По-угорськи

Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг;
- Ріпчаста цибуля – 3 штуки (вони повинні бути великими, можна кожну цибулину взяти різного виду, тоді смак буде більш насиченим);
- Часник – 5 зубчиків;
- Яловичина – 0,7 кг;
- Томатна паста – 2 ст. ложки;
- Болгарський перець – 2 штуки (краще взяти червоний і жовтий, тоді страва буде більш барвистим);
- Паприка – 1 ст. ложка;
- Сіль і улюблена зелень – за смаком;
- Помідори – 0,5 кг;
- Перець чилі – 1 штука.
Готувати страву потрібно в казані або в товстостінній каструлі.
Приготування:
Цибулю треба очистити і промити в холодній воді. Наріжте його на обробній дошці.
У сковороду влийте рослинне масло. Якщо є – додайте до м’яса невеликий шматочок свіжого сала, з ним піджарка буде мати неймовірний аромат.
На розпечену сковороду покладіть цибулю. Смажте до золотистого відтінку.
Щоб прискорити процес, візьміть ще одну сковороду для м’яса. Налийте в неї олію і добре розігрійте її на великому вогні.
Яловичину гарненько промийте і приберіть зайву вологу з допомогою серветок.
Наріжте м’ясо невеликими кубиками. Намагайтеся робити однаковими.
Викладайте На сковороду м’ясо і швидко обсмажте його з усіх сторін. Зараз нам потрібно досягти лише гарної скоринки, готувати саме м’ясо будемо пізніше, в казані. Тому, зараз яловичина засмажиться за кілька хвилин. Потім, знімайте її з вогню.
На сковороду до цибулі висипайте паприку. Швиденько все розмішайте, накрийте кришкою на 1-2 хвилини.
Почистіть часник і наріжте його невеликими кубиками або тонкими пластинами.
Додайте до цибулі часник і м’ясо і все перемішайте.
Перекладіть вміст сковороди в казан. Налийте трохи води, щоб яловичина могла в ньому тушкуватися. Вода не повинна покривати її повністю.
Додайте до яловичині томатну пасту, сіль і приправи. Все перемішайте, закрийте кришку і поставте гуляш готуватися на дуже маленький вогонь на годину-півтора.
Поки гаситься м’ясо, ми займемося картоплею. Його потрібно весь почистити і нарізати на кубики. Вони за розміром повинні бути такими, як яловичина.
Болгарський перець потрібно промити і теж нарізати кубиками.
Помідори також порізати великими кубиками (як картоплю)
Коли м’ясо потушилось, додайте до нього нарізаний картопля, болгарський перець і помідори.
Промийте зелень і дуже дрібно нашаткуйте. Додайте її до яловичині і ретельно перемішайте наш гуляш.
Промийте перець чилі, зробіть в ньому кілька надрізів. Покладіть його в нашу страву зверху.
Надсилайте каструлю на маленький вогонь. Води поки що додавати не потрібно, так як овочі пустять сік. Нехай все протушкується ще 15 хвилин.
Тепер відкрийте кришку і додати воду. Її кількість обирайте самостійно, якщо любите густий суп – менше води, якщо рідкий – влийте її більше.
На дуже повільному вогні продовжуємо готувати наш гуляш. Орієнтуйтеся по готовності картоплі, якщо він готовий суп можна вимикати.
Гуляш по-угорськи готовий! Насипайте його по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню (наприклад, петрушкою). До гуляшу ще можна подати свіжі овочі (або салат з них) і хліб. Приємного апетиту!