Гуляш з яловичини з підливкою класичний – 10 смачних рецептів на сковороді

Гуляш із яловичини з підливою на сковороді – класичний варіант страви для обіду чи вечері. Яловичина для гуляшу тушкується з водою, бульйоном або соусом до м’якості, а потім готується підливка. У ній можуть бути овочі, спеції, сметана, томатний соус та інші компоненти. Подається гуляш з картопляним пюре, макаронами або будь-якими відвареними крупами.

Класичний рецепт гуляшу на сковороді з підливою з борошна

Борошно в рецепті гуляшу служить свого роду загусником для підливи і надає приємну в’язкість страві. Її кількість можна варіювати, залежно від того, наскільки густу підливу ви хочете отримати.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Мука – 1.5 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Томатная паста – 4 ст.л.
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Спеції для м’яса – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок – 1/2 ч.л.
  • Куркума – 1 ст.л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Зелень – для подачі

На порцію Калорії: 109 ккал Білки: 9.5 г Жири: 6.2 г Вуглеводи: 3.9 г

Процес приготування:

Як приготувати гуляш із яловичини з підливкою на сковороді за класичним рецептом? Яловичу вирізку (переважно шийну частину або лопатку) позбавити плівок і нарізати кубиками зі сторонами приблизно 3 см. Зверніть увагу, що м’ясо має бути повністю розморожене.

Цибулину середньої величини нарізати кубиками. Можна взяти більше або менше цибулі, ніж зазначено у рецепті – на ваше бажання.

Морквину натерти на тертці можна для корейської моркви. Її обсяг також дозволяється варіювати. Часник видавити за допомогою часнику.

Олію налити в глибоку сковороду та нагріти. М’ясні шматочки викласти в масло|мастило| і на великому вогні без кришки обсмажити. За такої технології готування яловичина покриється скоринкою, а потрібний нам сік залишиться усередині шматочків м’яса.

Коли яловичі кубики помітно підрум’яняться, а рідина зі сковороди зникне, додати нарізану цибулю. Вогонь зменшити до середнього значення.

Після кількох хвилин обсмажування м’яса з цибулею додати в сковороду приблизно третину склянки води.

Слідом за цибулею відправити в сковороду моркву та всипати половину ложки цукру, все перемішати. Цукор – не обов’язковий інгредієнт, але дозволяє моркви залишитися пружною, не розвалюватися.

Томатну пасту викласти у сковорідку, а за нею – і часник із спеціями. Приправи можна вибирати будь-які, які, на вашу думку, добре поєднуються з м’ясом.

Борошно розсипати на поверхні м’яса з овочами, перемішати і кілька хвилин обсмажити все разом. Від того, скільки борошна ви використовуєте, залежатиме густота та об’єм підливи.

Вміст сковороди залити 3 склянками гарячої кип’яченої води, накрити кришкою і гасити до готовності на вогні потужністю нижче середнього. Добре було б дати м’ясу згасити близько години, а можна й більше. Тільки весь час потрібно перевіряти рівень рідини у сковороді та помішувати гуляш. За півгодини до готовності посолити блюдо, поперчити, додати куркуму.

Подавати ароматний гуляш із яловичини з підливкою на сковороді краще в комплексі з картопляним пюре та овочами.

Смачного!

Правильний гуляш із яловичини з томатною підливою

У цьому рецепті томатна підливка готується зі свіжих помідорів у поєднанні з томатною пастою. Страва має яскравий насичений смак, м’ясо добре розм’якшується під впливом кислого соку помідорів.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 г.
  • Мука – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Томатна паста (або соус) – 3 ст. л.
  • Перець, лавровий лист, сіль та зелень за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичина нарізати брусками, простежити, щоб на м’ясі не залишилося плівок. Кожен брусок злегка обваляти в борошні і обсмажити на олії протягом 7-10 хвилин. Важливо, щоб м’ясо було обсохлим після промивання і не «прихопило» надто багато борошна. У процесі смаження потрібно дивитися, щоб борошно не підгоряло.

2. Нарізану кільцями цибулю і натерту морквину висипати в сковороду, змішати за допомогою лопатки з м’ясом і обсмажити все ще 5-7 хвилин.

3. У помідорах вирізати плодоніжку та розділити їх на 4 частини. Покласти у сковороду. А разом із ними влити томатний соус чи пасту.

4. Влити до м’яса з овочами біля склянки води, краще за гарячу, закрити кришку і залишити для гасіння на годину. Вогонь на плиті зменшити.

5. За 20 хвилин до готовності відправити в сковороду лаврові листочки, приправи, сіль. Якщо вода повністю випарувалась, підлити ще й залишити гуляш на плиті до готовності.

6. Перед подачею посипати блюдо нарізаною зеленню.

Дивіться також:  Курка на солі в духовці - 8 рецептів приготування

Смачного!

М’який гуляш із підливкою зі сметани

Сметана в цьому рецепті служить каталізатором розм’якшення м’ясних волокон і є частиною підливи. Можна брати сметану будь-якої жирності, головне, щоб вона була свіжою. У рецепті використовується пиво, але його за бажанням можна замінити простою водою.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 р.
  • Цибуля та морква – по 2 шт.
  • Часник – 0,5 голівки.
  • Перець солодкий та пекучий – по 0,5 шт.
  • Сметана – 8 ст. л.
  • Пиво – 200 мл.
  • Приправи для м’яса та сіль за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій сковороді обсмажити нарізану шматочками яловичину. Вогонь на плиті має бути сильним. Кришку закривати при обсмажуванні не слід. М’ясні шматочки повинні обсмажуватися близько 10 хвилин, доки на них не з’явиться «рум’янець».

2. Цибулю та морквину нарізати соломкою. Моркву можна подрібнити і за допомогою тертки. Просмажити овочі з м’ясом 5 хвилин, перемішавши всі інгредієнти разом.

3. Влити пиво в сковороду. Краще брати легкий пінний напій, без сторонніх присмаків. На цьому етапі є варіанти: можна розбавити пиво водою, а можна влити лише воду. Накрити гуляш кришкою та готувати на маленькій потужності конфорки хвилин 40.

4. Викласти до сковороди сметану, покласти нарізані шматочками солодкий і гострий перці. Перемішану масу гасити 10 хвилин.

5. Додати в гуляш часник, посолити, приправити та можна вимикати. Дати настоятися страві під кришкою 7-10 хвилин і подавати до столу.

Смачного!

Смачний рецепт гуляшу з яловичини у каструлі

У цьому рецепті використовується багато цибулі, а сам гуляш виходить рідкішим, ніж у сковороді. Для готування потрібно взяти товстостінну каструлю з кришкою, що щільно закривається.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Цибуля – 0,8 кг.
  • Мука – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л.
  • Томатная паста – 2 ст. л.
  • паприка – 3 ч. л.
  • Часник – 0,5 голівки.
  • Яблучний оцет – 1,5 ст. л.
  • цукор – 0,4 ч. л.
  • Сіль, перець, майоран, кмин – за смаком.
  • Цедра половини лимона.

Процес приготування:

1. Нарізати м’ясо середньої величини кубиками, обсмажити його на сковороді з олією.

2. Подрібнити півкільцями чи кубиками цибулю, теж разом із м’ясом посмажити до золотистості.

3. Взяти велику каструлю, помістити туди томатну пасту, паприку, цукор, приправи, сіль, цедру лимона, перемішати і погасити 10 хвилин на маленькому вогні.

4. Влити воду, оцет і довести до кипіння.

5. У рідку суміш у каструлі викласти обсмажені м’ясо та цибулю, закрити ємність кришкою та на повільному вогні готувати близько 1,5 години. За цей проміжок часу гуляш треба перешкодити кілька разів лопаткою.

6. У майже готову страву всипати подрібнений часник, потім пару ложок борошна і швидко перемішати. Потримати м’ясо на вогні ще 5 хвилин|мінути| і вимкнути плиту.

7. Подавати гуляш із каструлі краще у глибоких тарілках. Він добре поєднується з тостами, булочками або цілою вареною картоплею.

Смачного!

Простий рецепт приготування гуляшу в мультиварці

Для приготування гуляшу в мультиварці використовуються режими «Гасіння» та «Випічка» («Спека»). На приготування страви піде близько двох годин, а вийде воно ніжним, м’яким та соковитим.

Інгредієнти:

  • Яловичина (шийна або лопаткова частина) – 0,5 кг.
  • Цибуля та морква – по 1 шт.
  • Томатная паста – 1 ст. л.
  • Мука – 1 ст. л.
  • Паприка – 0,5 ч.л. л.
  • Сіль, перець, зелень до смаку.
  • Олія для смаження.
  • Вода для гасіння.
  • Лавр та часник за бажанням.

Процес приготування:

1. Яловичину підготувати до термічної обробки: вирізати плівки та жилки, помити, просушити, нарізати брусками. За бажання, або якщо підозрюєте, що м’ясо жорстке, можна відбити його кулінарним молоточком.

2. Цибулю і моркву подрібнити.

3. Включити функцію «Жарка» на вашому кухонному агрегаті та влити в чашу ложку олії. Прогріти його добре.

4. Яловичина викладати в гарячу олію, перемішуючи і даючи випаруватися волозі. Дочекатися, поки шматочки м’яса почнуть набувати золотистості.

5. Після, разом з м’ясом і в тому ж режимі, готуємо моркву та цибулю, теж помішуючи. На весь процес смаження м’яса та овочів піде приблизно 20 хвилин.

6. Томатну пасту, борошно, паприку та інші приправи, а також сіль відправити до м’яса та перемішати все.

7. Підготувати заздалегідь окріп, відміряти десь 1,5 склянки і влити в чашу. Коли вся маса закипить, закрити кришкою та змінити функцію на «Гасіння». У такому режимі готувати гуляш близько 2:00. Незадовго до готовності можна додати лавровий листок та часник.

Смачного!

Смачний гуляш з яловичини з помідорами з підливою

 

Дивіться також:  Курячі стегна - 10 смачних рецептів приготування

Вибравши цей рецепт, ви отримаєте найніжнішу м’ясну страву, тільки потрібно запастись терпінням: гасити м’ясо доведеться близько 3 годин. Помідори допомагають зробити м’ясо м’яким, а підливу для гуляшу готують на основі молока.

Інгредієнти:

  • Яловичина – близько 0,5 кг.
  • Помідори – 5 шт.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Борошно – близько 100 р.
  • Олія вершкове – 30 г.
  • Спеції, сіль за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо яловичини розрізати на пластини завтовшки приблизно 1,5 см, а потім на смужки.

2. Розігріти в глибокій сковороді масло|мастило|, посмажити в ньому смужки яловичини до легкого зарум’янювання.

3. Влити в сковороду воду, краще гарячу кип’ячену, щоб закривала м’ясний шар. Під кришкою на повільному вогні гасити м’ясо, поки готуються інші інгредієнти. Найкраще м’ясо згасити «наодинці» близько 1,5 години.

4. Помідори, нарізані великими півколами, викласти до яловичини. Всипати сіль та приправи. Добре підійде кмин, базилік, майоран. Закрити сковороду та залишити її на вогні ще години на півтори.

5. Підливу підготувати в окремому посудині. Для цього розігріти трохи олії, підсмажити в ньому борошно, влити молоко, можна розбавити з водою.

6. Після утворення однорідної маси, без грудочок, вилити соус до м’яса, все перемішати і, довівши до кипіння, поварити на повільному вогні, щоб соус загуснув. Найніжніший гуляш подати з будь-яким гарніром та зеленим салатом.

Смачного!

Покроковий рецепт гуляшу з яловичини з грибами

У цьому рецепті рекомендується використовувати молоду яловичину та свіжі печериці. Але можна взяти й інші гриби на ваш смак. Доповнює союзу грибів та м’яса гоструватий вершковий соус.

Інгредієнти:

  • Молода яловичина – 300 г.
  • Свіжі печериці – 200 г.
  • Цибуля та морква – по 2 шт.
  • Перець гострий та солодкий – по 1 стручку.
  • Сметана – 200 гр.
  • Олія – 70 г.
  • Перець та сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину у формі кубиків помістити в сковороду з розпеченою олією. Обсмажити до рум’яності протягом 10 хвилин.

2. Моркву нашаткувати тонкими довгими смужками, а цибулю нарізати півкільцями. Овочі змішати з|із| підсмаженою яловичиною і теж підрум’янити. Не можна допускати перетворення їх у підгорілі скоринки, краще нехай залишаються напівсирими.

3. У м’ясо з морквою та цибулею влити трохи води та гасити під кришкою хвилин 40.

4. Печериці помити, нарізати пластинками і закинути в сковороду. Якщо ж ви берете, наприклад, боровики, маслюки чи інші гриби, їх краще заздалегідь відварити протягом 20 хвилин, а потім готувати разом із м’ясом.

5. Нарізати невеликими кубиками очищений солодкий і гострий перці і тушкувати їх разом із яловичиною та грибами хвилин 20. Потім всипати чорний мелений перець, також можна й інші приправи до м’яса, посолити, перемішати. Можна використовувати бульйонний кубик із грибним смаком, сухий або свіжий кріп та петрушку.

6. Влити сметану, розмішати гуляш та потримати на невеликому вогні під кришкою 5-7 хвилин. Тушковані овочі, гриби та сметана за смаком нагадають жульєн. Якщо хочете, щоб підливи вийшло більше. Сміливо збільшуйте обсяг сметани, можна також розбавити її водою. Готову страву можна посипати зеленню.

Смачного!

Класичний гуляш із яловичини з чорносливом

 

Чорнослив надає м’ясу кисло-солодку нотку та робить страву пікантною. Допускається брати сушений чорнослив, тоді його потрібно замочити. Добре готувати страву в товстостінній жаровні з кришкою, що щільно закривається, тоді вона вгаситься, як у грубці.

Інгредієнти:

  • Яловичина (лопаткова або шийна частини) – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 середня голівка.
  • Морква – 1 шт.
  • Чорнослив – 150-200 р.
  • Мука – 2 ст. л.
  • Томатна паста чи соус – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Базилік, куркума, майоран – до смаку.
  • Сіль, олія.

Процес приготування:

1. Яловичину нарізати кубиками або смужками, намагаючись видаляти світлі жилки та плівки. Після обсмажування на великому вогні перекласти м’ясо в жаровню або казан, залити водою, щоб повністю покривала м’ясний шар і гасити 40-50 хвилин.

2. Чорнослив сушений замочити у гарячій воді на 15 хвилин. Якщо плоди свіжі, то витягти з них кісточки і відставити убік.

3. Цибулю та моркву нарізати так, як любите у стравах із м’ясом. Якщо залишите великі шматочки, гуляш виглядатиме багатшим, і компоненти збережуть свою форму. Дрібно нарізані овочі розваляться, зате додадуть густини страви. Опустити цибулю та моркву в ємність з м’ясом. Проконтролювати наявність рідини – її не повинно бути багато, але й у сухому жаровні гасити продукти не можна.

Дивіться також:  Азу з яловичини з солоними огірками по-татарськи – 8 рецептів приготування

4. Згасивши м’ясо з овочами загалом близько години, додати до нього чорнослив.

5. Наступним етапом відправити в жаровню томатну пасту, борошно та сметану. Перемішані компоненти гасити 15 хвилин.

6. Роздавлений часник, спеції та сіль помістити в блюдо останніми. Добре все перемішати і потримати під кришкою хвилин 10. Ароматний гуляш із чорносливом можна їсти просто із хлібом або будь-яким гарніром на ваш смак.

Смачного!

Угорський гуляш із яловичини з підливою

Цей гуляш можна приймати за ситну другу чи першу страву – залежно від технології приготування. На відміну від інших рецептів яловичого гуляшу, в угорському використовується картопля, тому така страва може замінити комплексний обід.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500-600 р.
  • Картопля – 700-800 р.
  • Цибуля – 300 р.
  • Помідори – близько 500 г.
  • Перець болгарський та гострий – по 100 г.
  • Паприка – 30 г.
  • Часник – 50 г.
  • Томатна паста – 50 г.
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування угорського гуляшу підійде казан або каструля з товстими стінками. Але перш ніж у неї відправити м’ясо, його потрібно обсмажити в сковороді — тільки до утворення коричневої поверхні. Яловичина має бути нарізана кубиками. Коли кубики зарум’яняться, вислати ними дно каструлі.

2. Обсмажена до напівготовності цибуля буде другим шаром у каструлі – наступним за м’ясом. Лука можна брати і більше – він один із головних «героїв» угорського гуляшу.

3. Слідом за цибулею всипати в ємність паприку і все перемішати.

4. Влити гарячу воду в м’ясо з цибулею в такому обсязі, щоб воно гасилося, а не варилося. Закрити кришку та тримати на вогні близько години. В кінці гасіння м’яса додати в нього томатну пасту.

5. Заздалегідь, поки готується яловичина, обробити картоплю: очистити її та нарізати кубиками приблизно тієї ж величини, що й м’ясо. Всипати у загальну масу кубики картоплі.

6. Перці – гострий та болгарський – нарізати кільцями і слідом за картоплею викласти в каструлю.

7. Дрібними кубиками нарізані помідори – наступний «гість» багатокомпонентної страви.

8. Всі продукти в каструлі перемішати, посолити, приправити і готувати, поки не стане м’якою картопля. Питання – чи додавати воду в масу – вирішуйте самі. Якщо хочете отримати більш рідку страву, додайте води. Без неї гуляш буде густішим.

9. Незадовго до готовності додати у гуляш розчавлений часник. Подача страви залежить лише від вашої фантазії. Незамінними помічниками у цьому процесі стануть зелень, свіжі овочі та хрумкий хліб.

Смачного!

Рецепт приготування м’якого гуляшу в духовці

Гуляш в духовці можна готувати в глибокій сковороді, спеціальній формі або глиняному горщику. М’ясо добре розм’якшується, і на його приготування витрачається менше часу, ніж під час приготування на плиті.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 г.
  • Мука – 2 ст. л.
  • Помідори в’ялені, мариновані чи свіжі – 250 г.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 300 г.
  • Горошок, заморожений чи консервований – 100 г.
  • Спеції, сіль, олія.

Процес приготування:

1. Першим етапом буде обсмажування яловичини на сковороді. Для цього її потрібно нарізати кубиками, змішати з борошном і підрум’янити на олії. Після перекласти м’ясо у форму або горщик.

2. Цибулю та моркву обсмажувати не обов’язково, їх достатньо подрібнити довільним способом та викласти другим шаром на м’ясо.

3. Помідори з’єднати з м’ясом, цибулею та морквою. Залити вміст форми гарячою водою або бульйоном так, щоб трохи покривала всі шари. У цей момент додати томатну пасту і поставити заготовку на 1 годину в духовку. Температурний режим – 170-180 градусів.

4. Картоплю слід нарізати невеликими кубиками та викласти до доведеного до напівготовності м’яса. Необов’язково перемішувати його з іншими компонентами, це можна зробити після.

5. Поверх картоплі насипати спеції, сіль, влити кілька ложок олії. Обов’язково потрібно перевірити наявність рідини у формі – вона має бути на рівні верхнього шару. Знову закриту кришкою форму поставити в духовку. Час приготування з картоплею – близько 30-40 хвилин, температура в шафі – 170-180 градусів.

6. Зелений горошок всипати до інших продуктів за 10 хвилин до готовності. Гуляш перед подачею на стіл можна посипати зеленню. Якщо ви готували блюдо в горщику, його можна і ставити на стіл, а якщо у формі або сковороді – розкладете по тарілках.

Смачного!

Прокрутка до верху