Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати заготівлю на зиму?

Найпростіший спосіб заготовити хрін на зиму – приготувати з нього «захоплюючий дух» соус з мінімумом інгредієнтів:

  • 1000 г коренів хрону;
  • 30 г солі;
  • 60 г цукру;
  • 1 лимон (можна замінити декількома краплями яблучного або винного оцту);
  • вода.

Як зробити заготовку:

  • Подрібнити будь-яким доступним способом коріння в кашку, додати до неї сіль і цукор. Гарненько все перемішати і долити окропом до густоти сметани.
  • Розкласти заготовку по стерильним ємкостей невеликого обсягу, простерилізувати протягом п’яти хвилин. Потім додати в кожну банку по кілька крапель лимонного соку або оцту, закупорити кришками і зберігати в темному прохолодному місці.

Щоб аромат заправки не зникав після відкриття закачування, слід вибирати ємності маленької місткості.

Дивіться також:  Що приготувати з курячої печінки?
Прокрутка до верху