Як приготувати заготівлю на зиму?
Найпростіший спосіб заготовити хрін на зиму – приготувати з нього «захоплюючий дух» соус з мінімумом інгредієнтів:
- 1000 г коренів хрону;
- 30 г солі;
- 60 г цукру;
- 1 лимон (можна замінити декількома краплями яблучного або винного оцту);
- вода.
Як зробити заготовку:
- Подрібнити будь-яким доступним способом коріння в кашку, додати до неї сіль і цукор. Гарненько все перемішати і долити окропом до густоти сметани.
- Розкласти заготовку по стерильним ємкостей невеликого обсягу, простерилізувати протягом п’яти хвилин. Потім додати в кожну банку по кілька крапель лимонного соку або оцту, закупорити кришками і зберігати в темному прохолодному місці.
Щоб аромат заправки не зникав після відкриття закачування, слід вибирати ємності маленької місткості.