Чим можна урізноманітнити блюдо
Гур’євська манна каша хороша тим, що дає можливість значно урізноманітнити свій склад.
Оскільки немає строгих правил щодо використовуваних інгредієнтів, можна класти в неї:
- різні горіхи (волоські, кедрові, мигдаль, фундук, ліщина);
- фрукти і ягоди, які можуть бути в свіжому вигляді, відвареними в сиропі або у вигляді варення, або цукатів (сухофруктів).
- Також переслаивать кашу можна рідким медом.
- Різноманітність страви можуть додати соуси, з якими можна подавати кашу. Кухар графа Гур’єва до цього ласощів варив соус з подрібнених абрикосів. А сучасні господині можуть подавати кашу з будь-якими солодкими соусами, згущеним молоком, рідким медом або заварним кремом.
Різноманітною може бути і сама подача страви. У 19 столітті цю кашу часто пропонували замість морозива. З цією метою після остигання її клали на льодовик, а потім розрізали на порційні шматки і подавали зі свіжими фруктами. Зараз у багатьох ресторанах російської кухні улюблені ласощі графа Гур’єва виносять гостям у великих порційних чавунних сковородах в гарячому або теплому вигляді.
Багатоваріативність використовуваних інгредієнтів і соусів, а також сама подача призвели до того, що Гур’євська каша у кожної господині може бути авторською, що повністю задовольняє смакові переваги її сім’ї.