Святковий рецепт з трьох видів м’яса
Інгредієнти: кіло яловичої голяшки, трохи більше свинячий рульки, по півкіло свинячих та курячих ніжок, 2 великі морквини, половинка кореня селери, 3-4 невеликих цибулинки, 22-24 горошку чорного перцю, сіль.

М’ясо добре вимивається, при необхідності скоблится ножем. Якщо є час, варто замочити свинину і яловичину в тазик з холодною водою на 3-4 години, щоб позбавити шматки від крові і неприємного запаху.
На повільному вогні під кришкою все м’ясо буде варитися близько 5-7 годин. Щоб бульйон в результаті вийшов прозорим, в перші хвилини після закипання з нього потрібно буде кілька разів знімати пінні пластівці.
За 1,5 години до готовності в ємність з м’ясними частинами додається очищена морквина, корінець селери або петрушки, цибулю. Відразу можна посолити інгредієнти і додати перець.
З готового бульйону шумівкою вилучаються всі продукти. Овочі викидаються. М’ясо знімається з кісточок і викладається на дно широких салатниць. Зверху на нього виливається проціджений і досоленный при необхідності бульйон.
Холодець подається до столу після повного застигання на холоді.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8