Хачапурі з сиром – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Існує безліч різновидів сирних коржів. Готувати їх не дуже складно, а їсти – одне задоволення. Гаряча ароматна начинка ідеально поєднується з рум’яним ніжним тістом. Залишається тільки вибрати потрібний рецепт хачапурі з сиром і сиром і закупити продукти.

Хачапурі з сиром і сиром в духовці

Випічка кавказької кухні з дріжджового тіста відрізняється пишнотою і ніжною консистенцією тесту. Дивовижний смак компенсує витрачений час.

Щоб приготувати грузинське блюдо, необхідно взяти певні компоненти:

  • сто мілілітрів молока;
  • 0,75 склянки води;
  • одне яйце і жовток для змазування;
  • десять грам цукру і стільки ж дріжджів;
  • п’ять грам хлориду натрію;
  • чотириста грам борошна;
  • тридцять грам масла на вершках;
  • чотириста грамів бринзи або Російського сиру.

Готуємо в духовці:

  • Воду і молочний продукт з’єднуємо в одному посуді і трохи нагріваємо.
  • Розчиняємо у складі цукор і дріжджі.
  • Відправляємо складу в тепле місце на деякий час.
  • Далі кладемо в опару яйце, борошно і вершкове масло.
  • Замішуємо м’яке пластичну масу.
  • Через півтори години масу обминаємо і ділимо на однакові частини.
  • Кожен шматочок розгортаємо в коло.
  • В середину коржів кладемо по сто грамів дрібно натертого сиру.
  • У центрі защепляем краю.
  • Заготовки тонко розкачуємо і викладаємо на деко, застелений папером.
  • У центрі виробів робимо надрізи.
  • Зверху закуску посипаємо рештою сиром і випікаємо при 160-180 градусів.

Через 40-45 хвилин випічка готова.

Як приготувати на сковороді

Для тих, у кого немає духовки, підійде рецепт приготування на плиті.

Щоб посмажити хачапурі на сковороді, будуть потрібні наступні продукти:

  • 500 мілілітрів кисляку;
  • жовток і білок;
  • карбонат натрію і сіль по 15 грам;
  • приблизно п’ять склянок борошна;
  • 140 грам сулугуні або моцарели;
  • триста грам сиру жирного.
Дивіться також:  Картопля з сиром у духовці - 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт:

  • У глибоку чашу вливають кисляк і вбивають яйце.
  • Всипають соду і хлорид натрію.
  • Повільно додають борошно і вимішують тісто.
  • Сир перетворюють в стружку і змішують з сиром.
  • Формують коржики з начинкою по діаметру сковороди.
  • Обсмажують їх без масла по п’ять хвилин з обох сторін.

Готові коржі змащують вершковим маслом.

Готуємо з лаваша

Для швидкого і простого хачапурі з лаваша беруть наступні інгредієнти:

  • триста грам лаваша (три аркуші);
  • 145 г адигейського сиру;
  • двісті грам сиру;
  • яєчний білок і жовток;
  • два часникового зубчики;
  • дві щіпки солі.

Хід роботи:

  • Часник дрібно нарізають.
  • Змішують з тертим сиром і сиром.
  • Лаваш нарізати на квадрати.
  • Кладуть по центру начинку.
  • Згортають конвертом.
  • Збивають яйце і змащують ним конвертики.
  • Завантажують хачапурі в шафу духовки.

Готують 20-30 хвилин при 180 градусах.

Хачапурі з сиром і сиром по-аджарськи

Напевно, багато хто знає, як виглядає хачапурі по-аджарськи. Це оригінальні човники з яйцем, які їдять не самим звичайним способом. Відломлюють шматочок від бортика і вмочують його в начинку.

Складові рецепту:

  • триста грам борошна;
  • 0,5 маленької ложки хлориду натрію;
  • чверть десертної ложки цукру;
  • десять грам дріжджів;
  • триста мілілітрів молока;
  • їдальня ложка олії соняшнику;
  • моцарелла і сулугуні по 150 г;
  • дві великі ложки олії на вершках;
  • один жовток;
  • три яйця.

Готують коржі у вигляді човників таким чином:

  • В борошно додають сіль з цукром дріжджі.
  • Вливають молоко, все ретельно перемішують руками. Повинно вийти добре отлипающее тісто.
  • З’єднують його з олією і вимішують.
  • Потім формують кулю і залишають в теплому місці на кілька годин, прикривши рушником.
  • За цей час двічі обминають його.
  • Сулугуні подрібнюють на тертці, моцарелу шаткують на шматочки і змішують два типу сиру.
  • Додають до сирної маси ложку вершкового масла. Начинка для хачапурі готова.
  • Борошняну основу ділять на 3-4 частини.
  • Формують з кожної руками човники.
  • У човник накладають начинку.
  • Бортики змащують жовтком.
  • Укладають кожен човник на змащене деко.
  • За п’ять хвилин до закінчення готування виріб виймають і вливають в кожне яйце. Зверху кладуть маленький шматочок вершкового масла.
Дивіться також:  Рибне суфле в духовці – 6 рецептів смачного суфле з риби як у садку

Замість яйця курки допустимо вливати перепелине яєчко.

Простий рецепт на кефірі

Досить легко готувати сирні коржики на кефірі.

Для цього беруть наступні продукти:

  • пів-літри кефіру;
  • 0,6 кілограма борошна;
  • по половині десертної ложки соди, цукру, солі;
  • білок і жовток;
  • півкіло Монастирського або Російського сиру;
  • 240 грам масла на вершках.

Покрокові дії:

  • Борошно всипають в ємність.
  • Вливають в неї кефір із содою, солять і сахарят.
  • Додають яйце.
  • Сир перетирають.
  • Додають до нього м’яке масло.
  • Основу з борошна поділяють на шматочки, кожен розкочують і заповнюють сирною масою.
  • Борошняний виріб смажать на сковорідці під кришкою без масла.

Випічка повинна підрум’янитися з двох сторін.

З начинкою з сиру і зелені

Для такого рецепта знадобляться всім доступні продукти:

  • триста грам борошна;
  • куряче яєчко;
  • пів чайної ложки соди;
  • сіль за смаком;
  • сто мілілітрів молока;
  • 350 грам сиру Гауда;
  • два часникового зубчики;
  • 70 г майонезу;
  • 250 г сиру;
  • будь-яка зелень;
  • перець за смаком.

Покрокове приготування:

  • У мисці змішують жовток з білком, соду і сіль. Все добре збивають і вливають молоко.
  • Не поспішаючи насипають борошно.
  • Масу добре замішують на столі.
  • Накривають харчовою плівкою і ставлять у холодильник.
  • Сирний продукт пропускають через тертку, з’єднують з подрібненим часником.
  • Додають сир і січену зелень.
  • Дістають борошняну основу і ділять на однакові частини.
  • Кожну розкочують в тонкий пласт.
  • Формують коржики з двох кіл, кладуть всередину начинку.
  • Краї защипують і розподіляють руками сирно-сирну масу.
  • Змащують вироби майонезом.
  • Ставлять випічку в розігріту духовку на 35 хвилин.

Після закінчення часу випічку викладають на тарілку і приступають до дегустації.

По-грузинськи

Любителям хачапурі варто приготувати сирні коржики по-грузинськи.

Дивіться також:  Лінива вівсянка у банці – 8 простих рецептів смачного і корисного сніданку

Для цього треба запастися наступними інгредієнтами:

  • п’ять склянок пшеничного борошна;
  • пара яєчок;
  • півсклянки коров’ячого молока;
  • сіль і цукор по маленькій ложці;
  • столова ложка крохмалю;
  • одна десята літра олії з рослинної сировини;
  • 0,01 кілограми дріжджів;
  • вісімсот грамів сулугуні;
  • дві великі ложки сметани.

Хід дій:

  • Молочний продукт трохи підігрівають і додають до нього цукор, дріжджі з сіллю.
  • Додають склянку перемеленої пшениці, заважають і відставляють в теплому місці на півгодини.
  • Вмішують яйце і крохмаль.
  • Всипають решту борошна і формують основу для коржів.
  • В кінці вливають олію (80 мл).
  • Залишають масу на 1,5 години.
  • Змішують яйце, сметану і 20 мл олії соняшника. Добре збивають.
  • Сир подрібнюють за допомогою терки.
  • Тісто ділять на три або чотири частини.
  • Тонко розкочують їх кола.
  • Насипають по кожному центру сир і защипують кінці, згортаючи мішечок.
  • Розкочують кожен на деку.
  • Зверху змащують сметанно-яєчної заливкою і тримають у гарячій духовці близько півгодини.

Подають на стіл, коли випічка трохи охолоне.

Прокрутка до верху