Соус з корицею і гвоздикою
Для гострого соусу з кореневищ хрону з пряними нотками кориці і гвоздики потрібно взяти:
- 600-800 г коренів хрону;
- 500 мл води;
- 55 мл столового оцту;
- 25 г солі;
- 45 г цукру;
- 4 бутона гвоздики;
- 5-10 г кориці в порошку.
Порядок приготування:
- Очищені, вимиті і подрібнені коріння скласти в суху скляну банку відповідного розміру. Після цього можна зайнятися підготовкою пряної заливки.
- Розчинивши у воді кристалики цукру і солі, доводимо цю суміш до кипіння. Відправляємо в вируючий розчин бутони гвоздики і проварюємо три хвилини.
- Коли заливка охолоне до кімнатної температури, її потрібно процідити і ввести в неї корицю і оцет. Дати настоятися протягом доби.
- Ароматну пряну заливку влити в тертий хрін і настояти добу – дві.
Соус готовий!