Хмиз тонкий – 7 хрустких рецептів

Дивовижно смачний, хрусткий і одночасно тане в роті хмиз робиться з звичайного тесту. Він може бути солодкий, і подавати до чаю, або використовувати його як закуску до різних страв. Ми пропонуємо вам хрусткі рецепти тонкого хмизу.

Класичний тонкий хрусткий хмиз з горілкою

Склад продуктів:

  • борошно хлібопекарська — 0,5 кг;
  • горілка — 30 мл;
  • яйце — 2 шт.;
  • масло пісне — 200 мл;
  • сіль;
  • жменя цукрової пудри.

Отже, рецепт хмизу з горілкою:

  • У глибоку тарілку виливаємо сирі яйця.
  • До них насипаємо сіль і гарненько розмішуємо до розчинення яєчної маси.
  • Наливаємо в тарілку горілку. Саме вона надає ласощів хрустке стан.
  • Поступово висипаємо 360 грамів борошна і починаємо формувати тісто.
  • По своїй текстурі воно має бути густим і трохи липнути до рук. Решту борошна потрібно для того, щоб її підсипати, якщо консистенція недостатньо густа.
  • Колобок тіста кладемо в пакет і закриваємо в холодильнику на півгодини.
  • Охолоджений грудку ділимо на 4 частини.
  • Три частки забираємо назад в холодильник.
  • Розкачуємо тісто в тонкий пласт.
  • Розрізаємо його на смужки.
  • В середині кожної смужки робимо невеликий отвір і просовуємо через нього один край тіста. Так робимо з усіма частинами тесту.
  • Для смаження беремо глибоку ємність. Це може бути каструля з товстим дном або казан. Заливаємо туди масло.
  • Коли воно нагріється, викладаємо на дно ємності тісто.
  • Хмиз буде готовий, коли на його поверхні утворюється рум’яна кірочка.
  • Щоб страви не капало масло, викладаємо готовий хмиз на папір.
  • Викладаємо на тарілку, посипаємо пудрою і подаємо до столу.

Як зробити без додавання горілки?

Список продуктів:

  • 3 сільські яйця;
  • сіль;
  • вода — 0,2 л;
  • борошно — 0,8 кг;
  • цукрова пудра;
  • неароматное масло.
Дивіться також:  Сало в шоколаді – 5 рецептів приготування

Алгоритм дій:

  • З’єднуємо сирі яйця і сіль. Обробляємо віночком до стану піни.
  • Додаємо склянку води і все розмішуємо ложкою.
  • Вводимо через сито борошно і робимо тісто.
  • Формуємо з нього грудочку, трохи липнущий до рук.
  • Ставимо в холодне місце на 30 хвилин.
  • Відриваємо від холодного тіста частини, які розгортаємо в тонкі коржі.
  • Їх ріжемо на невеликі шматочки з розрізом посередині.
  • Через цей отвір вивертаємо назовні один край тіста.
  • Викладаємо в розпечене масло в глибокій посуді для смаження.
  • Як тільки шматочки покриються ніжною скоринкою, викладаємо їх на паперові серветки.
  • Після того як масло вбереться, перекладаємо вироби на тарілку. Оформляємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

З тіста на молоці

Список продуктів:

  • цукор — 25 гр;
  • мука в/с — 300 гр;
  • яйця сільські — 2 шт.;
  • масло неароматное — 250 мл;
  • молоко — 0,1 л;
  • сіль;
  • цукрова пудра для прикраси

Як приготувати солодкий тонкий хмиз:

  • Вилийте в миску два яйця, додайте до них цукор і насипте сіль. Обробіть масу віночком, щоб забезпечити пінисту основу.
  • Влийте молоко і перемішайте.
  • Потихеньку насипайте борошно, одночасно формуючи тісто.
  • Залиште його відпочити на 10 хвилин.
  • Поділіть кулю тесту на кілька частин.
  • Окремо розкачайте кожну грудочку в тонкий пласт.
  • Його разрежем на смужки шириною 5 сантиметрів. У центрі зробимо отвір і через нього вивернемо один з країв.
  • У казані нагріємо велику кількість масла. Тісто має в ньому плавати.
  • Коли хмиз посмажити, виймаємо його, прибираємо зайвий жир, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо.

Солодке частування на кефірі

Базовий склад продуктів:

  • сіль — 6 г;
  • мука в/с — 390 гр;
  • кефір — 300 мл;
  • цукор ванільний — 11 гр;
  • олія соняшникова — 30 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • сода — 5 гр;
  • цукор — 80 гр.
Дивіться також:  Тістечко картопля – 7 рецептів печива та згущеного молока

Як зробити тонкий хмиз на кефірі:

  • З’єднати соду, сире яйце, цукор, сіль. Вручну збити виделкою.
  • Налити кефір. Масу перемішати.
  • Поступово насипати борошно, додати ванільний цукор.
  • Замісити густе, пишне тісто.
  • Колобок тесту закрити в холодильнику на 20 хвилин.
  • Після чого ми поділяємо його на дві частини.
  • Кожну з них перетворюємо в дуже тонкий пласт.
  • Пластинки тесту ріжемо квадратами, смужками або ромбиками — як вам більше подобається.
  • В середині шматочків робимо надріз і протягуємо через нього хвостик тесту.
  • Прогріваємо пісне масло в посуді, опускаємо туди хмиз.
  • Готуємо до золотистої скоринки.

Варіант приготування без яєць

Список продуктів:

  • борошно першосортна — 0,25 кг;
  • соняшникова олія;
  • молоко — 130 мл;
  • сіль;
  • цукрова пудра;
  • шматочок масла — 25 гр.

Як готується хмиз без яєць:

  • У миску з борошном помістіть розм’якшений шматочок вершкового масла. Перетріть його з борошняною масою.
  • Насипте сіль, налийте холодне молоко.
  • Помішуючи ложкою, зробіть густе тісто.
  • Кульку тіста розрізати на дві половинки.
  • Дві грудочки тіста окремо розгортаємо в тонкий коржик.
  • Ножем перетворіть їх на смужки шириною 4-5 сантиметрів.
  • Проведіть ножем по тесту в його серединці.
  • Через отвір, вставте один з країв смужки тіста.
  • У каструлю налийте 250 мл олії і, коли воно нагріється, опустіть в нього хмиз.
  • Як тільки ласощі з’явиться золотистий колір, дістати шматочки і залишити на паперовому рушнику, щоб скло масло.
  • Прикрашаємо блюдо цукровою пудрою і накриваємо на стіл. Приємного апетиту!

Пісний тонкий хмиз на воді

Відмінний варіант борошняного десерту під час посту. Обов’язково спробуйте приготувати!

Склад рецепта:

  • цукровий пісок — 50 гр;
  • щіпка лимонної цедри;
  • вода — 0,1 л;
  • борошно — 300 гр;
  • розпушувач для тіста — 4 гр;
  • соняшникова олія — 0,2 л.
Дивіться також:  Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

Покрокові дії:

  • У миску з цукром наллємо вершкове масло і розчинний в ньому цукор.
  • В іншому посуді змішати борошно і розпушувач.
  • Налити в борошняну масу воду і замісити основу тесту.
  • Додаємо цукрову суміш і формуємо остаточно тісто.
  • Колобок перетворюємо в дуже тонкий пласт за допомогою качалки.
  • Ножем ділимо корж на прямокутники.
  • Посередині кожного з них робимо отвір, через яке загортаємо один край тіста.
  • Майбутній хмиз перекладаємо в киплячу олію і готуємо до рум’яної скоринки.
  • Серветками прибираємо з наїдки зайвий жир і подаємо, попередньо обсипати цукровою пудрою.

З сметанного тесту

Компоненти рецепту:

  • яйце сільське — 4 шт.;
  • щіпка ваніліну;
  • борошно вищого сорту;
  • сода — 3 гр;
  • сметана — 100 гр;
  • сіль;
  • масло неароматное — 150 мл;
  • цукрова пудра.

Покрокова інструкція:

  • У глибоку чашу розбийте і вилийте яйця. Збиваємо їх міксером.
  • Перекладіть туди сметану і ще раз увімкніть кухонний прилад.
  • Покладіть соду і сіль. Все перемішуємо.
  • Борошно проводимо через сито і засипаємо в чашу з іншими інгредієнтами.
  • Формуємо тісто і скачуємо з нього кулю.
  • Залишаємо тісто підходити на півгодини
  • Якщо вона прилипає до рук, додайте ще трохи борошна.
  • Розкачуємо основу для хмизу качалкою корж. Вона повинна бути дуже тонкою.
  • Ножем поділіть її на ромби.
  • Зробіть надріз по центру кожного з них.
  • Через отвори вивертаємо один хвостик тесту назовні.
  • У сотейник залийте масло, розігрійте його і підсмажуйте хмиз до красивої, золотистої скоринки.
  • Паперові серветки повинні увібрати в себе зайве масло від наїдків.
  • Посипаємо вироби цукровою пудрою і хрустим тонкими, ніжними всередині паличками. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху