По-грузинськи
Одним з кращих вважається грузинський рецепт хашлама, і особливою славою користується страва з Кахетії – там навчилися готувати її так, що страву можна з’їсти з пальцями!
Готуємо страву, дотримуючись порад кращих грузинських кухарів:
- М’ясо – краще телячу грудинку ріжемо на великі шматки.
- Заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала м’ясо.
- Доводимо воду до кипіння, а потім вимикаємо до мінімуму.
- До м’яса додаємо лавровий лист, запашний перець горошком, неочищену цибулину цілком.
- Тушкуємо м’ясо 3 години, поки воно не набуде ніжну консистенцію.
- Цибулю шаткуємо на дуже тонкі півкільця.
- Маринуємо в слабкому розчині оцту 10-15 хвилин.
- Кінзу дрібно ріжемо.
- Часник подрібнюємо ножем.
- Стручковий перець без насіння розрізаємо на колечка.
- Готове м’ясо розрізаємо на шматки, посипаємо зеленню, перцем, приправляємо аджикою.
- Зверху кладемо кільця цибулі.
Таке м’ясо виходить виключно ніжним, нагадуючи якісну тушонку. Її їдять з червоним вином, насінням граната, і подають як холодну закуску на святах.