Хачапурі на кефірі – 10 швидких рецептів приготування хачапурі на сковороді в домашніх умовах

Хачапурі на кефірі – це дуже смачне та апетитне частування за мотивами грузинської кухні. Все ще думаєте, що хачапурі – це складно і лише для досвідчених господарок? Тоді зверніть увагу на нашу кулінарну збірку з десяти швидких рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Хачапурі на кефірі в домашніх умовах на сковороді

Хачапурі на кефірі в домашніх умовах на сковороді – це простий і швидкий спосіб порадувати себе апетитними ситними ласощами грузинської кухні. Такі хачапурі виходять дуже ніжними та привабливими. Їх можна подавати до сімейного сніданку, обіду або як цікаве перекушування.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Мука – 520 гр.
  • Кефір – 520 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сир Адигейський – 300 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Як приготувати кефір в домашніх умовах на сковороді? Беремо всі продукти з нашого списку.

Для тіста в миску вливаємо кефір. У ньому додаємо одне яйце, сіль та соду. Добре все розмішуємо і поступово всипаємо борошно, що просіює. Продовжуємо вимішувати до однорідності. Далі тісто закриваємо плівкою та залишаємо на 1 годину.

У цей час займемося начинкою. Натираємо сир на тертці і розмішуємо його з другим яйцем та вершковим маслом.

Отримане тісто розділяємо на рівні частини, які розкочуємо в тонкі кола.

У середині всіх кіл з тіста розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто, формуємо коржик, перевертаємо його швом вниз і обережно розкочуємо.

Обсмажуємо кожен коржик на сухій сковорідці. Готуємо під кришкою на зниженому вогні близько 8 хвилин. Перевертаємо та готуємо ще три хвилини. Перед подачею можна обмазати вершковим маслом.

Хачапурі на кефірі у домашніх умовах на сковороді готові. Частуйтесь!

Ліниві хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

Ледачі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді – це цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Такі хачапурі відрізняються яскравим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Крім того, частування порадує швидким та простим кулінарним процесом без використання духовки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука – 100 гр.
  • Кефір – 5 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Спершу готуємо швидке та просте тісто. Розбиваємо яйця у містку миску.
  2. З’єднуємо яйця з сіллю, перцем, петрушкою та кефіром. Добре розмішуємо.
  3. Сир натираємо на великій тертці та додаємо в основне тісто. Перемішуємо.
  4. Розпушувач додаємо в борошно, що просіює, в окремому посуді і перемішуємо.
  5. Борошно вводимо в тісто частинами, щоразу добре розмішуючи.
  6. Добре вимішане тісто порційно відправляємо на змащену олією сковороду, смажимо під кришкою.
  7. Досягаємо рум’яної скоринки. Використовуючи лопатку, намагаємось перевертати максимально обережно. Смажимо по три-чотири хвилини з кожного боку.
  8. Ледачі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді готові. Можна куштувати!

Швидкі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

Швидкі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді відрізняються особливою ніжністю та легкістю. Таке частування точно всіх здивує та порадує. Подавайте до сімейного сніданку або обіду разом із гарячими супами та м’ясними стравами. Використовуйте нашу просту кулінарну ідею!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кукурудзяне борошно – 70 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Кефір – 70 мл.
  • Яйце велике – 2 шт.
  • Сирна красуня – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти за списком.
  2. У зручний для вимішування глибокий посуд відправляємо сир, вливаємо кефір і розбиваємо курячі яйця. Сюди ж додаємо соду, сіль і починаємо вимішувати.
  3. У вимішану масу натираємо сир через велику сторону тертки. Розмішуємо.
  4. У заготівлю всипаємо 70 грам просіяного кукурудзяного борошна. У цей момент можна підсипати і спеції, але без них буде також смачно.
  5. Активно розмішуємо всю заготівлю, щоб сир рівномірно розподілився по всій масі.
  6. Прогріваємо сковорідку і злегка поливаємо її олією. Частково викладаємо сюди тісто і розмазуємо його поверхнею сковороди у вигляді коржика. Одна частина тесту – один корж хачапурі.
  7. Закриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні близько 6 хвилин.
  8. Акуратно перекладаємо млинець на інший бік та готуємо ще три хвилини з іншого боку.
  9. Швидкі хачапурі на кефірі із сиром на сковороді готові. Подавайте цікаве частування до столу та оцінюйте смак!
Дивіться також:  Віденські вафлі для електровафельниці - 10 рецептів у домашніх умовах

Ліниві хачапурі на кефірі із зеленню

Ліниві хачапурі на кефірі із зеленню порадують не лише цікавим смаком, а й дивовижним ароматом. Крім того, такий поживний та апетитний продукт дуже легко приготувати у домашніх умовах. Для цього вам навіть не знадобиться духова шафа. Спробуйте!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Мука – 500 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​2 ч.л. + для смаження
  • Сирна красуня – 400 гр.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Олія вершкове – 0,5 пачки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібні продукти, які вказані у нашому списку. У місткий посуд вливаємо 200 мл кефіру і занурюємо куряче яйце. Сюди ж всипаємо сіль та цукровий пісок. Добре збовтуємо все віночком.
  2. Відправляємо в рідку суміш просіяне від грудочок борошно з содою, а також малу частину рослинної олії – дві чайні ложки. Замішуємо тісто, поки воно стане максимально м’яким і однорідним.
  3. Щільно затягуємо тісто целофаном або харчовою плівкою та залишаємо його на 15 хвилин.
  4. Для начинки в окремий посуд натираємо сир, подрібнюємо зелень і приєднуємо розбите куряче яйце. Активно розмішуємо.
  5. Підготовлене тісто розділяємо на рівні за обсягом кульки. По кожному шматку проходимо качалкою, щоб розкотити в коржик і по центру розміщуємо нашу апетитну начинку. Затягуємо сирну масу краями тіста та збираємо привабливий конвертик.
  6. Прогріваємо сковороду і обмазуємо поверхню олією. До рум’янцю готуємо на ньому наші заготівлі з обох боків.
  7. Гарячі хачапурі відразу ж промазуємо розтопленим вершковим маслом для яскравого аромату та апетитного вигляду.
  8. Ледачі хачапурі на кефірі із зеленню готові!

Хачапурі на кефірі із сулугуні на сковороді

Хачапурі на кефірі з сулугуні на сковороді – це нескладне у виконанні та дуже яскраве кулінарне рішення для домашнього сніданку, обіду чи перекушування. Апетитну страву за мотивами грузинської кухні кожен зможе приготувати. Порадуйте себе та рідних цікавою кулінарною ідеєю.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кефір – 450 мл.
  • Борошно – 0,5 кг.
  • Сирна красуня – 450 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Вибираємо відповідну для розмішування містку ємність. Просіюємо сюди борошно та додаємо сіль із цукром.
  2. Робимо заглиблення у сухій масі та вливаємо сюди кефір. Додаємо соду. Він дасть реакцію з кисломолочним продуктом, завдяки чому готові хачапурі вийдуть пишними.
  3. Замішуємо слухняне м’яке тісто, затягуємо його харчовою плівкою та залишаємо на 30 хвилин.
  4. Ділимо готове тісто на три рівні частини. Також ви можете зробити більше шматочків, але хачапурі вийдуть меншими за розміром.
  5. Розкочуємо кожен шматочок тіста в коржик і по центру викладаємо тертий на тертці сир.
  6. Затягуємо сир краями тіста і щільно защипуємо.
  7. Перевертаємо заготовку швом донизу.
  8. Акуратно розгортаємо продукт, передаючи йому форму акуратного кола.
  9. Добре прогріваємо суху сковорідку і викладаємо сюди хачапурі. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків. Якщо коржик почне надуватися, зробіть невеликий прокол і випустіть повітря.
  10. Гарячі частування відразу обмазуйте розтопленим вершковим маслом і складайте чаркою один на одного.
  11. Хачапурі на кефірі з сулугуні на сковороді готові. Частуйтесь!

Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді

Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді виходять дуже апетитними, рум’яними та привабливими. Таке цікаве частування за мотивами грузинської кухні можна їсти просто так або подавати до столу як доповнення до супів, гарячих м’ясних та інших домашніх страв.

Дивіться також:  Класичне хачапурі по-мегрельськи – 10 рецептів мегрельського хачапурі в домашніх умовах

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія вершкове – 30 гр. + для змащування
  • Картопля варена – 200 гр.
  • Сир бринзу – 200 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти за списком. Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі.
  2. Для коржів в одну ємність відправляємо борошно, що просіює, сіль і соду. У кефір занурюємо куряче яйце і розмішуємо.
  3. Приєднуємо підготовлений кефір, розтоплене та охолоджене вершкове масло в борошняну основу. Замішуємо тісто – воно має вийти досить м’яким та еластичним.
  4. Пшеничного борошна може знадобитися більше, ніж 2 склянки – візуально оцінюйте густоту тесту. Після замісу даємо йому відлежати 25-30 хвилин, щільно покривши харчовою плівкою.
  5. Відварену та почищену картоплю роздавлюємо до отримання пюре.
  6. Додаємо бринзу, добре перемішуємо. Сир краще натерти або розфарбувати до дрібного стану.
  7. Ділимо отримане тісто на рівні частини. Злегка розминаємо кожну частину тіста, викладаємо на середину наших коржів начинку. Її має бути приблизно стільки ж, як і основи з тесту.
  8. Кінчики тіста піднімаємо та закріплюємо.
  9. Проходимося по коржиках качалкою і обсмажуємо всі заготовки на сухій сковорідці.
  10. Готові частування відразу змащуємо вершковим маслом. На гарячих коржиках масло швидко почне танути і добре просочить тісто.
  11. Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді готові. Скоріше спробуйте!

Хачапурі по-мегрельськи на кефірі на сковороді

Хачапурі по-мегрельськи на кефірі на сковороді це цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Такі хачапурі відрізняються яскравим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Крім того, частування порадує швидким та простим кулінарним процесом без використання духовки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,6 кг.
  • Кефір – 300 мл.
  • Сир – 100 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сирна красуня – 0,6 кг.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Вибираємо зручний для вимішування посуд. Відправляємо сюди сир та кефір. Збиваємо продукти блендером до однорідності. Додаємо соду та сіль, ретельно розмішуємо. Трохи зачекайте, поки сода дасть реакцію із кисломолочним продуктом.
  2. Занурюємо сюди просіяне борошно і добре замішуємо м’яке тісто, надаючи йому форму кулі. Заготівлю замотуємо харчовою плівкою або будь-яким целофаном, забираємо на 60 хвилин у холодильник.
  3. Для начинки натираємо на тертці сир. Одну третину відкладаємо в окрему миску. Більшу частину сиру з’єднуємо з подрібненою зеленню та яйцем. Розмішуємо.
  4. Готове тісто дістаємо із холодильника і ділимо на рівні кульки. Їх розкочуємо в тонкі коржики і наповнюємо начинкою із зеленню.
  5. Акуратно затягуємо начинку краєчками тіста та отримані мішечки розкочуємо, надаючи їм вигляд коржика.
  6. Обсмажуємо ці коржики на сковороді до рум’янцю з обох боків. Наприкінці приготування посипаємо залишками тертого сиру і даємо йому розплавитися під кришкою.
  7. Відразу ж гарячі частування обмазуємо розтопленим вершковим маслом.
  8. Хачапурі мегрельською на кефірі на сковороді готові. Оцінюйте смак апетитного частування!

Хачапурі на кефірі на сухій сковороді

Хачапурі на кефірі на сухій сковороді – це простий і швидкий спосіб порадувати себе апетитним частуванням грузинської кухні, яку багато хто так любить і шанує. Такий продукт виходить дуже ніжним та привабливим. Його можна подавати до сімейного сніданку, обіду або як цікавий перекус.

Час готування – 38 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти, спираючись на перелік вище. Курячі яйця рекомендується промити, а пшеничне борошно просіяти.
  2. Збиваємо одне яйце. Додаємо його в кефір разом із сіллю, цукром та розпушувачем. Всипаємо муку|борошно| і розмішуємо продукти для отримання однорідного тіста. Борошно рекомендується просіяти. Розділяємо отриману заготовку на чотири частини, скачуємо їх у кульки та залишаємо на 10 хвилин під харчовою плівкою.
  3. Для начинки натираємо сир на тертці. Збиваємо ще одне яйце, змішуємо його із сиром. Солимо, перчимо і розмішуємо.
  4. Кожну частину тіста розкочуємо в пласт розміром не більше діаметра сковороди, можна зробити зовсім дрібні. У центр викладаємо начинку. Защипуємо зверху краї, перевертаємо та розкочуємо ще раз.
  5. Обсмажуємо хачапурі на сухій сковороді з обох боків по півтори хвилини, доки з’явиться золотиста скоринка. Щоб продукт не пригорав, вибирайте для приготування сковорідку з якісним покриттям.
  6. Гарячі хачапурі можна обмазати вершковим маслом (за бажанням).
  7. Хачапурі на кефірі на сухій сковороді готові. Скоріше спробуйте!
Дивіться також:  Пишна шарлотка з яблуками - 10 простих рецептів у духовці

Хачапурі на дріжджовому тісті з кефіром на сковороді

Хачапурі на дріжджовому тесті з кефіром на сковороді виходять дуже пишними, рум’яними та привабливими. Таке апетитне частування можна їсти просто так або подавати до столу як доповнення до обідніх супів, гарячих м’ясних та інших домашніх страв.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мука – 600 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 грн.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 400 мл.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сирна красуня – 0,9 кг.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Вибираємо зручну для вимішування тіста ємність. Сюди відправляємо кефір, борошно, що просіює, сметану, куряче яйце, сухі дріжджі і сіль. Ретельно все вимішуємо до однорідного тіста та залишаємо на дві чи три години. У цей час можна зайнятися начинкою та розмішати між собою два яйця, тертий сир та вершкове масло.
  2. Готове тісто ділимо на невеликі рівні кульки та розкладаємо їх по робочій поверхні.
  3. Начинку також ділимо на рівні частини та ліпимо з них кульки. Кульки начинки кладемо на коржики з тіста.
  4. Затягуємо начинку тестом і формуємо акуратний мішечок.
  5. Перевертаємо заготовки швом донизу і акуратно розкочуємо до отримання коржика.
  6. Прогріваємо сковорідку і злегка обмазуємо її олією вперше. Викладаємо сюди наші коржики та обсмажуємо продукт з обох боків. Якщо в процесі коржики почнуть надуватися, проколюємо їх в одному місці для виходу пари.
  7. Хачапурі на дріжджовий тест з кефіром на сковороді готові. Оцінюйте кулінарну ідею!

Хачапурі на кефірі без яєць

Хачапурі на кефірі без яєць легко приготувати самостійно. Запам’ятовуйте наш простий покроковий рецепт, щоб урізноманітнити сімейний стіл. Апетитні та рум’яні хачапурі можна подавати як самостійне частування або як доповнення до гарячих м’ясних страв та супів.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Мука – 250 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Сир – 230 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Укроп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, які згадані у списку та викладаємо їх на робочу поверхню.
  2. Відміряємо необхідну кількість сиру та пропускаємо його через дрібну сторону терки.
  3. Промиваємо і обсушуємо зелень, потім подрібнюємо її ножем. Залишаємо тільки листочки, стебла викидаємо.
  4. У глибокій мисці з’єднуємо зелень, тертий сир та сир. Ретельно все розмішуємо.
  5. Для тесту добре вимішуємо борошно з кефіром до м’якості. Після цього ділимо його на шматочки за кількістю наших хачапурі і викладаємо на робочу поверхню, обсипану борошном. Розкочуємо.
  6. По центру кожного коржика викладаємо кульку з нашої сирної начинки.
  7. Затягуємо начинку краями тіста, отриманий мішечок викладаємо на робочу поверхню швом вниз і розкочуємо до одержання акуратних коржів.
  8. Добре прогріваємо сковорідку і викладаємо сюди по черзі наші коржики. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.
  9. Хачапурі на кефірі без яєць готові. Обмазуйте вершковим маслом, поки гарячі!
Прокрутка до верху