Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

З свинячої голови

Якщо пощастило на прилавку м’ясного магазину побачити свіжу свинячу голову, то не варто втрачати випадок. Купуйте. З неї вийде наваристий холодець.

Додатково будуть потрібні:

  • 3 головки часнику;
  • 2 цибулини;
  • 50 г солі;
  • 3 морквини;
  • 15 горошин запашного перцю;
  • 5 лаврових листочків.

Послідовність дій:

  • Голова замочується на 8 годин у холодній воді, після розрізається навпіл і знову промивається, щоб змити утворилися кісткові осколки.
  • Частини голови поміщаються у відро, яке наповнюється водою і поміщається на вогонь, де знаходиться не менше 6 годин.
  • Також в ємність відправляються хрестоподібно надрізані у лушпинні цибулі.
  • У процесі варіння знімаються шуми і жир.
  • Через 2 години в бульйон відправляється сіль.
  • Коренеплоди відварюють окремо і нарізати кільцями, які розподіляються по судочки, куди також викладаються подрібнені зубчики часнику.
  • За 1 годину до закінчення відведеного часу в бульйон кладуть лавровий лист і перець.
  • Наприкінці голова витягується і після охолодження розбирається на частини, які за винятком мізків, найбільш жирних шматочків і шкури, розкладаються за формами.
  • Заливається вміст судків киплячим бульйоном через сито.
Дивіться також:  Грибний соус з печериць зі сметаною – 6 рецептів
Прокрутка до верху