Готуємо по-грузинськи
Грузинський рецепт складається з декілька інших продуктів і взагалі готується на мацоні, але в даному випадку цілком підійде і кефір.
Необхідні інгредієнти:
- свіжа зелень;
- ложечка солі і цукру;
- 30 грам вершкового масла;
- близько 350 грам борошна;
- одне яйце;
- щіпка соди;
- 200 грам моцарели або сулугуні;
- стакан кефіру.
Процес приготування:
- Сир подрібніть за допомогою великої терки, вбийте до нього яйце, додайте нарізану зелень і добре перемішайте.
- З решти складових зробіть тісто, просто з’єднавши в ємності всі продукти.
- Розкачайте кілька круглих і тонких коржів і на кожну покладіть трохи сирної начинки. Не забудьте залишити трохи сиру для присипки.
- Сформуйте з кожної заготовки мішечок, а потім притисніть руками і зробіть корж.
- Викладіть їх на деко, посипте зверху відкладеним сиром і випікайте не більше 10 хвилин на 250 градусах.