Незвичайне блюдо зі свинячих вух
Тим, хто любить «похрумтіти», дуже сподобається рецепт, покроково описаний нижче.
Для його виконання необхідні:
- 4 свинячих вух;
- 500 г гомілки;
- морквина;
- ½ Головки часнику;
- пучок петрушки;
- сіль, перець і лавровий лист.
Черговість дій:
- М’ясні продукти очищаються і укладаються в ємність, де покриваються водою, яка повинна перевищувати їх на 2 див.
- До м’яса додаються очищена морквина і лавровий лист.
- Холодець вариться 3 години, після яких навариста рідину проціджують, а м’ясні продукти, звільнені від кісток, діляться на скибочки.
- У каструлі повторно об’єднуються свинячі шматочки і проціджена рідина.
- Холодець солиться, приправляється і вариться ще 1 годину, після чого розливається по чашах або піали, за яким попередньо розкладається пропущений через прес часник.
В якості прикраси використовується петрушка, яку варто розкласти по формах перед їх відправкою в холод.