Хашлама з яловичини – 8 смачних рецептів приготування

З баклажанами

Хашламу на Кавказі готують з різними сезонними овочами, але дуже часто в неї кладуть баклажани, які додають прянощі і гірчинку, дуже прикрашають страву. Цей овоч м’ясистий, добре тримає форму, і виділяє багато соку, де ідеально протушивается м’ясо.


Баклажани краще брати молоді: зрілі плоди з жовтими насінням важливо злегка потримати в солоній воді і зняти з них шкірку. А ще краще почистити їх, звільняючи від насіння. Додати баклажани можна в будь шар, але часто їх кладуть на дно казана, або відразу на помідори. Кількість баклажанових шарів – 2. Не забувайте: овочі повинні бути порізані крупно, так вони краще зберігають свою структуру. Готову хашламу з баклажанами подають з мацоні, катыком, або будь-яким іншим кисломолочним продуктом. Добре підходить навіть звичайна сметана.

Дивіться також:  Манна каша на молоці – 6 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху