Приготувати холодець в мультиварці легко. Досить з вечора покласти продукти, встановити функцію «Гасіння». Насолоджуватися процесом готування вже немає сенсу, залишається лише дістати блюдо і добре остудити. Кожен рецепт приготування холодцю має свої тонкощі.
Класичний рецепт холодцю в мультиварці
Продукти:
- 1 кг яловичого м’яса;
- 1 кг свинячих ніжок;
- 200 г моркви;
- 300 г цибулі;
- 2 корінця петрушки;
- 4 зубчики часнику;
- 4 лаврових листочка;
- 6 — 7 горошин чорного перцю;
- сіль.
Досконало очистити свинячі ніжки. Завантажити в мультиварку, заповнити водою. Далі активувати режим «Томління» або «Гасіння». Ніжки хай поварятся 4 години.
Слідом завантажити м’ясо, поварити 120 хвилин.
Цибулину порізати, або помістити цілком, моркву – великими кружечками. Доповнити коренем петрушки, присипати сіллю. Залишити готуватися на годину. Після 50 пройдених хвилин, помістити лаврове листя.
Очистити, дрібно подрібнити часник. Злегка остудити м’ясні продукти, видалити кістки, тонко порізати.
М’ясо розмістити в об’ємну посуд і присипати рубаним часником.
Заповнити наваром, добре розмішати. Почекати поки повністю охолоне, розмістити в холодне місце на 6 годин.
Окремо подати хрін або гірчицю.
Світлий бульйон виходить, коли додати до нього пару лимонних крапель.
Зі свинячих ніжок і рульки
Склад:
- 2 свинячі ніжки;
- рулька;
- цибулин;
- головка часнику;
- середня морква;
- лист лаврушки;
- 5-7 горошин чорного перцю;
- сіль.
Доповнити холодець можна вареною морквою або звареним яйцем. Наповнити наваром, чекати до охолодження. Через годину закрити посуд для холодцю кришкою, прибрати в холодне місце на 5 годин.
Вишуканий домашній холодець подають із зеленню, хріном.
Курячий холодець в мультиварці
Курячий холодець в мультиварці готується швидше, ніж з інших видів м’яса.
До складу входить:
- 1,8 кг свіжої курки;
- свиняча ніжка (за бажанням замінити на 20 гр желатину);
- середня цибулина;
- морква;
- 2 лаврових листа;
- 5-7 горошин чорного перцю;
- 1,5 літра води;
- сіль.
Курку, ніжку добре відмити, завантажити в мультиварку. Доповісти нарізану моркву, рубаний ріпчасту цибулю, спеції для ароматної бульйону. Заповнити водою, активувати функцію «Тушкування» на 5 годин.
Зварене куряче м’ясо вилучити, помістити охолоджуватися. Потім витягти шкіру, кістки.
Свинячу ніжку, готові овочі дістати з бульйону.
Часник очистити, дрібно порубати. Розмістити однаковими частками в посуд для холодцю. 1⁄2 форми заповнити дрібними шматочками курячого м’яса.
Якщо замість ніжки скористатися желатином, то компонент слід замочити у воді і залишити на 20 хвилин, щоб набух. Потім 10 секунд гріють в мікрохвильовці і змішують з гарячим м’ясним бульйоном, до розчинення.
Спробувати на сіль і відфільтрувати за допомогою сита. Залити суміш у ємність, з м’ясом і овочами.
Прибрати в холодне місце на 4 години.
Дуже просто знімається плівка жиру звичайним ножем. Знімати рекомендується тільки перед вживанням, інакше страва засохне.
Заливне з свинячої рульки і курки
Правильне поєднання компонентів – подарує справжню насолоду домашнім холодцем. Куряче м’ясо надає холодцю особливий смак.
Склад:
- курячий окіст;
- 3 л води;
- великого розміру морквина;
- цибулина;
- лавровий лист;
- 6-7 горошин чорного перцю;
- сіль.
Рульку підібрати за розміром чаші в мультиварці або розрубати на 2 половини.
Грунтовно промити рульку водою. Шкіру бажано залишити для желюючий ефекту. Трохи пошкребти м’якою щіткою.
Свинячу рульку рекомендується потримати в холодній воді, щоб полегшити проціджування бульйону.
Одночасно з куркою рульку завантажити в мультиварку.
Великими гуртками нашаткувати моркву, цибулю розрізати навпіл. З’єднати м’ясні, овочеві продукти.
Запустити режим для гасіння, доповісти перець, лавровий лист, сіль.
Зварити холодець за 6 годин.
Дістати м’ясні частини, остудити. Приступити до поділу на волокна. Попередньо звільнити від кісток і шкірки.
М’ясо розмістити в об’ємні ємності, наповнити відфільтрованим наваром.
Залишити до охолодження, потім прибрати в холодильник на 6-8 годин.
З яловичини
Мультиварка сама приготує, немає необхідності постійно контролювати процес.
З індички
Склад:
- кілограм лапок курки;
- 400 гр гомілки індички;
- 400 гр крил;
- ріпчаста цибуля;
- середня морквина;
- 2 лаврових листа;
- корінь селери.
Етапи приготування:
Вишуканого аромату і незвичайного смаку можна домогтися, якщо до м’яса влити 2 ч. л. вина, змішати, дати можливість відчути м’яса, потім влити навар.
Готуємо рецепт з трьох видів м’яса
До складу входять:
- 2 свинячі ніжки;
- 0,5 кг яловичини;
- 900 г курки;
- велика цибулина;
- 3 маленьких моркви;
- 5-7 горошин перцю;
- 4 шт. гвоздики;
- 5 зубчиків часнику;
- 3 лаврових листа;
- середній корінь селери;
- 3 гілочки петрушки.
Етапи:
Холодець з желатином
Желатин, доданий в холодець в мультиварці, збільшує шанси прискорити застигання страви.
Ароматний домашній холодець з желатином поставити в холодильник на всю ніч.
Особливості приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс
Особливості мультиварки Поларіс
Мультиварки фірми Поларіс – покращена техніка, яка має багатофункціональні властивості. Вирізняються простотою користування. Зрозумілий дисплей дає можливість швидко вивчити всі тонкощі і функції, грамотно підбирати режими для готування. Моделі відрізняються кількома режимами.
Майже в кожній мультиварці присутня можливість відкладеного старту, режим підігріву готових страв, який підтримує відповідну температуру протягом доби.
Техніка доповнена барвистим буклетом рецептів. З допомогою мультиварки Поларіс можна істотно внести зміни в стандартне меню сім’ї, без додаткових турбот і витрати часу біля плити.
Особливості мультиварки Редмонд
Мультиварки Редмонд об’єднують: приголомшливий дизайн і оптимальну багатофункціональність. Існує декілька рівнів безпеки, що виключає передчасний поломку. Якщо закінчилася вода в чаші, прилад відключається. Техніка Редмонд з’єднує безліч функцій, також є можливість виставляти час приготування.
Кожна модель виділяється окремими функціями: 3D-нагрів, вибір температури і часу для приготування, автоматичне відключення, підтримання тепла, захист вимикання без чаші, таймер.