляш з улюбленим гарніром. Найбільш добре з ним сполучається гречана крупа. Крім неї можна ще порізати свіжих овочів. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Рулет зі скумбрії – 8 шалених рецептів

    Тепер ви знаєте, як приготувати гуляш з яловичини з підливою. Сподіваємося, що наші рецепти вам ще не раз знадобляться, і ви будете балувати ними усю сім’ю.

    Прокрутка до верху