Хе з щуки – 6 рецептів в домашніх умовах

Хе з щуки – швидке і цікаве блюдо, яке під силу приготувати навіть недосвідченій господині. Інгредієнти закуски не треба смажити, варити або запікати. Достатньо підготувати рибу, заправити її спеціями і чекати готовності страви.

Хе з щуки – класичний рецепт по-корейськи

Розкриємо секрет, що в корейській кухні не існує звичних нам других страв, а один рецепт може об’єднувати відразу перше, гарнір і навіть салат. Риба хе є саме такою закускою.

Але варто врахувати, що подібним делікатесом не бажано захоплюватися людям, які страждають патологіями ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Інгредієнти:

  • ½ Кг щуки;
  • десять часникових зубчиків;
  • п’ять головок цибулі;
  • дві ложки оцту;
  • за п’ять ложок цукрового піску і соєвого соусу;
  • по ложці солі, червоного і чорного перцю;
  • десять ложок оливкової або будь-якого олії;
  • ложка коріандру.

Спосіб приготування:

  • М’ясо щуки потрібно відокремити від кісток і нарізати тонкою соломкою.
  • Часник кришимо, цибулю ріжемо півкільцями.
  • Змішуємо шматочки риби з цибулею, часником і усіма приправами, які вказані в списку інгредієнтів. Залишаємо заготівлю маринуватися на 3 – 4 години.
  • У глибоку сковорідку виливаємо олію, розігріваємо його і кладемо рибу з усіма інгредієнтами і маринадом. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і знову маринуємо рибу протягом трьох годин.
  • Готову закуску викладаємо в блюдо і посипаємо свіжою зеленню.

Закуска, для тих, хто любить погостріше

Найкориснішою вважається кухнею саме корейська. Справа в тому, що всі продукти, які входять у корейські страви, піддаються мінімальній термічній обробці. Всі інгредієнти також збалансовані, але мають досить пікантний смак з-за великої кількості гострих спецій і приправ. Тому для тих, хто любить страви погостріше, пропонуємо наступний рецепт.

Інгредієнти:

  • щука вагою 1 кг;
  • ложка оцтової кислоти (70%);
  • дві ч. л. олії;
  • одна ч. л. паприки;
  • червоний гострий перець і сіль за смаком;
  • цибуля.
Дивіться також:  Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи

Спосіб приготування:

  • Рибу нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо їх у глибоку чашу разом з кільцями цибулі. Вливаємо оцтову кислоту, перемішуємо інгредієнти і залишаємо просочуватися.
  • Потім замариновані продукти змішуємо з сухими приправами і сіллю, вливаємо олію, перемішуємо, прикриваємо і залишаємо на 3 години.

З додаванням моркви

Хе з щуки дуже гостре блюдо, але підсолодити його можна, якщо додати в рецепт морквину.

Виходить дуже смачно, красиво і не так гостро. Записуйте рецепт хе з щуки по-корейськи з морквою.

Інгредієнти:

  • філе щуки;
  • ложка оцту (9%);
  • три морквини;
  • одна велика цибулина;
  • пекучий перець за смаком.

Спосіб приготування:

  • Рибне філе нарізаємо тонкими смужками, присмачую оцтовою кислотою і залишаємо маринуватися на півгодини.
  • Моркву тремо на тертці. Краще використовувати призначену для корейських салатів.
  • Цибулину також намагаємося порізати соломкою, щоб наше блюдо було не тільки смачним, але і красивим.
  • Тепер з’єднуємо рибу з овочами, посипаємо пекучим перцем і перекладаємо в сковорідку з розігрітою олією. Перемішуємо, остуджуємо і ставимо в холодильник на три години.

Швидкий варіант хе з щуки

Останнім часом у людей практично не вистачає часу на приготування смачної та корисної їжі, тому на прилавках магазинів з кожним днем зростає асортимент продуктів швидкого приготування. Але не варто труїти свій організм підозрілої їжею, адже сьогодні є безліч рецептів швидких і смачних страв. Наприклад, у вихідний можна легко приготувати хе з щуки.

Інгредієнти:

  • 350 р філе риби;
  • шість часникових зубчиків;
  • три цибулини;
  • півсклянки білого цукру;
  • дві ложки солі;
  • чотири ложки оцту (9%);
  • по ложці пекучого перцю і соєвої приправи;
  • одна ч. л. коріандру;
  • пучок зелені.

Спосіб приготування:

  • Рибу ріжемо кубиками або смужками – кому як подобається. Складаємо нарізку в ємність, заливаємо оцтом і залишаємо на три години.
  • Цибулю, часникові зубчики і зелень кришимо.
  • Поверх рибних шматочків викладаємо цибулю і часник, посипаємо все цукровим піском і сіллю.
  • Потім маслом, підігрітим разом з червоним перцем, заливаємо інгредієнти, присипаємо їх зеленню і вливаємо соєву приправу.
  • Після закінчення 30-ти хвилин хе з щуки буде готово.
Дивіться також:  Гречана локшина – 6 рецептів приготування і подачі

З редькою і перцем чилі

Найсмачніше хе виходить тільки зі свіжої риби, тому перед покупкою уважно подивіться на очі і зябра. Блискуче очі і яскраво-червоні зябра скажуть про те, що таку рибу можна використовувати в приготуванні страв.

Інгредієнти:

  • ½ Кг щуки;
  • одна велика (два маленьких) редьки;
  • дві морквини;
  • велика цибулина;
  • два часникових зубки;
  • по дві ложки 9% оцту і масла;
  • стручок чилі, сіль за смаком;
  • щіпка коріандру;
  • кріп, петрушка.

Спосіб приготування:

  • Рибу розбираємо на смужки, які складаємо в ємність, солимо, присмачую оцтом і ставимо в холод на дві години.
  • Моркву і редьку подрібнюємо за допомогою корейської терки, а цибулю шаткуємо півкільцями.
  • До овочів кладемо нарізані зубчики часнику і зелень, а також коріандр і спеції для корейських салатів.
  • У сковорідку наливаємо олію, кладемо перець чилі і не знімаємо з вогню, поки не з’являться бульбашки.
  • З’єднуємо рибу з овочами і гострим маслом, змішуємо, прикриваємо і чекаємо повної готовності закуски в холодильнику протягом двох годин.

Як приготувати з лимоном

Якщо вам страшенно хочеться спробувати хе по-корейськи, але ви не любите гострі страви, то є рецепт з додаванням лимона.

Зробити не дуже гостру закуску можна, якщо використовувати в приготуванні томати, свіжої огірок і солодкий перець, а замість столового оцту взяти яблучний.

Інгредієнти:

  • 750 г філе щуки;
  • за дві середні морквини і цибулини;
  • чотири ложки оцту (столового або яблучного);
  • свіжовичавлений сік половини лимона;
  • три ложки олії;
  • два зубці часнику;
  • зелень, сіль, перець чорний.

Спосіб приготування:

  • Філе добре заливаємо соком лимона і після закінчення 30 хвилин ріжемо його смужками.
  • До риби кладемо цибулю півкільцями, вливаємо оцет і додаємо чорний перець. Перемішуємо склад і ставимо в холод на 8 годин. За цей час м’ясо повинно стати світлим.
  • Потім на розігрітій олії пасеруємо натерту моркву протягом п’яти хвилин і разом з рубаною зеленню і часником відправляємо до риби. Перемішуємо продукти і через три години подаємо готову страву до столу.
Дивіться також:  Булгур – що це таке за крупа, і як її приготувати?

Поради по розбиранні риби

Будь приготування рибних страв не обійдеться без розбирання риби, що є не самим приємним етапом в процесі готування. Але є кілька порад, які допоможуть скоротити тривалість цього етапу і зробити його менш трудомістким.

  • Найзручніше чистити живу рибу, але, якщо ви використовуєте подмороженную, то її необхідно очищати відразу ж, як тільки відтанула луска.
  • Ніж повинен бути гострим, щоб легше було відокремити м’ясо від кісток.
  • Щука досить слизька і гостра риба, тому краще одягти на руки гумові рукавички для захисту рук, а зверху бавовняні, які не дадуть рибі вислизнути.
  • Якщо обшпарити рибу окропом або просто потримати її в теплій воді з оцтом, то такий прийом прискорить процес оброблення.
  • Лимон допоможе позбутися запаху твані.

Завдяки простим рецептами ви зможете наблизитися до традицій корейської кухні. Хе можна приготувати не тільки з щуки, але і з будь-якої іншої риби, а також з м’яса з додаванням різних овочів.

Прокрутка до верху