Холодець з свинячих хвостів
Щоб приготувати смачний холодець зі свинячих хвостів, необхідні:
- 500 г хвостів;
- 1 кг свинячих ніжок;
- цибулина;
- морквина;
- 3 лаврових листки;
- ½ Головки часнику;
- перець горошком і сіль.
Готується холодна закуска наступним чином:
- Боки та ніжки очищаються і поміщаються в каструлю з водою.
- Після закипання і варіння протягом 5 хвилин вода змінюється на нову.
- Коли бульйон закипить повторно, вогонь зменшується.
- Через 3 години в бульйон викладаються в цілому вигляді коренеплід і цибулина.
- Після ще 2 годин майбутній холодець солиться і приправляється.
- У фіналі м’ясо, отримане при обробленні вилучені хвостів і ніжок, подрібнюється і розкладається разом з рубаним часником за формами, які наповнюються процідженим бульйоном.
- Судочки відправляються в холодильник на 3-4 години, після закінчення яких закуска подається до столу.
Холодець з свинини – відмінна закуска, яка, незважаючи на тривалий процес підготовки, невимовно порадує зібралися за одним столом близьких людей.