Холодець в мультиварці – 8 рецептів приготування

Приготувати холодець в мультиварці легко. Досить з вечора покласти продукти, встановити функцію «Гасіння». Насолоджуватися процесом готування вже немає сенсу, залишається лише дістати блюдо і добре остудити. Кожен рецепт приготування холодцю має свої тонкощі.

Класичний рецепт холодцю в мультиварці

Продукти:

  • 1 кг яловичого м’яса;
  • 1 кг свинячих ніжок;
  • 200 г моркви;
  • 300 г цибулі;
  • 2 корінця петрушки;
  • 4 зубчики часнику;
  • 4 лаврових листочка;
  • 6 — 7 горошин чорного перцю;
  • сіль.

Досконало очистити свинячі ніжки. Завантажити в мультиварку, заповнити водою. Далі активувати режим «Томління» або «Гасіння». Ніжки хай поварятся 4 години.

Слідом завантажити м’ясо, поварити 120 хвилин.

Цибулину порізати, або помістити цілком, моркву – великими кружечками. Доповнити коренем петрушки, присипати сіллю. Залишити готуватися на годину. Після 50 пройдених хвилин, помістити лаврове листя.

Очистити, дрібно подрібнити часник. Злегка остудити м’ясні продукти, видалити кістки, тонко порізати.

М’ясо розмістити в об’ємну посуд і присипати рубаним часником.

Заповнити наваром, добре розмішати. Почекати поки повністю охолоне, розмістити в холодне місце на 6 годин.

Окремо подати хрін або гірчицю.

Світлий бульйон виходить, коли додати до нього пару лимонних крапель.

Зі свинячих ніжок і рульки

Склад:

  • 2 свинячі ніжки;
  • рулька;
  • цибулин;
  • головка часнику;
  • середня морква;
  • лист лаврушки;
  • 5-7 горошин чорного перцю;
  • сіль.
  • Рульку і ніжки якісно відмити і завантажити в мультиварку. Шкірку попередньо видалити.
  • Цибулину і моркву відчистити. Доповісти перець.
  • Опустити лавровий лист.
  • Залити водою. Щільно закрити. Активувати функцію для гасіння.
  • Дочекатися поки закипить. Тепер можна додати сіль.
  • Через 5 годин дістати продукти.
  • Часник доповісти в навар, дочекатися кипіння і вимкнути.
  • М’ясо розділити на волокна і розмістити в ємності.
  • Доповнити холодець можна вареною морквою або звареним яйцем. Наповнити наваром, чекати до охолодження. Через годину закрити посуд для холодцю кришкою, прибрати в холодне місце на 5 годин.

    Вишуканий домашній холодець подають із зеленню, хріном.

    Курячий холодець в мультиварці

    Курячий холодець в мультиварці готується швидше, ніж з інших видів м’яса.

    До складу входить:

    • 1,8 кг свіжої курки;
    • свиняча ніжка (за бажанням замінити на 20 гр желатину);
    • середня цибулина;
    • морква;
    • 2 лаврових листа;
    • 5-7 горошин чорного перцю;
    • 1,5 літра води;
    • сіль.

    Курку, ніжку добре відмити, завантажити в мультиварку. Доповісти нарізану моркву, рубаний ріпчасту цибулю, спеції для ароматної бульйону. Заповнити водою, активувати функцію «Тушкування» на 5 годин.

    Дивіться також:  Гливи – 13 рецептів приготування

    Зварене куряче м’ясо вилучити, помістити охолоджуватися. Потім витягти шкіру, кістки.

    Свинячу ніжку, готові овочі дістати з бульйону.

    Часник очистити, дрібно порубати. Розмістити однаковими частками в посуд для холодцю. 1⁄2 форми заповнити дрібними шматочками курячого м’яса.

    Якщо замість ніжки скористатися желатином, то компонент слід замочити у воді і залишити на 20 хвилин, щоб набух. Потім 10 секунд гріють в мікрохвильовці і змішують з гарячим м’ясним бульйоном, до розчинення.

    Спробувати на сіль і відфільтрувати за допомогою сита. Залити суміш у ємність, з м’ясом і овочами.

    Прибрати в холодне місце на 4 години.

    Дуже просто знімається плівка жиру звичайним ножем. Знімати рекомендується тільки перед вживанням, інакше страва засохне.

    Заливне з свинячої рульки і курки

    Правильне поєднання компонентів – подарує справжню насолоду домашнім холодцем. Куряче м’ясо надає холодцю особливий смак.

    Склад:

    • курячий окіст;
    • 3 л води;
    • великого розміру морквина;
    • цибулина;
    • лавровий лист;
    • 6-7 горошин чорного перцю;
    • сіль.

    Рульку підібрати за розміром чаші в мультиварці або розрубати на 2 половини.

    Грунтовно промити рульку водою. Шкіру бажано залишити для желюючий ефекту. Трохи пошкребти м’якою щіткою.

    Свинячу рульку рекомендується потримати в холодній воді, щоб полегшити проціджування бульйону.

    Одночасно з куркою рульку завантажити в мультиварку.

    Великими гуртками нашаткувати моркву, цибулю розрізати навпіл. З’єднати м’ясні, овочеві продукти.

    Запустити режим для гасіння, доповісти перець, лавровий лист, сіль.

    Зварити холодець за 6 годин.

    Дістати м’ясні частини, остудити. Приступити до поділу на волокна. Попередньо звільнити від кісток і шкірки.

    М’ясо розмістити в об’ємні ємності, наповнити відфільтрованим наваром.

    Залишити до охолодження, потім прибрати в холодильник на 6-8 годин.

    З яловичини

    Мультиварка сама приготує, немає необхідності постійно контролювати процес.

  • Грунтовно відмити і зішкребти ножем 800 г свинячих ніжок. 1 кг яловичини сполоснути, порубати на шматки середнього розміру.
  • Помістити м’якоть, з однієї моркви і цибулі, доповісти лавровий лист, 7 горошин чорного перцю. Наповнити водою, присипати сіллю. Встановити необхідний режим, час виставити — 1 годину.
  • Вільний час поки страва готується, можна використовувати для варіння 2 яєць. Яйця, зварені круто, охолодити, очистити і розрізати на 2 рівні частини. Потім розмістити у формочки для холодцю жовтками вгору. Доповнити очищеним, дрібно нарізаними 4 часточками часнику. Додати нарізану кружечками томлену морквину.
  • Готовий навар грунтовно відфільтрувати, вилити у формочки. Охолодити при кімнатній температурі. Помістити в холодильник.
  • Перед подачею до столу прикрасити гілочками петрушки.
  • Дивіться також:  Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!

    З індички

    Склад:

    • кілограм лапок курки;
    • 400 гр гомілки індички;
    • 400 гр крил;
    • ріпчаста цибуля;
    • середня морквина;
    • 2 лаврових листа;
    • корінь селери.

    Етапи приготування:

  • Гарячою водою обшпарити лапки, зняти шкіру. Усунути кігті ножицями і грунтовно відмити.
  • Завантажити лапки в каструлю, наповнити 1,5 л води. Залишити варитися.
  • Почекати поки вода почне кипіти, зменшити вогонь на мінімум. Залишити на 4-5 годин.
  • В мультиварку завантажити крила, м’ясо. (Попередньо обробити).
  • Цибулю вимити, разом з лушпинням завантажити в мультиварку. Помістити моркву, корінь селери туди ж.
  • Наповнити 1,5 л води. Активувати режим «Гасіння» на 5 годин.
  • Готові лапки будуть розвалитися, а густий навар склеювати між собою пальці. Прибрати з вогню. У ємність перекласти м’ясо з мультиварки, остудити.
  • Два утворилися навару відфільтрувати і з’єднати. Підсолити, якщо потрібно.
  • Розібрати на волокна м’ясо індички і розкласти у форми. Доповнити дрібнонарізаною зеленню, натертим або подрібненим часником. Залити бульйоном. Трохи розмішати виделкою, щоб інгредієнти рівномірно лягли в формі. Прибрати в холодильник після охолодження.
  • Вишуканого аромату і незвичайного смаку можна домогтися, якщо до м’яса влити 2 ч. л. вина, змішати, дати можливість відчути м’яса, потім влити навар.

    Готуємо рецепт з трьох видів м’яса

    До складу входять:

    • 2 свинячі ніжки;
    • 0,5 кг яловичини;
    • 900 г курки;
    • велика цибулина;
    • 3 маленьких моркви;
    • 5-7 горошин перцю;
    • 4 шт. гвоздики;
    • 5 зубчиків часнику;
    • 3 лаврових листа;
    • середній корінь селери;
    • 3 гілочки петрушки.

    Етапи:

  • Ніжки і курку замочити на 3 години в прохолодній воді. Ніжки помістити окремо від інших м’ясних продуктів.
  • Курку обробити, видалити пір’я, залишки.
  • Ніжки обов’язково зіскоблити ножем, грубі ділянки шкіри видалити.
  • М’ясні продукти вимити під теплою водою. Курку розрубати, потім все м’ясо нарізати великими шматками.
  • Свинячі ніжки помістити в каструлю, наповнити чистою водою. Активувати режим для гасіння на 2,5 години.
  • Через цей проміжок часу доповісти м’якоть, курку, овочі, приправи, ароматні спеції, сіль і включити той же режим, але тепер на 6 годин.
  • М’ясо вилучити, відфільтрувати навар.
  • 1/3 м’яса дрібно нарубати; ніжки розібрати, вийняти кісточки, перекрутити через м’ясорубку. Решту м’якоть просто нарізати.
  • Вибрати 2 однакові скляні форми для холодцю, об’ємом 25*30 см Всередині розкласти зелень, порізану варену моркву.
  • Однаково розподілити яловичину і курку, масу зі свинячих ніжок. Наповнити бульйоном.
  • Поросяти, ягняти часник доповісти, обережно розмішати навар, не зачіпаючи м’ясо.
  • Перемістити в холодильник. Кришкою посуд накрити не раніше, ніж через 2 години.
  • Дивіться також:  Соус для шаурми -13 рецептів в домашніх умовах

    Холодець з желатином

    Желатин, доданий в холодець в мультиварці, збільшує шанси прискорити застигання страви.

  • Курячі ніжки 1 кг, яловичину 150 г, свинину 150 г — відмити, завантажити в мультиварку.
  • Заповнити водою 3 л. Помістити нарубану цибулину. Активувати функцію томління. Підсолити.
  • За 40 хвилин доповісти 2 лаврових листа, 5 горошин запашного перцю, 3 цільні часточки часнику.
  • Желатин 20 г замочити в невеликій кількості холодної води (приблизно 100 мл). Після закінчення варіння, влити желатин в готовий навар. Обережно розмішати до розчинення гранул.
  • Цибуля вилучити, залишити навар з м’ясними продуктами у відкритій мультиварці на 40 – 50 хвилин. Потім дістати м’ясо, поставити остигати. Відфільтрувати навар.
  • Видалити кісточки з м’яса і розділити на волокна. Можна дрібно нарізати.
  • В об’ємні форми помістити м’ясо на 1/3. Влити навар, залишити до повного охолодження.
  • Ароматний домашній холодець з желатином поставити в холодильник на всю ніч.

    Особливості приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

    Особливості мультиварки Поларіс

    Мультиварки фірми Поларіс – покращена техніка, яка має багатофункціональні властивості. Вирізняються простотою користування. Зрозумілий дисплей дає можливість швидко вивчити всі тонкощі і функції, грамотно підбирати режими для готування. Моделі відрізняються кількома режимами.

    Майже в кожній мультиварці присутня можливість відкладеного старту, режим підігріву готових страв, який підтримує відповідну температуру протягом доби.

    Техніка доповнена барвистим буклетом рецептів. З допомогою мультиварки Поларіс можна істотно внести зміни в стандартне меню сім’ї, без додаткових турбот і витрати часу біля плити.

    Особливості мультиварки Редмонд

    Мультиварки Редмонд об’єднують: приголомшливий дизайн і оптимальну багатофункціональність. Існує декілька рівнів безпеки, що виключає передчасний поломку. Якщо закінчилася вода в чаші, прилад відключається. Техніка Редмонд з’єднує безліч функцій, також є можливість виставляти час приготування.

    Кожна модель виділяється окремими функціями: 3D-нагрів, вибір температури і часу для приготування, автоматичне відключення, підтримання тепла, захист вимикання без чаші, таймер.

    Прокрутка до верху