Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

Святковий рецепт з трьох видів м’яса

Інгредієнти: кіло яловичої голяшки, трохи більше свинячий рульки, по півкіло свинячих та курячих ніжок, 2 великі морквини, половинка кореня селери, 3-4 невеликих цибулинки, 22-24 горошку чорного перцю, сіль.

  • М’ясо добре вимивається, при необхідності скоблится ножем. Якщо є час, варто замочити свинину і яловичину в тазик з холодною водою на 3-4 години, щоб позбавити шматки від крові і неприємного запаху.
  • На повільному вогні під кришкою все м’ясо буде варитися близько 5-7 годин. Щоб бульйон в результаті вийшов прозорим, в перші хвилини після закипання з нього потрібно буде кілька разів знімати пінні пластівці.
  • За 1,5 години до готовності в ємність з м’ясними частинами додається очищена морквина, корінець селери або петрушки, цибулю. Відразу можна посолити інгредієнти і додати перець.
  • З готового бульйону шумівкою вилучаються всі продукти. Овочі викидаються. М’ясо знімається з кісточок і викладається на дно широких салатниць. Зверху на нього виливається проціджений і досоленный при необхідності бульйон.
  • Холодець подається до столу після повного застигання на холоді.

    Дивіться також:  Буріто – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху