Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

Гречана каша по-гурьевски

Існує не тільки манна каша гур’євська, є ще й менш популярний варіант каші гречаної по-гурьевски з грибами і мізками:

  • 300 г гречки;
  • 600 мл грибного бульйону;
  • 40 г вершкового масла;
  • 5 г солі;
  • 100 г моркви;
  • 50 г грибів;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 300 г свинячих або яловичих мізків.

Хід роботи:

  • Закип’ятити грибний бульйон, посолити його, засипати підготовлену гречану крупу і покласти вершкове масло. Все добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до напівготовності.
  • Перетворену в стружку моркву і нарізані тонкими слайсами гриби обсмажити на сковороді з рослинним маслом.
  • У глиняний горщик викласти шарами гречану кашу, морквяно-грибну піджарку і мізки. Вони повинні стати останнім шаром.
  • Прикрити горщик кришкою і відправити запікатися в духовку до готовності всіх компонентів страви. Гречка має стати розсипчастою.
Дивіться також:  Вершковий соус для макаронів – 7 рецептів, як зробити смачний соус
Прокрутка до верху