З желатином
Інгредієнти: близько 1,5 кг яловичої голяшки, 2 головки ріпчастої цибулі, морква, 8-9 горошин чорного перцю, 35 г желатину (швидкорозчинного), будь-які ароматні трави за смаком, кам’яна сіль.

Щоб зварити холодець з яловичини смачним, насамперед потрібно нарізати м’ясні компоненти великими шматками і замочити в холодній воді з вечора до ранку. Це дозволить надалі зварити ідеально прозорий бульйон.
Вранці м’ясо заливається водою, доводиться до кипіння. Дуже важливо на цьому етапі зняти з поверхні рідини всю піну.
Далі в блюдо додаються всі очищені овочі, чорний перець, сіль, пахучі трави.
Варитися бульйон буде 7-9 годин. Якщо потрібно долити в каструлю води, її повинно бути не більше 1 склянки.
Желатин розвести у невеликій кількості води (по інструкції виробника).
Готові м’ясні компоненти витягуються з рідини і зрізаються з кісточок. Його треба укласти в глибокі тарілки.
Бульйон добре проціджують, в ньому розчиняється розпущений у воді желатин. Отримана рідина виливається поверх м’ясних шматочків.
Щоб страва виглядало гарно, прикрасьте його консервованою кукурудзою, зеленню, кружечками моркви, часточками перепелиних яєчок і тільки після цього надіслати на холод.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8