Індичка – дієтичний продукт, багатий поживними елементами. У приготуванні всіляких страв з цієї птиці використовуються практично всі частини, що робить її безвідходної. Одним з таких непересічних і дуже смачних страв є холодець з індички, який доведеться до речі до будь-якого столу.
Варимо класичний холодець в каструлі з желатином
Традиційне російське блюдо, без якого не обходиться жоден новорічний стіл, можна приготувати з 500 г дієтичного м’яса індички і 15 г желатину, що гарантує застигання страви.
Крім того, будуть потрібні:
- велика морквина;
- невелика цибулина;
- кілька горошин перцю;
- лаврушка;
- половина часниковою головки;
- до 50 г петрушки;
- дрібна біла сіль.
Варимо холодець в каструлі з желатином:
- М’ясо нарізати порційними шматочками і опускається в каструлю з водою.
- Відразу ж до птиці відправляються моркву, цибулю, сіль і горошини перцю.
- При необхідності вода доливається таким чином, щоб вона покривала м’ясні шматочки.
- У процесі варіння з бульйону забирається пінка.
- Через 30 хвилин витягуються овочі, з яких цибулю викидається, а морква подрібнюється після охолодження.
- Через 4 години, за які доливається не більше 100 мл води, бульйон кілька разів проціджується, а м’ясо розбирається на волокна.
- При наявності кісток останні видаляються.
- У бульйоні розчиняється желатин.
- На дно форми викладаються моркву і пластинки часнику, потім розподіляються м’ясо і зелень.
- Все заливається бульйоном і ставимо в холодильник для застигання.
З шиї індички
Заливне з шийок птиці – просте у приготуванні, дуже ніжне блюдо з насиченим смаком.
Щоб виконати рецепт, необхідні:
- 2 великі шиї;
- цибулина;
- дрібний плід моркви;
- пастернак;
- горошини запашного перцю, біла сіль, зелень і лаврове листя.
Схема приготування:
- Промиті шиї поділяються на кілька частин, які заливаються 1,5 л води.
- Після закипання з бульйону знімається піна.
- Через 2 години в каструлю відправляються сіль, спеції, пастернак і овочі.
- У процесі приготування бульйону рідина підливається з розрахунку, щоб у фіналі залишилося її не більше 600 мл
- Коли залишиться зазначений об’єм рідини, в каструлю викладається петрушка.
- Через 5 хвилин витягають шиї.
- М’ясо відділяється від кістки і викладається в судок, де заливають процідженим бульйоном.
- Застигає заливне в холодильнику.
Готуємо в мультиварці
Якщо приготувати з частин індички холодець в мультиварці, то страва виходить ароматним і дієтичним, але при цьому не вимагає практично ніяких зусиль.
Інгредієнти:
- по 700 г стегон і крил;
- головка цибулі;
- дрібний плід моркви;
- половина часниковою головки;
- спеціальні приправи для холодцю.
Хід роботи:
- У чашу закладається м’ясо, яке заливається 2 л води.
- Мультиварка встановлюється в режим «Гасіння» на 5 годин.
- Через 2 години в бульйон кладуть овочі, спеції та сіль.
- Коли пролунає сигнал, бульйон проціджують.
- М’ясо відділяється від кісток і викладається у форму, де присипається часниковою крихтою і заливається бульйоном без овочів.
- Настоюється холодець не менше 5 годин на холод для застигання.
Як зробити без желатину
В гомілках індички міститься велика кількість жирів і колаген, який сприяє застигання холодцю.
Тому і без желатину зробити холодець не складе проблеми.
Достатньо підготувати:
- 1 гомілку;
- 1 шию;
- цибулину;
- 2 середніх морквини;
- сіль і спеції.
Щоб приготувати холодець з індички без желатину, дотримуйтесь простим алгоритмом:
- М’ясні інгредієнти заливаються 4 л води, які також надсилаються сіль, спеції, цибулина 1 моркву.
- Вариться майбутній холодець 4 години, після закінчення яких бульйон проціджують, а розібране на невеликі шматочки м’ясо розкладається по судочки.
- Індичатина, на яку для прикраси викладаються кружечки залишилася морквини, заливається бульйоном.
- Через ніч знаходження в холодильнику холодець подається до столу.
Холодець з гомілки індички
Заливне з індички – відмінне дієтичне блюдо, яке без роздумів можна включити в меню правильного харчування.
Для втілення рецепта в життя знадобляться:
- кілька гомілок;
- невелика морква;
- пара головок цибулі;
- лаврушка;
- запашний перець;
- бутони гвоздики (за вибором);
- дрібна сіль і улюблена столова зелень
Черговість дій:
- Гомілки укладаються в каструлю і заливаються водою так, щоб її рівень був вище м’яса сантиметрів на 10.
- Далі викладаються овочі, спеції та сіль.
- Вариться страва 4 години.
- По закінченні половини часу овочі витягуються.
- Цибулини викидаються, а моркву нарізати брусками.
- Коли м’ясо звариться, воно відділяється від кісток, які повертаються в бульйон ще на 1 годину.
- М’ясні шматочки викладаються в судок, де прикрашаються зеленню, морквою і заливаються готовим бульйоном.
Технологія приготування з крил
Цікавий рецепт, який при виконанні з желатином подарує чудову страву з неймовірно апетитний аромат.
Будуть потрібні:
- 2 крила;
- 1 шия
- цибулина;
- морквина;
- пучок зелені;
- корінь петрушки;
- трохи желатину;
- сіль і спеції.
Спосіб створення:
- М’ясо поміщається в каструлю, куди вливається вода. Вона повинна лише злегка прикривати інгредієнти.
- Бульйон вариться 1 год, по закінченні якого в ємність відправляються овочі, спеції, сіль і корінь петрушки.
- Коли пройде ще 2 години, бульйон проціджують.
- Желатин розвести в 50 мл постигла рідини.
- М’ясо, відокремлене від кісток, і моркву нарізати пластинками, зелень подрібнюється.
- Подрібнені продукти викладаються у форму, де заливаються вже змішаним бульйоном з желатином.
- Судок відправляється в холод.
З додаванням курки
Якщо в холодильнику знайшлася половина тушки курки, то варто приготувати холодець з різних сортів птиці. Смак його стане ще багатший і насиченішим.
Необхідні:
- 2 гомілки;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- упаковка желатину;
- корінь петрушки;
- сіль і спеції.
У приготуванні слідуємо нескладно алгоритмом:
- М’ясо поміщається в каструлю з овочами, сіллю, коренем петрушки і горошинами перцю.
- Все заливається водою, яка повинна закрити основні інгредієнти повністю.
- Вариться бульйон 3 години, за 30 хвилин до закінчення яких в каструлю відправляються подрібнена зелень, перець і лавровий лист.
- Готове м’ясо відділяється від кісток і вкладається в судочок.
- Бульйон проціджують і змішується з розчиненим у воді желатином.
- В судок вливається бульйон, і майбутній холодець відправляється в холодильник.
Зі свинячих ніжок і індички
При такому поєднанні м’ясних продуктів холодець вийде щільним і одночасно легким.
Перед приготуванням слід підготувати:
- гомілка індички;
- 2 свинячі ніжки;
- цибулину;
- морквину;
- ½ Головки часнику;
- сіль і спеції.
В процесі втілення рецепта в життя:
- Свинячі ніжки вимочуються 2 години, після чого ретельно очищаються.
- Підготовлений продукт разом з индюшиной гомілкою відправляється в каструлю.
- Все заливається водою, солиться і вариться 6 годин.
- В середині процесу приготування в бульйон відправляються овочі.
- Через зазначений час м’ясо відділяється від кісток і викладається разом з подрібненим часником в судок, де заливають процідженим бульйоном і приправляється.
Щоб урізноманітнити раціон, необов’язково готувати складні страви, проводячи біля плити більшу половину дня. Можна поекспериментувати і створити кулінарний шедевр, гідний ресторанного меню, з мінімального продуктового набору.