Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

Холодець – популярна закуска, без якої неможливо уявити жоден новорічний стіл. Страва займає на ньому почесне місце поруч зі всіма улюбленим салатом «Олів’є». Існує безліч рецептів, за якими можна приготувати смачний холодець з свинини. Найбільш цікаві розглянуті нижче.

Класичний холодець зі свинячої рульки

Лідируючі позиції серед холодних закусок вже довгі роки ні до чого не поступається холодець з свинини, відрізняється насиченим смаком і ароматностью.

Класична рецептура апетитного страви передбачає наявність:

  • 2 морквин;
  • 3 цибулин;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 рульки;
  • 2 лаврових листочків;
  • солі і спецій.

Покрокова інструкція створення:

  • Свиняча рулька поміщається в воду і вимочується протягом 2-3 годин, після чого переводиться в чисту ємність.
  • М’ясний продукт покривається водою так, щоб її рівень був вище на 2 див.
  • Коли рідина закипить, з його поверхні видаляються шуми, щоб холодець вийшов апетитного вигляду.
  • Вариться бульйон на повільному вогні 5 годин.
  • За 1 годину до завершення зазначеного часу в основу майбутнього холодцю відправляються ціла цибулина головка і морквяні кружечки з 1 коренеплоду.
  • Коли пройде 30 хвилин, в бульйон поміщаються залишилися інгредієнти, включаючи спеції, сіль.
  • У фіналі рідину проціджують, рулька розбирається і звільняється від кісток.
  • Далі розкладаються шматочки м’яса, подрібнений часник за судочки, де вміст заливається наваристою рідиною.

Рецепт з желатином

Якщо є сумніви в тому, що бульйон добре застигне, можна додати в майбутню закуску желатин, який розвіє всі тривоги.

Інгредієнти:

  • 3 кг рульки;
  • по 2 морквини і цибулини;
  • 15 г желатину;
  • 3 часникових головки;
  • 5 лаврових листочків;
  • 5 л води;
  • сіль і перець.

Хід роботи:

  • Рулька добре промивається і рубається на шматки, які укладаються в ємність, де покриваються водою.
  • Також в каструлю закладаються порізані великими шматками овочі.
  • Холодець вариться на вогні слабкої інтенсивності 3 години, після чого до нього додаються сіль, спеції і розведений у 50 мл води желатин.
  • Через 30 хвилин навариста рідину проціджують, а м’ясні волокна відокремлюються від кістки і розкладається за формами.
  • Рулька заливається отриманим бульйоном, а потім блюдо поміщається в холод на 2 години.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки в духовці зі свинини – шість рецептів

Рада! Щоб знизити калорійність свинячого холодцю, рекомендується готувати його на другому бульйоні.

Незвичайне блюдо зі свинячих вух

Тим, хто любить «похрумтіти», дуже сподобається рецепт, покроково описаний нижче.

Для його виконання необхідні:

  • 4 свинячих вух;
  • 500 г гомілки;
  • морквина;
  • ½ Головки часнику;
  • пучок петрушки;
  • сіль, перець і лавровий лист.

Черговість дій:

  • М’ясні продукти очищаються і укладаються в ємність, де покриваються водою, яка повинна перевищувати їх на 2 див.
  • До м’яса додаються очищена морквина і лавровий лист.
  • Холодець вариться 3 години, після яких навариста рідину проціджують, а м’ясні продукти, звільнені від кісток, діляться на скибочки.
  • У каструлі повторно об’єднуються свинячі шматочки і проціджена рідина.
  • Холодець солиться, приправляється і вариться ще 1 годину, після чого розливається по чашах або піали, за яким попередньо розкладається пропущений через прес часник.

В якості прикраси використовується петрушка, яку варто розкласти по формах перед їх відправкою в холод.

Смачний холодець з м’яса свинини

Холодець – національне російське страву, яке у кожної господині виходить по-своєму.

Домогтися унікальності допомагає використання різних частин м’ясної туші, а також допоміжних інгредієнтів.

Щоб приготувати страву за цим рецептом, слід мати під руками:

  • 1 кг рульки;
  • ½ Кг м’якоті;
  • цибулину;
  • 3 лаврових листки;
  • головку часнику;
  • сіль, мелений перець;
  • 2,5 л води.

Як варити холодець з свинини:

  • Рулька вимочується 2 години і добре очищається, після чого викладається в простору ємність, куди також кладеться свиняча м’якоть.
  • Все заливається водою і ставлять на вогонь, де буде знаходитися не менше 2 годин.
  • Коли відведений час завершиться, в майбутній холодець викладаються сіль, перець, лавровий лист і попередньо очищена цибулина.
  • Через 1 годину м’ясо виймають з бульйону, звільняється від кісток і подрібнюється, після чого розкладається по формочках, куди також додається часникова крихта.
  • Бульйоном, який проціджують через марлю, заливаються розкладені складові холодцю.
  • Ємності містяться в холод на 3 години.
Дивіться також:  Яловичина по-бургундськи – 7 рецептів приготування

Рада! Якщо в процесі варіння м’ясо буде прихоплюватися до дна каструлі, слід влити трохи води.

З свинячої голови

Якщо пощастило на прилавку м’ясного магазину побачити свіжу свинячу голову, то не варто втрачати випадок. Купуйте. З неї вийде наваристий холодець.

Додатково будуть потрібні:

  • 3 головки часнику;
  • 2 цибулини;
  • 50 г солі;
  • 3 морквини;
  • 15 горошин запашного перцю;
  • 5 лаврових листочків.

Послідовність дій:

  • Голова замочується на 8 годин у холодній воді, після розрізається навпіл і знову промивається, щоб змити утворилися кісткові осколки.
  • Частини голови поміщаються у відро, яке наповнюється водою і поміщається на вогонь, де знаходиться не менше 6 годин.
  • Також в ємність відправляються хрестоподібно надрізані у лушпинні цибулі.
  • У процесі варіння знімаються шуми і жир.
  • Через 2 години в бульйон відправляється сіль.
  • Коренеплоди відварюють окремо і нарізати кільцями, які розподіляються по судочки, куди також викладаються подрібнені зубчики часнику.
  • За 1 годину до закінчення відведеного часу в бульйон кладуть лавровий лист і перець.
  • Наприкінці голова витягується і після охолодження розбирається на частини, які за винятком мізків, найбільш жирних шматочків і шкури, розкладаються за формами.
  • Заливається вміст судків киплячим бульйоном через сито.

Готуємо з свинячих ніжок

Холодець з свинячих ніжок – популярна варіація холодної закуски, для виконання якої знадобляться:

  • 2 кг ніжок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 лаврових листки;
  • велика голівка часнику;
  • перець горошком і сіль.

Спосіб підготовки:

  • Ніжки добре очищаються за допомогою скребка і викладаються у велику каструлю, куди вливається вода, що перевищує м’ясні частини на 8 див.
  • До м’яса відправляються морквина і цибулина, після чого бульйон доводять до кипіння.
  • Акуратно знімається піна, щоб холодець на виході був «дзеркальним».
  • Холодець вариться з ніжок 8 годин, за 2 години до завершення яких в бульйон відправляються перець і лавровий лист.
  • Коли майбутній холодець злегка охолоне, з нього витягуються ніжки, які поділяються на частини без шкури, які розподіляються разом з товченим часником з судочки.
  • М’ясна маса заливається попередньо процідженим бульйоном.

Холодець з свинячих хвостів

Щоб приготувати смачний холодець зі свинячих хвостів, необхідні:

  • 500 г хвостів;
  • 1 кг свинячих ніжок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 лаврових листки;
  • ½ Головки часнику;
  • перець горошком і сіль.

Готується холодна закуска наступним чином:

  • Боки та ніжки очищаються і поміщаються в каструлю з водою.
  • Після закипання і варіння протягом 5 хвилин вода змінюється на нову.
  • Коли бульйон закипить повторно, вогонь зменшується.
  • Через 3 години в бульйон викладаються в цілому вигляді коренеплід і цибулина.
  • Після ще 2 годин майбутній холодець солиться і приправляється.
  • У фіналі м’ясо, отримане при обробленні вилучені хвостів і ніжок, подрібнюється і розкладається разом з рубаним часником за формами, які наповнюються процідженим бульйоном.
  • Судочки відправляються в холодильник на 3-4 години, після закінчення яких закуска подається до столу.

Холодець з свинини – відмінна закуска, яка, незважаючи на тривалий процес підготовки, невимовно порадує зібралися за одним столом близьких людей.

Прокрутка до верху