Гречана каша по-гурьевски
Існує не тільки манна каша гур’євська, є ще й менш популярний варіант каші гречаної по-гурьевски з грибами і мізками:
- 300 г гречки;
- 600 мл грибного бульйону;
- 40 г вершкового масла;
- 5 г солі;
- 100 г моркви;
- 50 г грибів;
- 30 мл рослинного масла;
- 300 г свинячих або яловичих мізків.
Хід роботи:
- Закип’ятити грибний бульйон, посолити його, засипати підготовлену гречану крупу і покласти вершкове масло. Все добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до напівготовності.
- Перетворену в стружку моркву і нарізані тонкими слайсами гриби обсмажити на сковороді з рослинним маслом.
- У глиняний горщик викласти шарами гречану кашу, морквяно-грибну піджарку і мізки. Вони повинні стати останнім шаром.
- Прикрити горщик кришкою і відправити запікатися в духовку до готовності всіх компонентів страви. Гречка має стати розсипчастою.