Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Соус з корицею і гвоздикою

Для гострого соусу з кореневищ хрону з пряними нотками кориці і гвоздики потрібно взяти:

  • 600-800 г коренів хрону;
  • 500 мл води;
  • 55 мл столового оцту;
  • 25 г солі;
  • 45 г цукру;
  • 4 бутона гвоздики;
  • 5-10 г кориці в порошку.

Порядок приготування:

  • Очищені, вимиті і подрібнені коріння скласти в суху скляну банку відповідного розміру. Після цього можна зайнятися підготовкою пряної заливки.
  • Розчинивши у воді кристалики цукру і солі, доводимо цю суміш до кипіння. Відправляємо в вируючий розчин бутони гвоздики і проварюємо три хвилини.
  • Коли заливка охолоне до кімнатної температури, її потрібно процідити і ввести в неї корицю і оцет. Дати настоятися протягом доби.
  • Ароматну пряну заливку влити в тертий хрін і настояти добу – дві.

Соус готовий!

Дивіться також:  Печеня в мультиварці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху