Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

Смачний холодець з м’яса свинини

Холодець – національне російське страву, яке у кожної господині виходить по-своєму.

Домогтися унікальності допомагає використання різних частин м’ясної туші, а також допоміжних інгредієнтів.

Щоб приготувати страву за цим рецептом, слід мати під руками:

  • 1 кг рульки;
  • ½ Кг м’якоті;
  • цибулину;
  • 3 лаврових листки;
  • головку часнику;
  • сіль, мелений перець;
  • 2,5 л води.

Як варити холодець з свинини:

  • Рулька вимочується 2 години і добре очищається, після чого викладається в простору ємність, куди також кладеться свиняча м’якоть.
  • Все заливається водою і ставлять на вогонь, де буде знаходитися не менше 2 годин.
  • Коли відведений час завершиться, в майбутній холодець викладаються сіль, перець, лавровий лист і попередньо очищена цибулина.
  • Через 1 годину м’ясо виймають з бульйону, звільняється від кісток і подрібнюється, після чого розкладається по формочках, куди також додається часникова крихта.
  • Бульйоном, який проціджують через марлю, заливаються розкладені складові холодцю.
  • Ємності містяться в холод на 3 години.

Рада! Якщо в процесі варіння м’ясо буде прихоплюватися до дна каструлі, слід влити трохи води.

Дивіться також:  Сочевиця – як готувати? 9 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху