М’ясо гусей є дуже ніжним, смачним і соковитим. Фарширувати гусака можна яблуками, картоплею, грибами і т. д. А завдяки меду або гірчиці скоринка в гусака вийде рум’яної.
Гусак фарширований картоплею рецепт
Час приготування – 3 години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для фаршированого гусака картоплею:
1.3 кг гусака.
2. 1 кг картоплі.
3. 4 яблука.
4. Сіль і перець.
5. Рафінована олія.
6. Зелень.
Приготування фаршированого гусака з картоплею
Гусака потрібно добре промити і видалити пір’я. При наявності великої кількості пір’я, їх краще обпалити. Далі потрібно позбутися від нутрощів, відрізати гузку і добре промити тушку. Натираємо гусака сумішшю солі з перцем і відправляємо в холод, поки готується начинка.
Начинка з яблук (бажано кислих) і картоплі (бажано солодкого). Картопля очищається, нарізати на середні кубики і відварюється до готовності на невеликому вогні. Воду перед варінням потрібно підсолити. Яблука потрібно помити, очистити, видалити серединку і нарізати на невеликі кубики.
Духовку потрібно увімкнути, щоб вона розігрілася до 200 градусів. Напівготовий картоплю потрібно остудити і змішати з нарізаними яблуками.
Гусак фарширується підготовленою начинкою і зашивають нитками. Деко потрібно змастити рафінованою олією і викласти гусака спиною вниз. Гусак запікається в духовці близько двох годин. Періодично потрібно поливати гусака виділився жиром.
Після закінчення двох годин гусака потрібно дістати, і залишити остигати. Потім можна розрізати грудку, дістати начинку і розділити його на порції.
Порційний шматочок викладаємо на тарілку, додаємо начинку і прикрашаємо за допомогою зелені.
Фарширований картоплею гусак в духовці є стравою, яка стане прикрасою будь-якого столу.
Гусак фарширований картоплею і грибами
Час приготування – 2 години.
Кількість порцій – 5.
Склад продуктів для фаршированого гусака картоплею і грибами:
1. Один гусак – 2 кг.
2. 400 грам печериць.
3. 6 картоплин.
4. Кілька цибулин.
5. Рослинне масло.
6. Сіль і перець.
Як приготувати фаршированого гусака картоплею і грибами
Цибуля очищається і нарізається на дрібненькі шматочки. Гриби очищаються і нарізати на невеликі шматочки. Сковороду змащуємо олією і обсмажуємо на ній цибулю. Додаємо до нього грибочки і солимо інгредієнти. Обсмажувати овочі потрібно до випаровування рідини.
Картопля очищається. Кілька картоплин нарізають і відварюють до напівготовності. Залишилася картопля нарізається, солиться і перчится. Полуотваренная картопля змішується з грибочками. Гусака потрібно промити і натерти сумішшю солі і перцю. Гусак фарширується начинкою з грибів і картоплі, і зашивають нитками.
Гусака викладаємо в рукав для випікання, поруч розподіляємо сиру картоплю. Відправляємо все в духовку приблизно на 2 години. Рукав для випікання можна замінити деко. Страва подається гарячим.