Хашлама з яловичини – 8 смачних рецептів приготування

По-грузинськи

Одним з кращих вважається грузинський рецепт хашлама, і особливою славою користується страва з Кахетії – там навчилися готувати її так, що страву можна з’їсти з пальцями!

Готуємо страву, дотримуючись порад кращих грузинських кухарів:

  • М’ясо – краще телячу грудинку ріжемо на великі шматки.
  • Заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала м’ясо.
  • Доводимо воду до кипіння, а потім вимикаємо до мінімуму.
  • До м’яса додаємо лавровий лист, запашний перець горошком, неочищену цибулину цілком.
  • Тушкуємо м’ясо 3 години, поки воно не набуде ніжну консистенцію.
  • Цибулю шаткуємо на дуже тонкі півкільця.
  • Маринуємо в слабкому розчині оцту 10-15 хвилин.
  • Кінзу дрібно ріжемо.
  • Часник подрібнюємо ножем.
  • Стручковий перець без насіння розрізаємо на колечка.
  • Готове м’ясо розрізаємо на шматки, посипаємо зеленню, перцем, приправляємо аджикою.
  • Зверху кладемо кільця цибулі.

Таке м’ясо виходить виключно ніжним, нагадуючи якісну тушонку. Її їдять з червоним вином, насінням граната, і подають як холодну закуску на святах.

Дивіться також:  Як смачно засолити горбушу в домашніх умовах?
Прокрутка до верху