Смачний холодець з м’яса свинини
Холодець – національне російське страву, яке у кожної господині виходить по-своєму.
Домогтися унікальності допомагає використання різних частин м’ясної туші, а також допоміжних інгредієнтів.
Щоб приготувати страву за цим рецептом, слід мати під руками:
- 1 кг рульки;
- ½ Кг м’якоті;
- цибулину;
- 3 лаврових листки;
- головку часнику;
- сіль, мелений перець;
- 2,5 л води.
Як варити холодець з свинини:
- Рулька вимочується 2 години і добре очищається, після чого викладається в простору ємність, куди також кладеться свиняча м’якоть.
- Все заливається водою і ставлять на вогонь, де буде знаходитися не менше 2 годин.
- Коли відведений час завершиться, в майбутній холодець викладаються сіль, перець, лавровий лист і попередньо очищена цибулина.
- Через 1 годину м’ясо виймають з бульйону, звільняється від кісток і подрібнюється, після чого розкладається по формочках, куди також додається часникова крихта.
- Бульйоном, який проціджують через марлю, заливаються розкладені складові холодцю.
- Ємності містяться в холод на 3 години.
Рада! Якщо в процесі варіння м’ясо буде прихоплюватися до дна каструлі, слід влити трохи води.