Рецепт хачапурі з сиром на сковороді такий простий, що кожен зможе побалувати себе апетитною коржем. Необхідні інгредієнти знайдуться в кожному будинку, та й часу піде на приготування їжі зовсім небагато.
Класичні хачапурі з сиром на сковороді
Для страви потрібно:
• щіпка солі;
• чотири склянки борошна;
• 150 грам моцарели;
• будь-яка свіжа зелень;
• дві ложки рослинної олії;
• дві склянки кефіру;
• цукор і сіль на свій смак.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно подрібнити сир і краще всього зробити це скориставшись великою теркою. Те, що вийшло з’єднуємо зі свіжою зеленню яку, звичайно ж, дрібно нарізаємо і не забуваємо добре промити.
2. У кефір кладемо всі за списком інгредієнти, при цьому борошно засипається в саму останню чергу. Маса доводиться до гладкого і не липнущего до шкіри стану.
3. Цю масу ділимо на шматочки, можна просто відщипнути їх, а можна відрізати ножем, а потім перетворюємо в тонкий пласт який необхідно наповнити начинкою. Всі краї коржі загинаємо до самого центру і добре скріплюємо, щоб вони не відчіплювалися один від одного. Приминаем вийшов конвертик руками або качалкою і в підсумку виходить щільний круг з сирним наповненням.
4. Робимо такі заготовки з усіх частин, поки буде вистачати начинки, після чого викладаємо на суху і прогріту сковороду і тримаємо за кілька хвилин з двох сторін поки не з’явиться рум’яний колір.
З додаванням сиру
Хачапурі з сиром і сиром стануть чудовим і ситним сніданком для всієї родини.
Сир краще брати з низьким відсотком жирності.
Інгредієнти для страви:
• 500 грам сиру;
• близько 400 грам тіста для хачапурі;
• 150 грам моцарели;
• 30 грам масла.
Процес приготування:
1. Сир викладаємо в миску, розминаємо за допомогою вилки і з’єднуємо з дрібно натертим сиром. Туди ж додаємо трохи розтоплене масло і все добре перемішуємо.
2. Тісто ділимо на частини, перетворюємо їх в кола, наповнюємо начинкою, скріплюємо в середині, так щоб утворився мішечок, і проходимся качалкою, знову роблячи корж.
3. Смажимо на сковороді не забуваючи перевернути, коржик з двох сторін повинна стати красивого кольору.
Швидкий рецепт на кефірі
Якщо зовсім немає часу, а треба перекусити чимось ситним та смачним, то швидкі хачапурі стануть відмінним рішенням.
Для страви потрібно:
• 100 грам борошна;
• 0,2 кг сиру;
• сіль і зелень за смаком;
• два яйця;
• щіпка соди;
• 150 грам борошна.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо на тертці сир, кладемо до нього нарізану зелень, яйця і соду, добре перемішуємо.
2. Туди ж відправляємо всі інші інгредієнти за списком, вимішуємо до однорідності, переміщаємо масу на сковороду і смажимо з двох сторін, доки вона не стане рум’яною і красивою.
Ледачі хачапурі з сиром з лаваша
Ще один дуже швидкий варіант – ледачі хачапурі з сиром. Для них вам знадобиться мінімальний набір продуктів.
Інгредієнти для закуски:
• два яйця;
• сіль і свіжа зелень за смаком;
• 30 грам вершкового масла;
• п’ять аркушів лаваша;
• 400 грам сиру сулугуні або моцарелли.
Процес приготування:
1. Сир натираємо на дрібній тертці, змішуємо з заздалегідь промитої і нарізаною зеленню.
2. Туди ж додаємо вершкове масло, яке потрібно розтопити.
3. Отриманою начинкою наповнюємо кожен лист лавашу, добре його звертаємо у вигляді конвертика, мачає в збиті яйця і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки з двох сторін.
На основі молока
Необхідні інгредієнти:
• сіль і зелень за бажанням;
• одне яйце;
• 300 грам сиру;
• склянка борошна;
• щіпка соди;
• 0,25 літра молока;
• 30 грам вершкового масла.
Процес приготування:
1. Яйце злегка збовтуємо виделкою або вінчиком, заливаємо молоко, перемішуємо і засипаємо борошно.
2. Потім туди ж додаємо решту компоненти. Але при цьому потрібно розтопити масло, сир подрібнити на тертці і дрібно нарізати зелень.
3. Кладемо тісто на прогріту сковороду і готуємо під кришкою, поки одна сторона не стане рум’яною, після цього перевертаємо і доводимо до рум’яності і другу частину.
З адигейський сиром на сковороді
Необхідні інгредієнти:
• приблизно півкілограма тесту для хачапурі;
• 250 грам адигейського сиру;
• 30 грам вершкового масла;
• свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
1. Сир потрібно подрібнити і зробити це краще всього на самій дрібній тертці. Потім до нього додаємо трохи розтоплене масло і все добре вимішуємо.
2. Отриману щільну і не клейку масу ділимо на шматки так, щоб з них можна було розкачати пласти за розміром як ваша сковорода. Кожен круг самій середині наповнюємо начинкою з сиру, краю звертаємо до центру і ретельно скріплюємо у вигляді конверта.
3. Проходимся по заготівлях качалкою, отримуємо знову коло, але вже з начинкою і доводимо до готовності на гарячій сковороді, обов’язково з двох сторін поки не з’явиться красивий золотистий колір.
Випічка на сметані
Для страви потрібно:
• склянка сметани;
• 30 грам вершкового масла;
• щіпка розпушувача;
• зелень на свій смак;
• два яйця;
• 0,3 кг сиру;
• склянка борошна.
Процес приготування:
1. Сметану поміщаємо в будь-яку ємність, туди ж додаємо яйця і все вимішуємо.
2. Сир перетираємо, відправляємо його до сметані. Точно так само чинимо з усіма іншими компонентами в списку. Зелень необхідно дрібно нарізати.
3. Отримуємо однорідну масу, промазуємо маслом сковороду і смажимо хачапурі спочатку з одного боку на невеликому вогні під кришкою. А після того як вона стане рум’яною, перевертаємо коржик і доводимо до готовності з іншого боку.
Домашні хачапурі з сиром і зеленню
Ці хачапурі на кефірі з сиром і зеленню обов’язково варто приготувати хоча б раз. Вони ну дуже апетитні.
Для страви потрібно:
• склянка кефіру;
• сіль, цукор і будь-яка зелень за своїм бажанням;
• зубчик часнику;
• 300 грам відповідного сиру, наприклад моцарели або сулугуні;
• одне яйце;
• половина маленької ложечки соди;
• три склянки борошна.
Процес приготування:
1. Підготуйте наповнення для коржів: сир перетріть, в даному рецепті це потрібно зробити на дрібній тертці. Часник і зелень промийте, наріжте як можна дрібніше і з’єднайте з сиром.
2. Зазначене в списку кількість кефіру просто змішуємо з усіма іншими інгредієнтами і доводимо до стану тіста, такого щоб воно не прилипало і добре раскатывалось.
3. Відрізаємо від загальної маси шматочок, розкачуємо круглий пласт, наповнюємо його начинкою та все загортаємо краю до центру скріпляючи між собою і отримуючи щось на зразок мішечка.
4. Так само чинимо з рештою тестом і начинкою. Зверху кожен мішечок притискаємо рукою, що б він став більш плоским, але по діаметру приблизно, як використовувана сковорода.
5. По черзі покласти коржі на прогріту сковороду і чекаємо коли вони стануть рум’яними з двох сторін.