Хачапурі на кефірі – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Готуємо по-грузинськи

Грузинський рецепт складається з декілька інших продуктів і взагалі готується на мацоні, але в даному випадку цілком підійде і кефір.

Необхідні інгредієнти:

  • свіжа зелень;
  • ложечка солі і цукру;
  • 30 грам вершкового масла;
  • близько 350 грам борошна;
  • одне яйце;
  • щіпка соди;
  • 200 грам моцарели або сулугуні;
  • стакан кефіру.

Процес приготування:

  • Сир подрібніть за допомогою великої терки, вбийте до нього яйце, додайте нарізану зелень і добре перемішайте.
  • З решти складових зробіть тісто, просто з’єднавши в ємності всі продукти.
  • Розкачайте кілька круглих і тонких коржів і на кожну покладіть трохи сирної начинки. Не забудьте залишити трохи сиру для присипки.
  • Сформуйте з кожної заготовки мішечок, а потім притисніть руками і зробіть корж.
  • Викладіть їх на деко, посипте зверху відкладеним сиром і випікайте не більше 10 хвилин на 250 градусах.
Дивіться також:  Чіпси Принглс: всі смаки, склад, калорійність. 5 рецептів страв з чіпсами Pringles