Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Домашній квас з хрону

Користь сильного кореня неоціненна не тільки в холодну пору. Навіть спекотними літніми днями він може подарувати таку бажану прохолоду. Ті, хто не вірить у його освіжаючий ефект, можуть спробувати приготувати в домашніх умовах квас з житнього хліба і хрону.

До складу цього напою входять:

  • 6000 мл води;
  • 1400-2100 г житнього хліба;
  • 250 г кореня хрону;
  • 250 г цукру;
  • 50 г пресованих дріжджів;
  • 50 г меду (краще взяти луговий або різнотрав’я);
  • 30 г білого родзинок.

Готуємо прохолодний напій наступним чином:

  • Житній хліб нарізати маленькими шматочками і висушити в духовці до сухарів з щільною кіркою. Скласти хліб в емальовану або скляну тару і залити крутим окропом. Наполягати 3-6 годин.
  • Остигле і настоявшееся сусло процідити, розчинити в ньому цукор і дріжджі. Як тільки на поверхні рідини з’явиться пінка – результат активації дріжджових грибків – додати тертий хрін і мед.
  • Наполігши квас три години, відфільтрувати його і розлити в пляшки, поклавши в кожну по кілька родзинок. Після цього напій має ще два-три дні достигати в прохолодному місці. Потім його можна поставити в холодильник.
Дивіться також:  Холодець із яловичих ніжок – 5 рецептів, як приготувати смачний домашній холодець
Прокрутка до верху