Холодець з індички – 8 рецептів приготування

Індичка – дієтичний продукт, багатий поживними елементами. У приготуванні всіляких страв з цієї птиці використовуються практично всі частини, що робить її безвідходної. Одним з таких непересічних і дуже смачних страв є холодець з індички, який доведеться до речі до будь-якого столу.

Варимо класичний холодець в каструлі з желатином

Традиційне російське блюдо, без якого не обходиться жоден новорічний стіл, можна приготувати з 500 г дієтичного м’яса індички і 15 г желатину, що гарантує застигання страви.

Крім того, будуть потрібні:

  • велика морквина;
  • невелика цибулина;
  • кілька горошин перцю;
  • лаврушка;
  • половина часниковою головки;
  • до 50 г петрушки;
  • дрібна біла сіль.

Варимо холодець в каструлі з желатином:

  • М’ясо нарізати порційними шматочками і опускається в каструлю з водою.
  • Відразу ж до птиці відправляються моркву, цибулю, сіль і горошини перцю.
  • При необхідності вода доливається таким чином, щоб вона покривала м’ясні шматочки.
  • У процесі варіння з бульйону забирається пінка.
  • Через 30 хвилин витягуються овочі, з яких цибулю викидається, а морква подрібнюється після охолодження.
  • Через 4 години, за які доливається не більше 100 мл води, бульйон кілька разів проціджується, а м’ясо розбирається на волокна.
  • При наявності кісток останні видаляються.
  • У бульйоні розчиняється желатин.
  • На дно форми викладаються моркву і пластинки часнику, потім розподіляються м’ясо і зелень.
  • Все заливається бульйоном і ставимо в холодильник для застигання.

З шиї індички

Заливне з шийок птиці – просте у приготуванні, дуже ніжне блюдо з насиченим смаком.

Щоб виконати рецепт, необхідні:

  • 2 великі шиї;
  • цибулина;
  • дрібний плід моркви;
  • пастернак;
  • горошини запашного перцю, біла сіль, зелень і лаврове листя.

Схема приготування:

  • Промиті шиї поділяються на кілька частин, які заливаються 1,5 л води.
  • Після закипання з бульйону знімається піна.
  • Через 2 години в каструлю відправляються сіль, спеції, пастернак і овочі.
  • У процесі приготування бульйону рідина підливається з розрахунку, щоб у фіналі залишилося її не більше 600 мл
  • Коли залишиться зазначений об’єм рідини, в каструлю викладається петрушка.
  • Через 5 хвилин витягають шиї.
  • М’ясо відділяється від кістки і викладається в судок, де заливають процідженим бульйоном.
  • Застигає заливне в холодильнику.
Дивіться також:  Малосольні огірки в пакеті – 7 швидких і смачних рецептів

Готуємо в мультиварці

Якщо приготувати з частин індички холодець в мультиварці, то страва виходить ароматним і дієтичним, але при цьому не вимагає практично ніяких зусиль.

Інгредієнти:

  • по 700 г стегон і крил;
  • головка цибулі;
  • дрібний плід моркви;
  • половина часниковою головки;
  • спеціальні приправи для холодцю.

Хід роботи:

  • У чашу закладається м’ясо, яке заливається 2 л води.
  • Мультиварка встановлюється в режим «Гасіння» на 5 годин.
  • Через 2 години в бульйон кладуть овочі, спеції та сіль.
  • Коли пролунає сигнал, бульйон проціджують.
  • М’ясо відділяється від кісток і викладається у форму, де присипається часниковою крихтою і заливається бульйоном без овочів.
  • Настоюється холодець не менше 5 годин на холод для застигання.

Як зробити без желатину

В гомілках індички міститься велика кількість жирів і колаген, який сприяє застигання холодцю.

Тому і без желатину зробити холодець не складе проблеми.

Достатньо підготувати:

  • 1 гомілку;
  • 1 шию;
  • цибулину;
  • 2 середніх морквини;
  • сіль і спеції.

Щоб приготувати холодець з індички без желатину, дотримуйтесь простим алгоритмом:

  • М’ясні інгредієнти заливаються 4 л води, які також надсилаються сіль, спеції, цибулина 1 моркву.
  • Вариться майбутній холодець 4 години, після закінчення яких бульйон проціджують, а розібране на невеликі шматочки м’ясо розкладається по судочки.
  • Індичатина, на яку для прикраси викладаються кружечки залишилася морквини, заливається бульйоном.
  • Через ніч знаходження в холодильнику холодець подається до столу.

Холодець з гомілки індички

Заливне з індички – відмінне дієтичне блюдо, яке без роздумів можна включити в меню правильного харчування.

Для втілення рецепта в життя знадобляться:

  • кілька гомілок;
  • невелика морква;
  • пара головок цибулі;
  • лаврушка;
  • запашний перець;
  • бутони гвоздики (за вибором);
  • дрібна сіль і улюблена столова зелень

Черговість дій:

  • Гомілки укладаються в каструлю і заливаються водою так, щоб її рівень був вище м’яса сантиметрів на 10.
  • Далі викладаються овочі, спеції та сіль.
  • Вариться страва 4 години.
  • По закінченні половини часу овочі витягуються.
  • Цибулини викидаються, а моркву нарізати брусками.
  • Коли м’ясо звариться, воно відділяється від кісток, які повертаються в бульйон ще на 1 годину.
  • М’ясні шматочки викладаються в судок, де прикрашаються зеленню, морквою і заливаються готовим бульйоном.
Дивіться також:  Фрикадельки з підливою – 7 рецептів

Технологія приготування з крил

Цікавий рецепт, який при виконанні з желатином подарує чудову страву з неймовірно апетитний аромат.

Будуть потрібні:

  • 2 крила;
  • 1 шия
  • цибулина;
  • морквина;
  • пучок зелені;
  • корінь петрушки;
  • трохи желатину;
  • сіль і спеції.

Спосіб створення:

  • М’ясо поміщається в каструлю, куди вливається вода. Вона повинна лише злегка прикривати інгредієнти.
  • Бульйон вариться 1 год, по закінченні якого в ємність відправляються овочі, спеції, сіль і корінь петрушки.
  • Коли пройде ще 2 години, бульйон проціджують.
  • Желатин розвести в 50 мл постигла рідини.
  • М’ясо, відокремлене від кісток, і моркву нарізати пластинками, зелень подрібнюється.
  • Подрібнені продукти викладаються у форму, де заливаються вже змішаним бульйоном з желатином.
  • Судок відправляється в холод.

З додаванням курки

Якщо в холодильнику знайшлася половина тушки курки, то варто приготувати холодець з різних сортів птиці. Смак його стане ще багатший і насиченішим.

Необхідні:

  • 2 гомілки;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • упаковка желатину;
  • корінь петрушки;
  • сіль і спеції.

У приготуванні слідуємо нескладно алгоритмом:

  • М’ясо поміщається в каструлю з овочами, сіллю, коренем петрушки і горошинами перцю.
  • Все заливається водою, яка повинна закрити основні інгредієнти повністю.
  • Вариться бульйон 3 години, за 30 хвилин до закінчення яких в каструлю відправляються подрібнена зелень, перець і лавровий лист.
  • Готове м’ясо відділяється від кісток і вкладається в судочок.
  • Бульйон проціджують і змішується з розчиненим у воді желатином.
  • В судок вливається бульйон, і майбутній холодець відправляється в холодильник.

Зі свинячих ніжок і індички

При такому поєднанні м’ясних продуктів холодець вийде щільним і одночасно легким.

Перед приготуванням слід підготувати:

  • гомілка індички;
  • 2 свинячі ніжки;
  • цибулину;
  • морквину;
  • ½ Головки часнику;
  • сіль і спеції.

В процесі втілення рецепта в життя:

  • Свинячі ніжки вимочуються 2 години, після чого ретельно очищаються.
  • Підготовлений продукт разом з индюшиной гомілкою відправляється в каструлю.
  • Все заливається водою, солиться і вариться 6 годин.
  • В середині процесу приготування в бульйон відправляються овочі.
  • Через зазначений час м’ясо відділяється від кісток і викладається разом з подрібненим часником в судок, де заливають процідженим бульйоном і приправляється.
Дивіться також:  Як варити пшоняну кашу на воді – 7 рецептів

Щоб урізноманітнити раціон, необов’язково готувати складні страви, проводячи біля плити більшу половину дня. Можна поекспериментувати і створити кулінарний шедевр, гідний ресторанного меню, з мінімального продуктового набору.

Прокрутка до верху