Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

Зі свинячими ніжками

Інгредієнти: кіло свинячих ніжок, приблизно 1,8-1,9 л фільтрованої води, 840 г м’якоті яловичини, сіль за смаком, по морквині і луковке, 3-5 часникових зубчиків, сіль за смаком, 2 шт. гвоздики, суміш перчиком.

  • Ніжки вимочуються в холодній воді всю ніч, а вранці чистяться жорсткою мочалкою. Потрібно прибрати забруднення навіть з важкодоступних місць, щоб вони в подальшому не опинилися в бульйоні.
  • Підготовлені ніжки відправляються в каструлю. Туди ж вкладається яловича м’якоть. Зверху м’ясні компоненти заливаються водою і варяться 3 години.
  • Далі до м’яса додаються овочі, очищений часник, сіль, спеції. Варка триває ще пару годин. Коли на поверхні бульйону почне утворюватися добре помітна плівка, значить, він повністю готовий.
  • М’ясо знімається з кісточок і акуратно розбирається на волокна. Разом з тонкими кружечками моркви воно вкладається в судочки.
  • Зверху інгредієнти поливаються процідженим бульйоном. Страва залишають на холоді.
  • Якщо хочеться змінити рецепт холодцю зі свинячих ніжок з яловичиною, можна поекспериментувати зі спеціями.

    Дивіться також:  Як смачно приготувати свинячий язик?
    Прокрутка до верху